Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 35
  1. #1
    MuSic & So mucH MoRe! Expert
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Svishtov
    Posts
    2,793
    Posts Thanks / Likes

    Unhappy DM800 si Universal Satellites Automatic Location System

    Salutare,
    Am facut totul ca la carte - i-am dat coordonatele Romaniei - apoi i-am dat sa caute automat ...si s-a gandit el asha si...pauza asa a ramas - primul satelit unde s-a dus a fost 5 vest..no signal...nothing.
    Am mai incercat si manual - si degeba ...a mers la cineva aceasta procedura USALS cu adevarat pe DM 800?
    Am ultimul Gemeni pe el.
    Mentionez ca antena este reglata ca la carte.
    Multumesc muult.
    DVB-S:
    Offset Emme Esse (Alu.) 1.25
    Offset Emme Esse (Alu.) 1.15
    Prime focus (Alu) 1.50m, 1.90m
    Offset 1.50m Fe, Triax TDS 1.10m, Visiosat BIG-BISAT, TechniSat SATMAN 85cm, Gibertini OP100L, etc
    Offset 35.cm (Camping), Triax BSKYB (72x58 cm), etc
    DM 800 HD V2, DM 500 V2, DM 800 HD, Amiko X-Finder, GigaBlue 800 HD, Sab Sky 4800 Mini Hd,
    Abo: Focussat, Dolce, HD+, TivuSat, Freesat, etc.
    DVB-T:
    TechniSat MultyMedia TS 1, Televes DAT HD, DIGIALITY OUTDOOR ANTENNA, etc

  2. #2
    -=AS=-
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Incearca un reset al motorului in punctul 0, sau foloseste-l in dideqc 1.2... merge mult mai bine

  3. #3
    Administrator Expert
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    4,138
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La mine merge perfect !

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,474
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @the the deci unde stai?:P)
    nu coordonatele romaniei ci coordonatele tale tre sa le bagi acolo. vezi un google earth sa te gasesti pe tine pe harta si pune-l sa iti arate in minute grade secunde. daca ai un gps si mai bine. in functie de locatia asta " antena ta ca la carte " tre sa se alinieze pe un satelit apropiat. gen 23,5 sau 26 in unele cazuri = astea sunt 0 tau! asta e sudul.
    folosesc asta de la dm 500 incoace schimbat 2 antene 3 motoare locatiile identice , am dm800 acuma in usals merge totul brici:P)

  5. #5
    MuSic & So mucH MoRe! Expert
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Svishtov
    Posts
    2,793
    Posts Thanks / Likes

    Default Hmmm...

    Hai ca sa ne lamurim.
    Coordonatele sunt ale Bucurestiului - scuze. Eu stau in centru - Univ.
    Latitudinea:
    44.42° N (44° 25' 12")

    Longitudinea:
    26.12° E (26° 7' 12")
    Acum la dream avem asa la coordonate:
    L - 000.000
    N - 000:000
    Deci scriem sa zicem la N - 044.042? sau 440.420?
    Eu am scris ca la primul...adica 044.042 - o sa mai incerc diseara sa scriu altfel.
    Va multumesc mult pentru sugestii.
    DVB-S:
    Offset Emme Esse (Alu.) 1.25
    Offset Emme Esse (Alu.) 1.15
    Prime focus (Alu) 1.50m, 1.90m
    Offset 1.50m Fe, Triax TDS 1.10m, Visiosat BIG-BISAT, TechniSat SATMAN 85cm, Gibertini OP100L, etc
    Offset 35.cm (Camping), Triax BSKYB (72x58 cm), etc
    DM 800 HD V2, DM 500 V2, DM 800 HD, Amiko X-Finder, GigaBlue 800 HD, Sab Sky 4800 Mini Hd,
    Abo: Focussat, Dolce, HD+, TivuSat, Freesat, etc.
    DVB-T:
    TechniSat MultyMedia TS 1, Televes DAT HD, DIGIALITY OUTDOOR ANTENNA, etc

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    203
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Scrii 044.400, adica 44.4 grd N. Si merge functia usuals pe DM 800.
    Hai noroc.
    Max TV, Strong 4401, 0,9 si 3 LNB-uri.

