Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    142
    Posts Thanks / Likes

    Default clona probleme cu polaritatea H

    salutare,

    am conectat o antena pe hotbird 13 est
    am setat in dreambox Un Singur satelit si anume 13 est
    nu am semanl decat pe polaritatea V (vertical)
    cablul este direct, fara switch fara nimic.

    aveti idee ce poate avea?
    DM500+DM800 si nimic mai mult

  2. #2
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Schimba intai LNB-ul. Dupa aia sa iti faci probleme despre clona.
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    142
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by skycleaner View Post
    Schimba intai LNB-ul. Dupa aia sa iti faci probleme despre clona.
    l-am schimbat, aveam un alps cu 2 iesiri, acum am pus un sharp...
    folosesc o antena de tip Gregoriana TooWay de 1,20 si ptr tipul asta de antene se gaseste mai greu lnb-ul, oricum, este un lnb bun acest sharp,mai ales ca e nou...am gasit numai cu factor de zgomot 0,4 dB cel mai mic pe piata pentru acest tip de antena!

    o sa incerc sa postez o poza facuta acum cu antena!

    oricum alte sugestii daca aveti ca eu sincer nu pot sa inteleg unde poate fi problema!

    Last edited by multimedia; 27th June 2009 at 20:38.
    DM500+DM800 si nimic mai mult

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    142
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Se pare ca problema e de la dreambox, am bagat cablul in kaon si am mutat antena pe 1 w, pe kaon am semnal si pe v si pe h!

    Cum pot rezolva problema la dreambox!
    Orice sugestie e binevenita!
    Multumesc!
    DM500+DM800 si nimic mai mult

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucharest
    Posts
    3,414
    Posts Thanks / Likes

    Default

    intra in satelite configuration si vezi sa nu ai bifat pe uneva numai o polaritate pentru receptie/asteptam rezolvarea/succes
    1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    142
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gladix View Post
    intra in satelite configuration si vezi sa nu ai bifat pe uneva numai o polaritate pentru receptie/asteptam rezolvarea/succes
    in satellite Configuration am ales optiunea ''one single satellite''
    Sat /Position 13E Hot Bird ''Direct Connecttion''..

    nu am unde sa umblu!

    as dori sa stiu ,pentru ca banuisc ca este tunnerul de vina, unde pot gasi un tunner alps eventual?
    vreun link ceva!

    multumesc la toti cei care mi-au raspuns si care vor raspunde !
    DM500+DM800 si nimic mai mult

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    142
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu reusesc sa-i dau de cap...
    Ceea ce am observat, destul de ciudat, in momenul cand dau restart la dream, imi deschide canalele pe H si pe V, deci merge normal, si continuand sa fac zapping...la un moment dat cele pe H nu mai merg, asta dupa 2-3 minute de la restart!

    1) am reinstalat imaginea, am incercat cu Gemini 4,60, Nabilo, si cu PLi Jade, nu este de la imagine!
    2) alimentator nu stiu de unde sa iau pentru dreambox, locuiesc in Italia! eventual daca stii o alternativa sa-l pot alimenta, cum ar fi alimentatoarele acelea cu voltaj reglabil, stiti daca sunt valabile?
    3) am incercat decodorul la un prieten pe 13 est, cablu direct, fara swith diseqc...aceeasi problema!

    Urmeaza sa fac rost de un tester sa incerc voltajul la tunner maine!

    v-as ruga, daca stiti, sa-mi spuneti care este cea mai probabila componenta problema, sa stiu ce sa cumpar!

    multumesc
    DM500+DM800 si nimic mai mult

  8. #8
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    10
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu cred ca este de la tuner,deoarece comutarea tensiunilor 13/18v nu o face tunerul o face un integrat separat un LT1930,daca ai un aparat de masura si stii sa il folosesti te pot indruma eu sa vezi ce este defect.

  9. #9
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    S-W RO
    Posts
    1,570
    Posts Thanks / Likes

    Default

    O sugestie: ai lungime mare de cablu ? Am intilnit o problema similara la o clona conectata cu un cablu cam de 40m...Incerca cu o lungime mai mica a cablului.
    Bafta!

