Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21
  1. #1
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default RCS probleme + router

    salut , am si eu o nedumerire legata de urmatoarea situatie :

    - am net de la rcs si de vreo 2 zile sant prb. SI CU ACEASTA OCAZIE II ROG FRUMOS PE CEI CARE AU LINII DE CCCAM CU MINE ( MARIO08 ) SA NU LE STEARGA , MULTUMIND ANTICIPAT PT. INTELEGERE si sa revin acum

    - deci prb. cu net-ul la rcs , culmea este ca acum inainte sa scriu acest topic am testa pe "rdslink.ro" cu " testul lor" si imi scria :

    - ping : 1.337ms
    - download : 44 mbps
    - upload : 5.9 mbps

    - de conectat ma conectez cam greu : uneori din 1-ma si cele mai multe ori din a 2-ua
    - de fiecare data cand pornesc pc-ul iconul de retea are un semnul mirari pe el

    - prb. cea mai "arzatoare" este ca nu pot conecta router-ul de nici un fel (asus wl - 500gp) si din aceasta cauza nu pot "iesi" pe net la sharing

    - routerul inainte dupa ce cadea netul , intai ma conectam pe direct refacand legatura si apoi conectam routerul si cu un restart reintra legatura prin router in normal

    - acum ce ma nedumireste pe mine , este ca nu pot deschide in nici un fel interfata web a routerului , am incercat si versiunea clasica de mai sus , l-am conectat si pe a 2-ua pl. de retea (am 2 pl. de retea pe pl. de baza) , am incercat conexiunea din prezent : pe 1 pl. de retea direct rcs - net si pe a 2-ua pl. de retea routerul si nimic

    - am mai incercat conexiunea routerului direct "Wan" sau "Lan" conectat la a 2-ua pl. retea , atat normal pt. lan cat si pt. wi-fi si nimic config. bine inteles pl. a 2-ua pt. el cum scrie in manual (192.168.0.xx pt. lan si 192.168.1.xx pt. wi-fi)

    - cand cititi cele scrise mai sus , va dati seama ca merg pe net-ul de la rcs direct pe 1-ma pl. de retea , routerul fiind conectat pe a 2-ua pl. de retea

    - alaltaieri am inchis pc-ul normal , functionand net-ul prin router si ieri ( vineri 12.06 ) l-am gasit cu "semnul mirarii intr-un triunghi" pe iconul de retea


    - va intreb exista vreo alta modalitate de a ajunge la setarile routerului in afara de interfata web , el aratand si functionand normal "uitandu-te la el" , dar.........

    - doream sa-l config. pt. wi-fi si sa scap pt. moment de prb. legate de net-ul rcs-ului , dar nu pot intra/ajunge la setarile lui


    - va rog frumos astept niste sfaturi , idei mentionand ca am instalat din nou win 7 "pe curat" crezand ca poate sistemul este "infectat" , cu toate ca pana joi noaptea sau vineri dimineata cand o fii cazut netul a functionat fara prb. , dar nimic

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    424
    Posts Thanks / Likes

    Default

    da-i un reset la rooter si incearca sa faci iar setarile sau incearca cu un alt rooter sa vezi daca de acolo e problema
    Dreambox_82

  3. #3
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    este normal ca orice conexiune/restart efectuata asupra routerului conectat pe a 2-ua pl. de retea sa-mi schimbe conexiunea avuta la net pe 1-ma pl. de retea

    am dat restart la router si m-am trezit ca mi-a aparut "triungiul magic" pe icon , avand conexiunea facuta la net dupa ce am scris cele de mai sus

    cu toate ca la iconul "RCS" pt. broadband arata "conected" , eu nu puteam sa mai deschid nici un site , aceasta conexiune fiind pe direct pc - rcs pe pl. de retea 1

    aceeasi situatie si cand am schimbat cablu la router de la "lan" la "wan"

    acum doar cu conexiunea directa pc - rcs imi arata :

    - 1 pl. retea - Net 1 Asus - network cable unplugged

    - 2 pl. retea - Net 2 RCS - unidentified network

    - si iconul RCS - RCS - WAN Miniport (PPOE)

    legat tot de conexiunea directa am dat in : cmd comanda - ping account.dyndns.org si ca raspuns a afisat :

    - Pinging account.dyndns.org [ 62.48.210.204 ] with 32 bytes of data :

    - Request time out de 4 ori

    - Ping statistic for 62.48.210.204 :

    - Packets : Sent = 4 , Received = 0 , Lost = 4 ( 100% loss )

  4. #4
    sunt varza Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    111
    Posts Thanks / Likes

    Default Router ASUS

    Cred ca ai facut o varza acolo.Eu am tot wl500g.Oricum rcs se leaga direct la portul WAN si PC la Lan.La PC IP de la 192.168.1.2 la 254 sau DHCP activ.Conexiunea PPOE se face direct in router. Cu 192.168.1.1 in browser admin admin.Disable una din placi de retea.Daca nu reusesti mess ID marsanide
    Bafta
    dreambox 800HD
    dreambox 500
    sunray SR4 X2
    offset 1.8m 6XLNB

  5. #5
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    situatia urmatoare se incadreaza in "normal" sau "normal Romania - adica anormal"

    cei de la rcs folosesc 2 ip-uri si 2 submask , adica :

