Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 3 of 3

Thread: Cccam

  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    96
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up Cccam

    IPM,Netmask:255.255.255.0.Type:Lan.Nameserver:193.23 1.100.130.Gateway:192.168.1.254.Am debifat DHCP,ca venea la Nameserver:192.168.1.254.La fel ca,Gateway,si normal,spun eu,ca Nameserver,este numele serverului de unde vine netul,adica de unde am net,in cazul meu romtelecom.Port 80.Enable Network,il las bifat,numai DHCP,il depifez?Acum imaginea este configurata corect,sa nu fie ca am si Mbox si Cccam pe un singur host,si de aceea sa mai pice serverul?Sau atunci de la curent pt.,ca stau la casa,si e de la router,Thomson 546-v6,acela cu 4 porturi,porcariile de clone?Am schimbat si imagini,si Ccam2.1.1.La nameserver: la dm si router sa trec manual?Sa pun si un script sa verifice din minut in minut,daca este online, si daca nu este sa il porneasca.Sa pun si o linie crontab care face restart la 4 noaptea?Ori sa fac asta din imagine,ori sa imi iau un ceas mecanic sa il pun sa faca restart la 4 noaptea ,cind nu deranjez partenerii?Daca nu reusesc o sa fac un server din pentium 4,oricum permite mai multe loguri,securizari acces de la distantza. Pe Cccam am 35 de linii,si pe Mbox,am 20 de linii,mentionez ca am linii D(gbox),nu linii G(mbox),dar merge si cu linii G..Ce router sa imi iau?As vrea cu 4 porturi tot asa,si wireless.Mersi mult!

  2. #2
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    96
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up Cccam

    Mentionez,faptul ca eu am IP static(fix),si mai am pus o persaona pe hostul meu cu IP dynamic,sa imi faca udate la dyndns.Am inteles ca daca am IP static(fix),sa numai imi trebuie cont pe dyndns,insa eu am.Si chiar daca am ip fix,am inteles ca trebuie totusi update la dyndns?Mersi mult!

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    c:\Outside of Bucharest
    Posts
    227
    Posts Thanks / Likes

    Default Clarificari

    N-am inteles care e problema ta. Banuiesc ca nu iti merge net-ul cum trebuie.

    Ip-ul static il dai router-ului Thompshon, pe interfata WAN (wide area Network) Pe interfata LAN probabil thompson-ul are 192.168.1.254. Dai la DM o adresa din aceeasi clasa) ex. 192.168.1.128. Activezi firewall-ul pe thompson si faci un port forwarding intre portul 12000 de pe wan la 192.168.1.128 port 12000 (pt cccam default)
    nameserver-ul il poti lasa 192.168.1.254, dar atunci configurezi in thompson nameserver 193.231.100.130. Gateway pe dm lasi 192.168.1.254.
    Daca ai ip static, la dyndns faci update doar cind iti schimba providerul ip-ul (extrem de rar, teoretic). Daca ai pus pe altcineva sa iti faca update la dyndns, dyndns va reflecta ip-ul acelei persoane. Degeaba ai TU ip static.
    Tot ce trebuie sa faci e sa schimbi linii utilizind ip-ul tau, nu un nume dyndns.

    Da un search pe forum si vei afla cum sa faci reboot automat.
    Ia-ti un asus 500Gp. Pui ddwrt sau oleg firmware.

    Cind ceri ajutor pe forum, incearca sa fii mai explicit si mai concis in exprimare.
    Eventual sparge problema in componente.
    Last edited by HarryE2007; 30th June 2009 at 09:34.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top