Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Reghin, Mures
    Posts
    143
    Posts Thanks / Likes

    Default Salut

    S-a manifestat si la mine problema dar se observa doar pe unele tp-uri. Dupa ce m-am chinuit ca am crezut initial ca nu e bun reglajul, intamplator am miscat putin mufa in spate unde intra la tuner. Am constatat ca tot ansamblul tuner misca putin si fiind pe unul din tp-urile cu problema, si-a revenit imediat.Se mai intampla si acum sa "sara" da buba e cred de la soclul tunerului. Incearca sa misti usor si daca sare aia e si la tine.

    Sper sa te ajute,

    Numai bine!
    Dm800SE,Opticum Dm3800, Inverto Black Ultra /0.9 Offset Fe, 1.2 TRIAX/Al

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,388
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by skkip3r View Post
    Dreamul arata semnalul foarte scazut (70 - 75 %).
    Cu alt dream semnalul este undeva la 92 - 94%, pe aceeasi antena si acceasi transponderi. Probele au fost facute pe focus unde semnalul este puternic.
    BER 1500 - 3000

    Are dineva idee ce ar putea fi?
    Este posibil ca celalalt dream sa fie dotat cu alt tip de tuner?
    BER = 0 este optimal.

  3. #3
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Banat.Ro
    Posts
    2,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dakota View Post
    S-a manifestat si la mine problema dar se observa doar pe unele tp-uri. Dupa ce m-am chinuit ca am crezut initial ca nu e bun reglajul, intamplator am miscat putin mufa in spate unde intra la tuner. Am constatat ca tot ansamblul tuner misca putin si fiind pe unul din tp-urile cu problema, si-a revenit imediat.Se mai intampla si acum sa "sara" da buba e cred de la soclul tunerului. Incearca sa misti usor si daca sare aia e si la tine.

    Sper sa te ajute,

    Numai bine!
    Asa am patit si eu din cauza soclului tunerului.Ca o recomandare, asa cum a scris si @dakota, incearca sa misti mufa mama din spatele receiverului si vezi daca se imbunatateste BER-ul.
    Video: Vu+Uno (HDD 80Gb) /offset 1.2 H-H/42E<=>30W;
    Optibox Gekko Cable HD
    Audio: Harman Kardon HK680+Monitor Audio B2+WD Elements Play (2Tb)

  4. #4
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Banat.Ro
    Posts
    2,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by skkip3r View Post
    Am miscat si mufa si nici o schimbare, era bine fixata... ideea e ca merge 1 - 2 minute dupa care incepe problema. Ca sa mai vad iarasi imagine vreo 2 minute trebuie sa il las scos din priza cam 30 minute, deconectat de la antena

    Repet antenele pe care am verificat sunt ok
    Incearca racirea dream-ului cu un ventilator .Am senzatia ca o sa reusesti.
    Video: Vu+Uno (HDD 80Gb) /offset 1.2 H-H/42E<=>30W;
    Optibox Gekko Cable HD
    Audio: Harman Kardon HK680+Monitor Audio B2+WD Elements Play (2Tb)

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    dulcea romanie
    Posts
    253
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca dupa ce pui imagine proaspata tot asa face... s-ar putea sa fie problema tehnica.incearca asa:faci punte pe F70 si pe Q72 intre pinul de jos si cel de sus din stanga.daca si dupa asta face la fel inseamna ca ai mari sanse sa ai probleme la tuner si atunci trebuie inlocuit tunerul
    NU MA DUC LA VOT!
    m-am saturat de guvernantii nostri minunati!

  6. #6
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Banat.Ro
    Posts
    2,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by skkip3r View Post
    sa-i pun aer conditionat? de 9000 BTU ajunge?

    explicatie asteptam nu improvizatii, fara suparare.
    Inseamna ca nu prea citesti la rubricile despre dream 800 ca sa vezi cum se rezolva. Poate nici nu functiona...asa ca nu mai are nici un rost sa incerci.
    Video: Vu+Uno (HDD 80Gb) /offset 1.2 H-H/42E<=>30W;
    Optibox Gekko Cable HD
    Audio: Harman Kardon HK680+Monitor Audio B2+WD Elements Play (2Tb)

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Reghin, Mures
    Posts
    143
    Posts Thanks / Likes

    Default Salut

    E doar o presupunere, dar din experienta in general cared ca nu gresesc daca spun ca e din cauza unei componente care cedeaza la caldura si se decalibreaza total.O incercare fara capac si ventilat putin daca se poate, va confirma daca gresesc sau nu.Oricum e ceva defect si parerea mea e ca trebuie schimbat. Nu neaparat tunerul.Poate sa fie alta problema pe undeva care sa omoare tensiunea de alimentare a tunerului de ex. In acelasi timp, cele de polarizare pot fi ok.

    Bafta si sper sa rezolvi vat mai simplu.
    Dm800SE,Opticum Dm3800, Inverto Black Ultra /0.9 Offset Fe, 1.2 TRIAX/Al

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    386
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mihaitapanait50 View Post
    daca dupa ce pui imagine proaspata tot asa face... s-ar putea sa fie problema tehnica.incearca asa:faci punte pe F70 si pe Q72 intre pinul de jos si cel de sus din stanga.daca si dupa asta face la fel inseamna ca ai mari sanse sa ai probleme la tuner si atunci trebuie inlocuit tunerul
    Nu face nici o punte ,odata ce are tensiune( 14-18 volti) pe iesire nu stiu rostul puntilor,inlocuieste tunerul si va merge in parametrii.,dar inainte de toate trebuie verificate tensiunile pe sursele interne si temperatura integratelor de pe surse .

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    dulcea romanie
    Posts
    253
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by porcusor View Post
    Nu face nici o punte ,odata ce are tensiune( 14-18 volti) pe iesire nu stiu rostul puntilor,inlocuieste tunerul si va merge in parametrii.,dar inainte de toate trebuie verificate tensiunile pe sursele interne si temperatura integratelor de pe surse .
    am patit-o eu la un dream asa si am rezolvat
    NU MA DUC LA VOT!
    m-am saturat de guvernantii nostri minunati!

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top