    - la pornirea/restartarea pc-ului avem un ip : 1xx.2xx.7x.1xx si submask : 2xx.2xx.0.0 fiind al pl. de retea si nu poti naviga pe net fiindca ai un "triunghi galben cu semnul mirarii" , dar poti vedea alte pc-uri din retea

    - iar alt ip : 8x.1xx.1xx.5x si submask : 2xx.2xx.2xx.2xx in momentul cand ti-ai creat acel "account" si te conectezi la net , putand naviga acum si vedea si alte pc-uri in retea

    deci la care dintre cele 2 ip-uri/submask ar trebui conectat routerul , fiindca intre pc si dm functioneaza cu vechile setarii

  6. #6
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ce tip de ,, net de la RDS ai " ?
    este fiberlink / cablelink / dialup ?
    la fiberlink protocolul este PPPoE si trebuie sa sti user si parola pentru a te conecta ( citeste manualul routerului )
    WAN -> WL500GP -> Wlan1 <-> PC
    Wlan2 <-> DM500

    La WL500GP cu firmware original ( dai reset ) conectarea se face de pe Wlan in browserul de internet la adresa 192.168.1.1 cu user/pasword admin/admin .Daca ai fiberlink alegi la setare ora , tip legatura ( scrie PPPoE la sfirsitul rindului ) si userul si parola date de RDS , confirmi si ai deja routerul setat .
    Pe reteaua interna Wlan ai DHCP si setezi si clientii ( PC / DM ) tot DHCP iar la clienti vei seta gateway si DNS IP routerului 192.168.1.1

  7. #7
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pai pana joi dimineata a functionat foarte bine cu setarile necesare pt. rcs fiberlink (mi-a schimbat modemul de cablu cam acum vreo 3-4 luni) si acum sant pe cutiuta cu cele 2 fire : telefon si net
    prb. a aprut cu acest "triunghi" , care de joi nu ma mai lasa sa ma conectez "de nici o culoare" , orice i-as face routerului (reset , decuplat de la alimentare si reset)
    ideea este ca intre pc si dm este functionabil , pastrandu-si setarile
    eu l-am gasit/cumparat cu setarile 1xx.1xx.0.1 si nu cu 1xx.1xx.1.1 , config. dm-ul cu 1xx.1xx.0.1 (am intels ca cele cu "0.1" sant pt. lan obisnuit - cablu si cele cu "1.1" sant pt. wi-fi - lan radio)
    deci el a fost functionabil pana joi vreo 3-4 luni , dar de joi numai "vrea si pace"
    in "internet option" la "broadband connection (default)" este bifata optiunea :

    - "Dial whenever a network connection is not present"

    deci sa fie in prezent vorba de o conexiune permutanta lan -dial-up ?
    de aceea trebuind 2 ip-uri + 2 submask diferite ?

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Baia Mare
    Posts
    102
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai incercat sa resetezi routeru la setarile din fabrica?
    Citisem pe net ca rds au trimis ceva virusi care blocau routerele.. eu am un netgear si am patit la fel acu de vreo 1 luna ... am dat factory reset si am facut un update de soft si a mers iar...

  9. #9
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    aceasi problema o am si eu. am crezut ca routarul este de vina. l-am schimbat am facut setarile pentru port forwading, dar degeaba, nu imi vedea porturile. si nici acum nu am reusit... asta se intampla 12.06.2009 la ora 02 cand a cazut. (tot de la rcs am netul)
    oricum lupule ce ai tu ar trebuie sa iti mearga reteaua intre router si calculator. in caz ca nu iti merge incearca sa setezi placa de retea care vine la router pe automat, iar apoi sa vezi ce ip si-a alocat calc. numai asa te poti conecta la router sa il configurezi.

  10. #10
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai daca merge WAN -> PC atunci ai o problema la WL500GP .
    Reseteazal si incearca apoi .
    Daca ai WAN -> PC -> LAN atunci intre cele 2 placi din PC trebuie sa faci ICS deoarece apartin la 2 retele diferite .

    ( degeaba pui xxx in loc de numerele adresei IP , un hacker adevarat tot poate sa vada ca ai in realitate adresa 127.0.0.1 )

  11. #11
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    prb. constanta este pe intrarea de net a routerului -WAN , fiindca pe iesirile - LAN functioneaza cu vechile setari (pc - router - dm)
    acum merg cu net direct pe "retea 1" si routerul pe "retea 2" , prb. apare cand vreau sa conectez net-ul direct la router
    cred ca are si routerul ceva pana la urma , fiindca nu pot sa-i deschid interfata web sub nici o forma si nic la "search" nu mi-l gaseste
    stiti care ar fii procedura de "reset factory - setari de fabricant" ?

  12. #12
    Senior Member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3,261
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by lupull View Post
    stiti care ar fii procedura de "reset factory - setari de fabricant" ?
    Folosesti butonul reset.




  13. #13
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    multumesc , dar crd ca l-am folosit de vreo 100 de ori , de joi incoace si nu se intampla absolut nimic diferit
    alta trebuie sa fie procedura care de obicei este diferita de clasicul reset

  14. #14
    Senior Member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3,261
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by lupull View Post
    multumesc , dar crd ca l-am folosit de vreo 100 de ori , de joi incoace si nu se intampla absolut nimic diferit
    alta trebuie sa fie procedura care de obicei este diferita de clasicul reset
    Trebuie sa apesi butonul reset timp de 10 secunde....




  15. #15
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai incercat si alt router? Dupa ce am citit aici, cred ca ar fi bine sa mai incerci si altceva ...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top