  10. #10
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by barghy View Post
    O sugestie: ai lungime mare de cablu ? Am intilnit o problema similara la o clona conectata cu un cablu cam de 40m...Incerca cu o lungime mai mica a cablului.
    Bafta!
    Pentru lungime mare de cablu, poate ajuta asta. Activata optiunea de "Tensiune marita".

    .

  11. #11
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Satu Mare
    Posts
    490
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by multimedia View Post
    nu reusesc sa-i dau de cap...
    Ceea ce am observat, destul de ciudat, in momenul cand dau restart la dream, imi deschide canalele pe H si pe V, deci merge normal, si continuand sa fac zapping...la un moment dat cele pe H nu mai merg, asta dupa 2-3 minute de la restart!

    1) am reinstalat imaginea, am incercat cu Gemini 4,60, Nabilo, si cu PLi Jade, nu este de la imagine!
    2) alimentator nu stiu de unde sa iau pentru dreambox, locuiesc in Italia! eventual daca stii o alternativa sa-l pot alimenta, cum ar fi alimentatoarele acelea cu voltaj reglabil, stiti daca sunt valabile?
    3) am incercat decodorul la un prieten pe 13 est, cablu direct, fara swith diseqc...aceeasi problema!

    Urmeaza sa fac rost de un tester sa incerc voltajul la tunner maine!

    v-as ruga, daca stiti, sa-mi spuneti care este cea mai probabila componenta problema, sa stiu ce sa cumpar!

    multumesc
    Vezi sa nu ai pe LOOP nimic
    doar cablu de "LNB IN" de la antena

    la mine se comporta la fel daca puneam cablu pe Loop pentru al 2-lea receiver
    pierde curent la tuner sau nu are sufiect curent

    Succes
    Antena TRIAX TDS88,SKyStar2 2.6D,Optibox,Strong Zapbox,Antena PrimeFocus 1.5AL de dat ...

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    142
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by digital_mg View Post
    nu cred ca este de la tuner,deoarece comutarea tensiunilor 13/18v nu o face tunerul o face un integrat separat un LT1930,daca ai un aparat de masura si stii sa il folosesti te pot indruma eu sa vezi ce este defect.
    o sa ma duc sa achizitionez un aparat de masura si o sa iau legatura cu tine!

    Quote Originally Posted by barghy View Post
    O sugestie: ai lungime mare de cablu ? Am intilnit o problema similara la o clona conectata cu un cablu cam de 40m...Incerca cu o lungime mai mica a cablului.
    Bafta!
    sincer, cablul care al folosesc are aprox. 50 metri, al folosesc de aproape 7 ani, este un cablu foarte bun si rezistent, negru, imi aduc aminte ca am dat pe el atunci in jur de 100 de euro!
    Oricum, am incercat decodorul si la un prieten unde cablul nu depasea 10 metri!

    Quote Originally Posted by Mayerling View Post
    Pentru lungime mare de cablu, poate ajuta asta. Activata optiunea de "Tensiune marita".

    este activata si aceasta optiune!
    multumesc.

    Quote Originally Posted by pom View Post
    Vezi sa nu ai pe LOOP nimic
    doar cablu de "LNB IN" de la antena

    la mine se comporta la fel daca puneam cablu pe Loop pentru al 2-lea receiver
    pierde curent la tuner sau nu are sufiect curent

    Succes
    nu am nimic pe loop, cablul de la lnb ajunge direct in LNB IN si atat!

    multumesc tuturor de sugestii dar inca nu s-a rezolvat nimic!
    DM500+DM800 si nimic mai mult

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    142
    Posts Thanks / Likes

    Default

    aceasta este configurarea....






    iar aceasta problema!



    DM500+DM800 si nimic mai mult

  14. #14
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    10
    Posts Thanks / Likes

    Default

    faza cu mareste tensiunea nu are cum sa mearga la DM500,conform schemei
    comutarea tensiunii de 13/18v este facuta digital direct din procesor, modifica un divizor rezistiv cu feedback de la LT1930 (integratul care face tensiunile),deci sunt niste praguri prestabilite,poate la alte serii de dreamuri merge.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top