Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2
 1. #1
  Member Mentor
  Join Date
  Dec 2007
  Location
  Milano sau Timisoara, nu-s sigur
  Posts
  793
  Posts Thanks / Likes

  Default Ghid de angajare a unui avocat-util inainte sa te arzi

  Mic ghid de angajare avocat...pentru @dante2 si altii


  1. Ca sa renunti la serviciile avocatului vechi e suficient sa ii comunci in scris ca renunti la serviciile lui. Va comenta doar daca nu i-ai achitat onorariul integral.

  2.Ca sa iti angajezi unul nou fii atent la ce urmeaza mai jos.
  In primul rand inaite de a angaja un avocat intervieveaza personal vreo 4-5 avocati, fa-ti singur o impresie despre ei inainte de a te decide.
  Retine ca avocatul+clientul= echipa.

  3.Nu uita ca exact ca la orice altceva pe lumea asta "primesti ceea ce platesti " . Daca onorariul perceput este mic poti sa te asiguri ca tot asa vor fi si serviciile primite....E un principiu universal valabil. (Nota: e ca si la curve...cele mai bune costa mai scump. Pot sa spun "curve" pe forum ? : lol

  4. La ce sa fii atent la interviul cu avocatul ?

  -este imbracat ingrijit ? Imaginea lui generala iti inspira incredere? Tu ca si om ti-ai incredinta in mainile si priceperea lui o cauza importanta pt tine (arestarea de exemplu) ?

  -Avocatii se specializeaza in timp pe o anunita ramura de drept : penal, civil, comercial, societar, fiscal, etc. Inaite sa ii spui ce cauza ai intreaba-l in ce s-a specializat. daca iti spune drept penal si tu ai o cauza civila atunci mai cauta ! Intreba-l despre cauza ta, vezi daca are habar(asta este mai dificil, el e specialistul, dar daca esti norocos o sa iti dai seama ca el vorbeste despre OZN-uri)

  -Important : Biroul avocatului cum este E mare, e pozitionat central ? Este activitate in acel birou, agitatie(e semn bun!)? Suna des telefoanele cat stai tu acolo ? Fa-ti o impresie si despre birou...daca impresia este Ok atunci esti pe drumul cel bun . Ti s-a oferit o cafea cat astepti ? Era buna cafeaua ? Secretara a fost amabila? Stia ce are de facut si ora exacta cand poti sa il vezi pe avocat sau era habarnista si nu avea timp de tine ca se juca pe yahoo mesenger Te-a trimis la plimbare "reveniti mai tarziu ca dl av. nu este .Cand vine? AAaaa...nu stiu, dupa ora 13 poate...aaaa ?"

  Spune un NU hotarat avocatilor care :

  - Se inatalnesc cu tine doar la Tribunal si nu au biroul lor. Astia sunt cel mai greu de gasit, nu-ti raspund la telefon decat pana le dai banii.Nu au biroul lor. Nu te lasa pacalit, de regula Tribunalul pune Gratis la dispozitia avocatilor cateva camere in cladirea Tribunalului. In aceste camere stau de regula 5-10 -15 avocati intr-o camera si mai discuta cu clientii. Daca ti se spune ca in acea camera este "biroul lui " mai cauta! Cand intri intr-o astfel de camera de avocati sar pe tine 5 avocati deodata sa te intrebe cu ce te ajuta, ba se mai si cearta intre ei pentru clientul care a intrat pe usa.Este doar o expresie a disperarii de a "agata" un client nou.
  La fel si cu cei care te abordeaza pe holuri si te intreba "cu ce te ajuta". Nu te lasa pacalit de falsa lor amabilitate.Ei sunt ciorile tribunalului, iar biroul lor sunt holurile tribunalului pe care le patruleaza toata ziua in cautare de clienti.
  Nu angaja un avocat care nu castiga destul incat sa isi platesca o chirie la un birou.E simplu, daca nu castiga destul atunci nu face nici treaba buna ca si avocat. Treci mai departe.

  - cei care sunt specializati in orice si in tot, stiu sa faca de toate, si divorturi si penal, civile si comerciale la un loc. Acestia sunt doar sub-mediocritati slabe profesional. Aceiasi avocati lucreaza doar pe holurile tribunalului si la restaurantele din jur, nu au birou. Vor accepta sa te reprezinte doar pentru un avans din onorariu sperand ca te vor stoarce de bani pe parcursul procesului.

  -ferestete de falsele recomadari. Multi avocati platesc comisione celor care le aduc clienti. Cand cineva iti recomnda prea agresiv un anume avocat, ba se ofera sa te duca el la acel avocat, care e dumnezeu si rezolva el tot, care nu apierdut vreodata un proces, FII suspicios ! Intreaba-l si de alte nume de avocati si daca ii denigreaza in favoarea celui "ales" treci mai departe,nu-l angaja.

  5. De regula avocatii mai scumpi fac treba mai buna. Cabinetele cu mai multi avocati angajati sunt mai scumpe dar au oameni specializati, profesionisti pe fiecare domeniu...Daca insa esti sensibil la pret....

  6 cere rapoarte scrise la fiecare termen de judecata sau macar copia incheierii de sedinta de la fiecare termen...

  7.daca cauza are o importanta majora fii prezent la fiecare termen.

  8 cere copia contractului prin care angajezi avocatul si chitanta pentru fiecare leu/ euro pe care il platesti. Mai bine fa-i plata prin cont bancar, asa ai dovada platii.

  9.Cere cheltuilei de judecata!

  Astept si opiniile vostre despre avocati si ce experiente ati avut cu ei
  Alex
  DM 800 HD . DM 500 . O oala de 0.9 m

 2. #2
  Adrian01
  Guest
  RDI - Board Default Avatar

  Default

  Multumim pentru sfaturi. Sunt de folos.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top