Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 10 of 10

Thread: Start TV??

  1. #1
    Incepator Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    4426'N 2606'E
    Posts
    148
    Posts Thanks / Likes

    Default Start TV??

    Salutare
    Se poate porni TV atunci cand pornesti DM 500 sau sa treaca automat pe AV? ca la alte receptoare? am tot cautat si nu am gasit nimic sau poate nu am cautat foarte bine
    Un site, o idee, orice...
    Unde pot sa gasesc skin-uri pt DM 500? am gasit ceva si cand le-am incercat a trebuit sa il flesuesc iar si iar asa ca am renuntat sa incerc si ca este mai bine sa intreb...
    Va multumesc anticipat

  2. #2
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    96
    Posts Thanks / Likes

    Default Scart

    din cites tiu eu daca esti conectat de la DM la TV prin scart ( de preferat RGB pt ca dreamul stie de asa ceva ) atunci dai intai drumul la tv si ulterior la dream si trebuie sa comute pe AV automat.

    Din cite stiu eu SCART-ul a fost facut si cu treaba asta in cap

  3. #3
    Incepator Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    4426'N 2606'E
    Posts
    148
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by tebmar View Post
    din cites tiu eu daca esti conectat de la DM la TV prin scart ( de preferat RGB pt ca dreamul stie de asa ceva ) atunci dai intai drumul la tv si ulterior la dream si trebuie sa comute pe AV automat.

    Din cite stiu eu SCART-ul a fost facut si cu treaba asta in cap
    DM este pe RGB dar nu comuta pe AV
    Cablu este bun pt ca cu alt receptor comuta(Globo 7010A)

  4. #4
    Senior Member Expert
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Prahova
    Posts
    1,162
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca este clona asta este cauza ... am avut si eu una care tot asa se comporta .

  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Pitesti
    Posts
    543
    Posts Thanks / Likes

    Post

    .......eu stiu ca receptoarele fara modulator RF ( aici se incadreaza si DM 500s, clona sau original ) nu comuta automat pe AV,indiferent de cablul scart-scart folosit.

    .......skinuri pt. DM 500s gasesti cu addons pe serverul propriu fiecare-i imagini folosite, fara riscul de a nu fi compatibila cu img. folosita
    VU+SOLO SE V2,DM 800hd Triax TDS110 H-H Inverto bk ultra
    ..........95*e >>>>>>0<<<<<< 45*w..........

  6. #6
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    500 si 7000 merg la mine automat prin scart (daca dreamul e pornit, cand pornesc tv "sare" automat pe scart), cu dm800 e mai greu ca e legat prin hdmi
    un server cteva receivere si ceva pasiune...

  7. #7
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    la mine porneste televizorul cand pornesc dreamul si invers. eu zic ca lucrul acesta sa treaca pe av automat, tine si de televizor. nu toate televizoarele care au scart au si optiunea asta

  8. #8
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germania
    Posts
    2,111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Un televizor care nu comuta automat e o prastie. In mufa scart este un pin pt 12v, cind primeste tensiune de la receiver/video/dvd acolo trebuie sa comute automat; si dm500 trimite aceasta tensiune sigur. Acum daca nu schimba, ori cablul e "nashpa" si chiar daca e gros sint legati doar pinii de audio-video, ori tv-ul e "prost". Sa porneasca tv-ul din stand-by la primirea semnalului nu cunosc tv-uri, insa tehnic e posibil.



    bafta
    19,2E + 0,8W => DM800 + DM520 + VuZero

    Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

  9. #9
    Incepator Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    4426'N 2606'E
    Posts
    148
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ruk22 View Post
    Un televizor care nu comuta automat e o prastie. In mufa scart este un pin pt 12v, cind primeste tensiune de la receiver/video/dvd acolo trebuie sa comute automat; si dm500 trimite aceasta tensiune sigur. Acum daca nu schimba, ori cablul e "nashpa" si chiar daca e gros sint legati doar pinii de audio-video, ori tv-ul e "prost". Sa porneasca tv-ul din stand-by la primirea semnalului nu cunosc tv-uri, insa tehnic e posibil.



    bafta
    Am eu un tv de 37 de la "strabunica" Thomson care porneste si comuta automat pe av atunci cand pornesti receptoru (un globo 7010a)...

    PRB. care o am eu este ca tv (nu cel de 37) alt tv cu rec. 7010a nu porneste automat dar dupa pornire manuala trece pe av automat (cablu scart este bun) cu dm 500 nu face nimic trebuie pornit manual si trecut pe av manual

    Am masurat pe pinul 8 la 7010a are 12v cand este ON si 0V cand este off la DM are 4,4 v cand este ON si 0V cand este OFF
    dupa cum scrie pe http://en.wikipedia.org/wiki/SCART
    ar trebui ca pe pinu 8 sa am asa (Pin 8 Status & Aspect Ratio up3) [0-0.4V → off, 5-8V → 16:9, 9.5-12V → on/4:3] )
    Nu mai este pe nici un pin alta tensiunu de 5-8V respectiv 9.5-12V

    SA trebuiasca schimbat (soft ma refer) ceva in configurarea DM?

    Multumesc pentru ajutor

  10. #10
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germania
    Posts
    2,111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu nu m-am apucat de masurat ca la mine functioneaza. Stiu peste 10 dreamuri la care merge fara probleme, dintre care unul am banuiala ca ar fi clona insa de-aia "buna" cu mac de original pe care merge gemini4.6.




    bafat
    19,2E + 0,8W => DM800 + DM520 + VuZero

    Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top