Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23

Thread: Script CCcam

  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2009
    Posts
    65
    Posts Thanks / Likes

    Exclamation Script CCcam

    Sal.Stie careva un script ptr.restart CCcam atunci cand se blocheaza ?

  2. #2
    Un simplu membru Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Bacau
    Posts
    197
    Posts Thanks / Likes

    Default script

    #!/bin/sh

    if ps x |grep -v grep |grep -c CCcam >/dev/null
    then
    echo "cccam... ok"
    exit 0
    else
    echo "cccam... restarting"
    /var/bin/CCcam_2.0.X &
    return 3
    fi

  3. #3
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by so-so View Post
    Sal.Stie careva un script ptr.restart CCcam atunci cand se blocheaza ?
    Dar pentru dm 800 ?

  4. #4
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    inlocuiesti in script CCcam cu DM800
    in /var/bin sa pui DM800 cu drepturi de executie ( eventual fara indicarea versiunii )

  5. #5
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    US of Europe
    Posts
    2,119
    Posts Thanks / Likes

    Default

    man spune-i omului cocret sau daca nu, sa ia img. newnigma2 unde e intergata optiunea ..., nu 1/2 raspunsuri.

  6. #6
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    la rugamintea publiculuic, concret si 2/2
    interpretorul de comenzi si busybox sint aceleasi pentru DM500 sau DB800 .

  7. #7
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    S-W RO
    Posts
    1,570
    Posts Thanks / Likes

    Default

    E OK acest script pe PLI Jade ?
    Diferenta se pare ca e la aceasta linie:
    /var/bin/CCcam_2.0.X &
    care trebuie sa fie:
    /var/bin/CCcam &
    Scriptul se pune ca locatie in:
    /var/etc/plimgr/scripts

    Am activat "start crond" in "services to run"

    Poate cineva sa confirme ca e OK ceea ce am facut

  8. #8
    Un simplu membru Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Bacau
    Posts
    197
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca locatia fisierului este:

    /var/etc/plimgr/scripts

    atunci linia: /var/bin/CCcam_2.0.X &

    devine:

    /var/etc/plimgr/scripts/CCcam_2.0.X &

  9. #9
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    S-W RO
    Posts
    1,570
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sa intreb altfel:
    Un script testat pe PLI are cineva ?
    Eventual, ce trebuie modificat la acest script pentru a merge pe o imagine PLI JADE 2(3) ?

  10. #10
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,602
    Posts Thanks / Likes

    Default Nu a repornit CCcam-ul

    Azi cand am venit de la servici am gasit cccam-ul blocat desi aveam scriptul de repornire activ.
    Deci:
    - crond este pornit si functioneaza (l-am testat cu o comanda de reboot)
    - emulatorul este in /var/bin si se numeste simplu CCcam
    - scriptul urmator denumit CCcamMonitor.sh cu atribut 755
    Code:
    #!/bin/sh
    
    if ps x |grep -v grep |grep -c CCcam >/dev/null
    then
    echo "cccam... ok"
    exit 0
    else
    echo "cccam... restarting"
    /var/bin/CCcam &
    return 3
    fi
    lansat in telnet cu comanda ./CCcamMonitor.sh in directorul /var/etc/plimgr/scripts (acolo unde este bagat) transmite la consola " cccam... ok".
    Bun, deci pare in regula.

    Dar am oprit CCcam din /var/bin cu "killall CCcam" - imaginea pe TV s-a blocat si am lansat scriptul ./CCcamMonitor.sh in directorul lui.
    Surpriza: acelasi mesaj :"cccam... ok" cu toate ca cccam-ul nu merge.

    De ce nu functioneaza?
    Multam.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  11. #11
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    82.7° N 114.4° W
    Posts
    991
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si eu am problema cu blocarea cccam-ului pe DM500 si mi-am facut un script asemanator cu al tau dar care functioneaza. Nu-mi dau seama de ce nu functioneaza la tine. Incearca sa pui: -x in prima linie sa-ti arate la consola ce si cum executa:
    #!/bin/sh -x
    sau
    sa pui
    set -x pe linia imediat urmatoare.
    sau
    foloseste scriptul meu:


    Code:
    #!/bin/sh
    PID=`ps -ef|grep /var/bin/CCcam_2.0.10|grep -v grep|wc -l`
    if [ $PID -eq 0 ]; then
      echo "`date '+%D %T'` - CCcam este oprit!" >> /tmp/check_cccam.log
      echo "`date '+%D %T'` - Starting CCcam..." >> /tmp/check_cccam.log
      /var/script/CCcam_2.0.10_cam.sh start
      echo "`date '+%D %T'` - CCcam a fost pornit!" >> /tmp/check_cccam.log
      echo "" >> /tmp/check_cccam.log
    #else
      # echo "`date '+%D %T'` - CCAM este pornit" >> /tmp/check_cccam.log
    fi
    Last edited by ibiza; 13th July 2009 at 21:50.

  12. #12
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,602
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multam, dar poti sa-mi explici ce este acel fisier check_cccam.log?
    Am mai vazut scripturi asemanatoare dar nu sunt lamurit cu acest fisier.

    Last edit:
    Ohoooo... Pe baza la scriptul tau l-am creeat pe asta :
    Code:
     #!/bin/sh
    PID=`ps -ef|grep /var/bin/CCcam|grep -v grep|wc -l`
    if [ $PID -eq 0 ]; then
    echo "cccam... este oprit"
    echo "pornesc cccam"
    /var/bin/CCcam &
    else
    echo "cccam... ok"
    fi
    vad ca lucreaza cu lansare directa.
    Multam sa traiesti .
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  13. #13
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    S-W RO
    Posts
    1,570
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @pytonu:
    Sa inteleg ca ai reusit cu sriptul ultim postat, pe o imagine Pli ?

  14. #14
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    82.7° N 114.4° W
    Posts
    991
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by pytonu View Post
    Multam, dar poti sa-mi explici ce este acel fisier check_cccam.log?
    Logheaza in fisierul /tmp/check_cccam.log de cate ori gaseste cccam-ul oprit si il reporneste. Eu am pus in crontab scritpul sa verifice cccam-ul la 15 minute. Cam asa arata fisierul de log:

    [email protected]:~> more /tmp/check_cccam.log
    07/13/09 22:30:02 - CCcam este oprit!
    07/13/09 22:30:02 - Starting CCcam...
    07/13/09 22:30:02 - CCcam a fost pornit!

    07/18/09 04:30:01 - CCcam este oprit!
    07/18/09 04:30:01 - Starting CCcam...
    07/18/09 04:30:01 - CCcam a fost pornit!

  15. #15
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dar ceva vre-un script care daca se blocheaza modemul sau dreamul sa te sune telefonul mobil nu este? Poate odata esti plecat 2,3 zile ,ar fi ok daca te anunta mobilul caci ar putea interveni la dreambox altcineva care ar fi pe acasa.Nu vorbesc de script restart cccam caci il am si e ok dar sant alti factori care ar mai bloca dm-ul.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top