Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Jamaica
    Posts
    1,190
    Posts Thanks / Likes

    Default Are cineva retea prin "reteaua" de 220V din casa/apartament?

    Mi-am luat 2 adaptoare de acest gen pt. a-mi usura munca (sa nu mai trag cablu) dar se pare ca m-am inselat.De 5 ore ma chinui si nimic. Cablul era pus de mult...nici macar nu stiu unde gresesc, ce nu fac bine..daca este cineva care are experienta rog sa-mi luminieze si mie mintea.
    Despre asta este vorba:


    P.S. Vreau sa fac reteaua pt. un DM 500+

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,388
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by K-storu View Post
    Mi-am luat 2 adaptoare de acest gen pt. a-mi usura munca (sa nu mai trag cablu) dar se pare ca m-am inselat.


    P.S. Vreau sa fac reteaua pt. un DM 500+
    Am 3 buc in actiune de firma devolo 200mb/s. ( intre 2 etaje )
    Prima incercare a fost cu adaptoare de 85/mbs, care nu functionau corect. Aveam net dar nu faceau fata la trafic si dupa 10 min cadea conectia.

    Fa-ti configuratia provizorie prin cablu, sa fi sigur ca nu este vreo eroare in configs.
    Apoi mai faci o incercare cu cele de 85mb/s, daca tot nu merge, incearca sa le schimb cu unele mai puternice 200mb/s.

  3. #3
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pentru o asemenea retea, elementul de baza este ca cele 2 prize la care se conecteaza adaptoarele sa fie pe aceeasi faza. Daca nu se realizeaza asta, nu vei putea "vedea" cele 2 adaptoare. Range-ul dintre cele 2 este limitat la 200m (din fabrica) dar dupa experientele mele, la peste 100 m nu mai functioneaza corect.
    In al treilea rând, aceste adaptoare se pot parola cu ajutorul unui mic soft (de obicei inclus in paket la firmele serioase) pentru a nu putea fi folosite de alte persoane neavizate care poseda acelasi tip de adaptoare si se afla pe aceeasi faza ( functioneaza chiar si la etaje superioare din acelasi bloc, sau la vecini de case de pe aceeasi strada).
    Normal cand le conectezi prima data sunt neparolate si ar trebui sa se aprinda 2 led-uri (power si sync), al 3-lea led se aprinde in momentul cand cele 2 sunt conectate la alte device-uri (exemplu: unual la modem si celalalt la un pc).
    Verifica functionalitatea lor punându-le in aceeasi camera in prize apropiate, daca reteaua functioneaza, poti sa le muti la locul lor.
    baFTA
    un server câteva receivere si ceva pasiune...

  4. #4
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Jamaica
    Posts
    1,190
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Baietii, am fost in aceiasi camera unde am si routerul si mergea brici(conectiunea pe laptop.) In dormitor la fel dar pe dm nu vrea de nici o culoare. Am pus adresa manual la dm identica cu cea a laptopului si mi-a zis ca e conflict de IP. Deci teava are o legatura totusi...daca bifez la dm DHCP, imi da o adresa de genul 10.0.0.97...nu stiu de unde o scoate dar nu am ce face cu ea...

  5. #5
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,388
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca iti functiuneaza laptopul cu aceste adaptere, trebuie sa functiuneze si dreamul.
    Despre ce router/model este vorba?
    Poate nu este recunoscut routerul cu Dhcp on. Se mai intimpla.
    Asociaza corect Ip, name server si gateway dreamului cu routerul tau, si iti va functiuna.
    Un cablu lan ar fi util pentru teste.

  6. #6
    Member Mentor
    Join Date
    May 2003
    Location
    Pays basque Eskual herria
    Posts
    977
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Normal ele sint plug end play deci branchezi shi merge, clar ca trebuie sa ai doua leduri aprinse cind sint branchate, trei cind functzioneaza shi palpaie in functzie de intensitatea de lucru intre cele doua CPL,unu il branshezi la sursa ta de internet pe un ruter,modem etc, cu dhcp activat daca se poate pe al doilea de ex pe dream la fel pui dhcp activ dupa care foarte important stingi shi aprinzi dreamul atunci ai sa observi ca functzioneaza daca a schimbat singur dreamul parametri de conectare daca da atunci dezactivezi dhcp ca adresa dreamului sa nu se mai schimbe,in caz ca nu comunica intre ele asiguratziva ca distantza dintre ele nu este mai mare de 150m practic 200 teoretic, priza la care utilizatzi sa fie daca se poate cu impamantare, evitatzi mutiprizele(prelugitor cu mai miulte prise pe el) mai ales cele cu protectzie de surtensiune,daca nu va iasa nici asha luatzi un prelungitor simplu shi branshazi la o alta priza din casa pentru a testa, functzionarea acestora se opreshte la contorul de electricitate deci evitatzi parole shi user intre cpl inutile,marci bune daca se poate stil LEA, Netgear!

  7. #7
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Milano sau Timisoara, nu-s sigur
    Posts
    793
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cat costa adaptoarele

    vreau si eu , ca sa nu mai traga cablu i pivnita
    DM 800 HD . DM 500 . O oala de 0.9 m

  8. #8
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  9. #9
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Jamaica
    Posts
    1,190
    Posts Thanks / Likes

    Default

    S-a rezolvat, era de la configurarea Ip-ului din dream. Va multumesc pt. sfaturi.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top