  7. #7
    Senior Member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3,261
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by the the View Post
    Hai ca sa ne lamurim.
    Coordonatele sunt ale Bucurestiului - scuze. Eu stau in centru - Univ.
    Latitudinea:
    44.42° N (44° 25' 12")

    Longitudinea:
    26.12° E (26° 7' 12")
    Acum la dream avem asa la coordonate:
    L - 000.000
    N - 000:000
    Deci scriem sa zicem la N - 044.042? sau 440.420?
    Eu am scris ca la primul...adica 044.042 - o sa mai incerc diseara sa scriu altfel.
    Va multumesc mult pentru sugestii.
    Nu prea-i bine....
    Uite aici coordonatele tale.( Lat: 44,435 Long: 26,101 )
    http://www.dishpointer.com/
    Cauti locuinta ta.....mai precis de asa nu se poate.




  8. #8
    MuSic & So mucH MoRe! Expert
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Svishtov
    Posts
    2,793
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs down Mizerie...

    Deci nu functioneaza si gata!
    Am resetat si montura de pe bloc, i-am bagat coordonatele exacte asa cum ati afirmat mai sus, l-am luat manual - ori sunt eu varza ori este o mizerie de soft.
    Mentionez ca in trecut cu dm 500 n-am avut probleme.
    Nu stiu ce sa-i mai fac.
    Dupa ce i-am bagat coordonatele exacte am salvat functia la tuner USALS. Apoi i-am dat sa caute automat - s-a dus pe Atlantic bird la 5 vest ( imi clipoceste o antena in partea dreapta a ecranului) - zice ca face scan si ramare asa ...retard nu se mai intampla nimic.
    Ok. am zis sa-l i-au manual...la fel am selectat un satelit mare, gen astra i-am bagat o frecventa puternica...si la fel arata antena clipocind vre-o 2 min. apoi zice ca el cauta ..si cauta si cauta - aseara l-am lasat vreo 3 ore ...n-a gasit nimic.
    Asta e...mentionez ca l-am avut inainte pe diseq cu 4 portuiri adica 4 sateliti simultan...
    Ohh...

    multumesc.
    DVB-S:
    Offset Emme Esse (Alu.) 1.25
    Offset Emme Esse (Alu.) 1.15
    Prime focus (Alu) 1.50m, 1.90m
    Offset 1.50m Fe, Triax TDS 1.10m, Visiosat BIG-BISAT, TechniSat SATMAN 85cm, Gibertini OP100L, etc
    Offset 35.cm (Camping), Triax BSKYB (72x58 cm), etc
    DM 800 HD V2, DM 500 V2, DM 800 HD, Amiko X-Finder, GigaBlue 800 HD, Sab Sky 4800 Mini Hd,
    Abo: Focussat, Dolce, HD+, TivuSat, Freesat, etc.
    DVB-T:
    TechniSat MultyMedia TS 1, Televes DAT HD, DIGIALITY OUTDOOR ANTENNA, etc

  9. #9
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default 3.1234

    Ai resetat corect montura ? Adica adusa la 0 (sud) manual, reset din butonul ei si debransat electric, prin scoatere din priza a receptorului.
    Eventual, mai incerca sa jonglezi usor cu valorile longitudinii si latitudinii locului de receptie (variezi in sus si in jos, fata de valorile execte pentru locatia ta).

  10. #10
    Senior Member Expert
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,019
    Posts Thanks / Likes

    Default usals?

    Quote Originally Posted by the the View Post
    Deci nu functioneaza si gata!
    ...mentionez ca l-am avut inainte pe diseq cu 4 portuiri adica 4 sateliti simultan
    multumesc.
    Bunul Meu Prieten,

    Mi-am spart si eu capul cu motorul. Problema vine de la setarile
    de diseqc ca l-ai avut pe 4 porturi.
    Trebuie sa dai la tuner configure - none si sa stergi din pacate
    toata baza cu canale.
    Apoi dai restart.
    Si apoi reconfigurezi tunerul sa foloseasca setarea - pozitioner
    si usals si pui coordonatele urbei noastre:
    26,1
    44,5
    Si nu da cautare automata ca nu merge.Trebuie sa o iei din aproape
    in aproape cu satfinder pe fiecare satelit. Cand ai semnal pe un transp
    dai back si imediat manual scan la tot satelitul pe care ai obtinut semnal
    anterior.

    Suna-ma si vorbim azi sunt prin urbe.O rezolvam.

