Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2005
    Posts
    251
    Posts Thanks / Likes

    Default Probleme TP-uri 28.2 pe DM800

    Salutare tuturor,

    De cateva zile se intampla niste chestii ciudate, care au cam inceput sa ma enerveze. Am un Dm800 si antena orientata pe 28,2. Semnalul este destul de generos, 7-8 db minim pe un Triax 110.

    Pe 11798H am cam avut probleme gen macroblocuri cam din totdeauna, mai ales cand semnalul cobora sub 8 db.

    Insa de vreo cateva zile, aceeasi faza se manifesta frenetic si pe 12344 H, acolo unde sunt Nat Geo HD si Eurosport HD - canalele mele favorite. Culmea ca in zilele cu ploaie cand semnalul scadea pe la 3-4 db, mergea perfect. Acum cu 7 db... cam face urat: macroblocuri, lipsa sonor timp de 1-2 secunde.

    M-ar interesa daca situatia se intampla si altor posesori de dm800 si daca exista vreun remediu.

    Restul programelor, inclusiv pe alti sateliti merg perfect.

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Timis
    Posts
    363
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by liviurosioara View Post
    Salutare tuturor,

    De cateva zile se intampla niste chestii ciudate, care au cam inceput sa ma enerveze. Am un Dm800 si antena orientata pe 28,2. Semnalul este destul de generos, 7-8 db minim pe un Triax 110.

    Pe 11798H am cam avut probleme gen macroblocuri cam din totdeauna, mai ales cand semnalul cobora sub 8 db.

    Insa de vreo cateva zile, aceeasi faza se manifesta frenetic si pe 12344 H, acolo unde sunt Nat Geo HD si Eurosport HD - canalele mele favorite. Culmea ca in zilele cu ploaie cand semnalul scadea pe la 3-4 db, mergea perfect. Acum cu 7 db... cam face urat: macroblocuri, lipsa sonor timp de 1-2 secunde.

    M-ar interesa daca situatia se intampla si altor posesori de dm800 si daca exista vreun remediu.

    Restul programelor, inclusiv pe alti sateliti merg perfect.
    Problema se rezolva cu o antena mai mare, peste 1,2 m.
    DM 8000, card Focus OSCAM,120 dish, H-H Strong,

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2005
    Posts
    251
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Tind sa cred ca nu e vorba de dimensiunea antenei. Dupa noi reglaje, am ajuns la 8 db, insa problemele se mentin. Repet, acum vreo 2-3 saptamani mergea perfect si cu 5-6 db.

    Alte posibilitati?

  4. #4
    Senior Member Expert
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,019
    Posts Thanks / Likes

    Default ?

    Quote Originally Posted by liviurosioara View Post
    Alte posibilitati?
    Salut,

    Cum iti merg transponderele adiacente lui 12344 H
    adica:

    12324 V

    12363 V

    Ce semnal ai pe ele comparativ cu 12344 H?

    E posibil sa fie o problema de la lnb incearca sa-l rotesti putin
    foarte putin si sa vezi ce se intampla. Daca semnalul de pe polaritatea
    V este foarte puternic ai probleme pe transponderul H care este
    intre cele doua V apoi, eu as incerca sa pun alt lnb unul ieftin 30 ron
    si sa fac un test.
    Astfel se elimina din calcul lnb-ul ca posibil defect.
    In rest nu vad altceva.
    Asteptam un feedback.




  5. #5
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    1,600
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by satlex View Post
    Salut,

    Cum iti merg transponderele adiacente lui 12344 H
    adica:

    12324 V

    12363 V

    Ce semnal ai pe ele comparativ cu 12344 H?

    E posibil sa fie o problema de la lnb incearca sa-l rotesti putin
    foarte putin si sa vezi ce se intampla. Daca semnalul de pe polaritatea
    V este foarte puternic ai probleme pe transponderul H care este
    intre cele doua V apoi, eu as incerca sa pun alt lnb unul ieftin 30 ron
    si sa fac un test.
    Astfel se elimina din calcul lnb-ul ca posibil defect.
    In rest nu vad altceva.
    Asteptam un feedback.


    eu am invartit 2 ore la el , si mai mult de 6,4 db pe sky 1 hd n am prins. triax 110

    cu acelasi lnb pe antena e 1,6 aveam cam 8-8,5 db, dar nu faceam freeze.

    acum sky one face freeze... tot tp ul si cel cu discovery hd, dar mai rar..

