Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6
 1. #1
  Silver Member Expert
  Join Date
  Jan 2008
  Location
  Oradea
  Posts
  2,539
  Posts Thanks / Likes

  Default Srbu nchide toate ziarele locale

  O data cu ziarele, se vor inchide si toate site-urile aferente. Decizia a fost comunicata acum putin timp tuturor angajatilor PubliMedia din tara.

  Este cert ca ziarele nu vor mai fi editate de PubliMedia, in maxim 2 saptamani. Exista insa o mica sansa (oarecum atipic pentru Adrian Sarbu, dar de inteles, pentru ca stiu cat de greu renunta la ce a cladit - vezi cazul rascumpararii ProSport) ca macar site-urile sa ramana online, poate si unul sau doua dintre ziare, in cazul in care managerii locali vor gasi solutii sa preia dreptul de folosinta a brandurilor si sa obtina finantare din alte surse.
  Sursa: http://www.dstanca.ro/


 2. #2
  Silver Member Expert
  Join Date
  Jan 2008
  Location
  Oradea
  Posts
  2,539
  Posts Thanks / Likes


 3. #3
  GOLAN Expert
  Join Date
  May 2008
  Posts
  2,374
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Poate asa o sa apara si "sexy Bihoreanca", sau "Sexy Banateanca" sa vanda coperta si sa scoata trustul din criza : )

  La ce dreaq trebuie atatea ziare ?
  Faptul că una din cele trei reţele de presă locală din Romnia dispare pur şi simplu spune n schimb multe despre potenţialul unei prese independente locale sau regionale. Ştim că micii independenţi din provincie sunt de regulă clientelari politic şi că marile scandaluri de şantaj şi altele asemănătoare nu din Bucureşti vin, cel puţin pnă la proba contrarie. Nerentabilitatea publicaţiilor locale gndite curat, cu finanţare din publicitate şi un public neneglijabil, spune multe despre simţul comunitar şi local al romnilor n general, dincolo de problemele de adecvare pe care le-ar putea avea profesioniştii.
  #N#
  Last edited by Nanok; 10th June 2009 at 14:01.
  #N# ( : EU snt ca şi tine ... inventez.eu ...snt de fapt chiar TU : )

  Stii, am fost crescuţi s credem c toţi sunt egali, c nu eşti mai bun dect altcineva.
  Binenţeles c asta e o minciun.
  Unii sunt mai buni dect alţii şi cei ce recunosc ce-i face mai buni şi nvaţ s exploateze asta, sunt cei ce reuşesc.

 4. #4
  Silver Member Expert
  Join Date
  Jan 2008
  Location
  Oradea
  Posts
  2,539
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Trustul a hotărt că săptămna trecută a fost ultima săpătmnă n care mai apăreau publicaţiile respective. Ei bine, surpriză! Dacă Ieşeanul şi Clujeanul (n varianta tipărită) au murit, Bihoreanul a supravieţuit! Este singura publicaţie care ma apare din ceea ce a nsemnat reţeaua de publicaţii locale a Publimedia.

  Mă bucură acest lucru, deoarece Bihoreanul a avut ntotdeauna un director isteţ, cu mult umor, dar care le are şi cu meseria de jurnalist. Spre deosebire de Clujeanul, al cărui site aducea mai mult a site porno n ultima jumătate de an, cei de la Bihoreanul au ştiut care e doza optimă de comercial mbinat cu jurnalismul autentic. Iată că acest lucru a dat roade acum. Numai din acest motiv voi rencepe să-l cumpăr, mai ales că acum au nevoie aceşti oameni de sprijin mai mult ca oricnd.

  ncepnd de astăzi Bihoreanul costă 1 leu (spre deosebire de 2,5 lei, ct costa pnă acum) şi nu mai apare cu Pro TV Magazin.

  L.E.: citesc pe blogul lui Dragoş Stanca faptul că oamenii de la Clujeanul s-a asociat şi au nfiinţat, pe cont propriu, săptămnalul Viaţa Clujeanului, al cărui prim număr apare tot astăzi. Cred că l voi cumpăra şi pe ăsta, tocmai pentru a susţine fărma de speranţă că se mai poate face presă independentă n ţara asta.
  Last edited by *Victor*; 6th July 2009 at 06:09.


 5. #5
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2004
  Location
  Oradea
  Posts
  148
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Foarte interesanta e treaba cu Noul Bihoreanul... numele, marca n-or fi oare proprietatea MediaPro? Atunci cum poate firma lui Ciucas, Extaz Media, sa foloseasca in continuare sigla, numele, layout-ul vechiului Bihoreanul. Macar cei din Cluj au ales un alt nume. Referitor la presa independenta... Bihoreanul (vechi, nou... tot una e) il linge in toate orificiile pe Bolovan. Ultima oda al lui Dan Simai despre maretele impliniri in primul an de mandat l-ar face invidios si pe Ceausescu...
  Oradea: 1.2M Fe Off, 0.3dB Digital Gold, H-H Moteck SG-2100A, SS2 2.8A, SRT Digibox.
  75 E - 43 V

 6. #6
  Silver Member Expert
  Join Date
  Jan 2008
  Location
  Oradea
  Posts
  2,539
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Presă independentă nu există nicăieri n lume, la fel cum nu există oameni obiectivi. E o utopie. Dar măcar n cazul Bihoreanului puteam să am impresia că, neavnd un mogul n spate, oamenii scriu din convingere şi nu la comandă - cum se ntmplă n Crişana.

  Referiotor la siglă şi layout - se pare că, spre deosebire de clujeni, bihorenii s-au despărţit n condiţii amicale de trustul mamă. Aşa se explică şi faptul că e singura publicaţie care şi-a păstrat site-ul.


 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top