  11. #11
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    9
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up Configurare USALS

    Am pus si eu aceasta intrebare acum vreo 2 saptamani dar nu mi-a raspuns nimeni.
    Dupa cautari pe internet am gasit raspunsul:

    So heres what i did, lets asume for argument sake, the wind has moved my dish in the last 12 months? by only a fraction.

    after a fresh image was installed, in this case the original Enigma 1.09
    no channels or sats listed..

    i went to sat finder and choose 13e
    the dish moved, but no lock?
    i went to motor setup and moved the dish west 1 step at a time.... after so long it picked Hotbird up

    so i went to the long lat settings...
    west was set at 2.124
    taking into consideration that this is a (-) minus number, even though we dont enter it
    this means i have to take some off, to go more west.

    i entered 1.900

    back to sat finder, sent to 16e then back to 13e
    motor setup, step again.... and noticed it took alot less steps it was closer!

    so west set at 1.500 and repeated

    Locked 86% signal

    tried this on other satellites and the results where fine.

    still with no channel listing i went to multi sat scan and asked it to scan 13e, 19.2e, 28.2e, 30w choosing ALL

    went away made a few toast and a brew.

    come back all channels listed and working

    easy peasy LOL


    La mine in loc de 25.8 am ajuns la 27.9 si acum merge perfect cu DM 800HD. Am facut o incercare si cu DM 500 si bineinteles avand coordonatele modificate goto XX se misca super.

  12. #12
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    si eu m-am chinuit cu functia usals si nu a mers.atunci am facut manual totul.procedura este scrisa in manualul dreamboxul si este diferita de usals.nu uita sa iti faci o lista cu satelitii si pozitiile memorate ca sa iti fie mai usor si atunci cand cauti sa introduci o frecventa de pe satelitul respectiv
    boy2good

  13. #13
    Senior Member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3,261
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @the the
    DM800 se impaca bine cu H-H, la fel ca DM500, eu zic ca la tine problema este "reglarea incorecta a antenei pe pozitia sud".Daca este reglata corect si duci H-H-ul la zero trebuie sa receptionezi pe 26E iar prin introducerea coordonatelor exacte (cu 3 zecimale) ale locatiei tale, antena se va pozitiona corect pe toti satelitii pe care-i poti receptiona.
    Prin modificarea valorii longitudinii nu faci altceva decat sa incerci sa faci o compensare a reglajului incorect al pozitiei sud.(in opinia mea este doar o amagire...pentru ca oricum pe unii sateliti o sa fie nevoie de corectie si memorare manuala in vederea receptionarii unui semnal maxim)
    Este mult mai simplu sa incerci sa faci un reglaj corect al antenei decat sa memorezi pozitiile satelitilor manual, ulterior fiindu-ti mult mai usor , poti schimba oricand lista de canale fara sa mai fie nevoie de fiecare data de memorarea pozitiilor.
    http://www.satlex.ro/ro/azel_calc-pa...w=75&diam_h=80




  14. #14
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    718
    Posts Thanks / Likes

    Default

    dm 800 cu h-h opticum dm 3800 si usals...la mine a mers din prima,fara probleme,doar cu setarea coordonatelor lat si long corecte...la mine problema e altae tp-uri cu semnal slab( gen astra 19 1H-csat hd) reusesc sa storc semnal maxim prin positioner fine movement...apoi store position...buuun..si daca misc motorul si apoi revin pe acelasi tp reglat anterior...nu se intorace acolo la reglajul maxim,ci tot unde stie el prin lat si long....cum pot sa il fac sa se fixeze acolo unde il reglez eu manual?

  15. #15
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,474
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cristo4 View Post
    dm 800 cu h-h opticum dm 3800 si usals...la mine a mers din prima,fara probleme,doar cu setarea coordonatelor lat si long corecte...la mine problema e altae tp-uri cu semnal slab( gen astra 19 1H-csat hd) reusesc sa storc semnal maxim prin positioner fine movement...apoi store position...buuun..si daca misc motorul si apoi revin pe acelasi tp reglat anterior...nu se intorace acolo la reglajul maxim,ci tot unde stie el prin lat si long....cum pot sa il fac sa se fixeze acolo unde il reglez eu manual?
    iesi din usals din si il treci pe simple a tuner. unde apoi memorezi fiecare pozitie nou gasita))

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top