    o sa incerc si sa schimb lnb ul dar eu cred ca alta e problema...

    un amic cu 10db nu are probleme deloc...

    dar in CJ, in Bucuresti greu de prins 10db pe sky 1 hd... cu 2 m poate
    VU+Solo2, Samsung ue40D7000,ue37D5700,Diablo Wifi, Offset 0,9m - 9E-13E-19E-23E, Offset 1.2m -28 E , 1.2m - 36 E, Offset 0.9m - 1w

  6. #6
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    1,149
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu am o antena de 0,8 m iar pe 28,2 Est nu intra decat fascicolul S1........nu pot pune o antena mai mare deoarece cosul de care este prinsa nu suporta o greutate mai mare (am si o montura HH care si ea este grea)

    intrebarile mele sunt:

    1. daca cu o antena Triax se prinde mai bine, adica daca ar intra si spotul FIXED care acum este la limita inferioara de semnal (adica face macroblocuri puternice si evident nu se vede)

    2. ce dimensiune are antena Triax si daca se poate pune montura HH pe ea sau este din cea cu mai multe LNB_uri in focar ?

    locatia este bucuresti, iar lnb-ul actual este INVERTO BLACK

    multumesc

    Romeo
    bucuresti, 0.9 m.

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2005
    Posts
    251
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Revin cu detalii:

    12344 H - semnal intre 7.3 - 8 db, in functie de momentul zilei (Sky 1 HD, Nat Geo HD, Eurosport HD)

    12324 V - 9.8 - 10.8 db

    12363 V - 8,10 - 8,2 db

    Cu Triax 110 si Inverto Black Ultra...

    Aseara am pus si cooler pe carcasa dm-ului si din pacate nu au fost imbunatatiri notabile. S-o fi inclinat satelitul prea mult spre stanga )

  8. #8
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    1,149
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @ liviurosiaoara

    in ce locatie esti cu triax-ul ? ......ce dimensiune are aceasta antena ?

    cate te-a costat antena si de unde ai luat-o ?

    Romeo
    bucuresti, 0.9 m.

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2005
    Posts
    251
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sunt in Bucuresti. Triax-ul are 110, desi n-am masurat pana acum. Am dat putin peste 200 ron, de la Catec.

    Chestia cu 10 db si n-are probleme, sunt perfect de acord. Insa pana acum vreo 2-3 saptamani, n-aveam probleme nici cu 4-6 db pe acelasi TP. Acum a luat-o razna.

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Romania
    Posts
    391
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by liviurosioara View Post
    Sunt in Bucuresti. Triax-ul are 110, desi n-am masurat pana acum. Am dat putin peste 200 ron, de la Catec.

    Chestia cu 10 db si n-are probleme, sunt perfect de acord. Insa pana acum vreo 2-3 saptamani, n-aveam probleme nici cu 4-6 db pe acelasi TP. Acum a luat-o razna.

    Merge perfect si acum aceeasi locatie cu tine . Fiind la limita cu semnalul pot aparea alte probleme de calitate .

    la mine cu antena de 1,9 enigma2 dm800 pe 12344

    pe satfinder

    ora 2130 7,3dB

    SNR 14%
    AGC 96%
    BER 0

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2005
    Posts
    251
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La mine 7,3 db mai tot timpul, dar are niste fluctuatii de cateva secunde cand scade...

    Culmea, ma asteptam ca diferenta sa fie mai mare la antena de 1,9. Poate n-ai reglat suficient de bine.

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Romania
    Posts
    391
    Posts Thanks / Likes

    Default

    se poate
    dar e montata fix si cat timp merge perfect o las asa

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2005
    Posts
    251
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu inteleg de ce la semnal cam egal, la mine sunt probleme si la tine nu... DM-ul tau cam din ce perioada provine? O fi vreo revizie mai noua?

  14. #14
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    schimba lnb si vezi daca mai apare problema.mai verifica si cablul coaxial
    boy2good

  15. #15
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    82.7° N 114.4° W
    Posts
    991
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Confirm si eu acelasi comportament in ultima perioada in Bucuresti pe Triax 110.
    Chiar si pe TP-urile puternice (cel cu Discovery HD) apar intreruperi si macroblocuri.
    Eu am schimbat LNB-ul cu un Ultra Black dar tot apar.

    In trecut freez-urile apareau doar pe TP-ul cu Sky Sport HD1.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top