Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 44
  1. #1
    -=AS=-
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default Antena si caile misterioase ...

    Am o problema ciudata care ma face sa arunc antena de pe bloc...
    De 2 zile reglez la ea sa fie pe orbita si este, dar apare "fenomenul" care l-am explicat in desenul de mai jos.
    Poate-s prost sau poate-s si mai prost, dar n-are logica ptr mine




    P.S EuroBird 2 nu intra de nici o culoare pe centru (adica pe langa Badr)

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,474
    Posts Thanks / Likes

    Default

    sa inteleg ca cauti punctul "g" :P) (zero) sau sudul...
    tot asha inteleg ca ai un motor h-h altfel nu ai cauta asha ceva ca nu are rost...
    daca da.... in functie de locatia ta(vad ca scrie bacau poate ma inshel)...
    ori iti cauti locatia ta cu google earth , ori cu un gps , vezi care satelit tzie mai aproape si spre ala o intinzi si gata. din ce stiu io ar fi :
    -Astra 3 A - 23.5 E / 46.4 N ca cica suntem in Romania
    -Badr 26 E /46.4 N - poate esti mai sudist si tzie mai aproape.
    daca din unu din astia 2 "scoti untul" (cam mare semnal ai tu acolo io cu antena de 1.2 lnb alps de 0.2 db si f aproape de Astra 3 A nu bat 70% unele canale de pe el intra la limita deci nici o shansa de 80-90 sau alte beamuri ) , cum ziceam "scoti untul" nu exista probleme.
    daca te referi la faptul ca prinzi sat 1 sau rtl si pe 23 si pe 19 asta e cu totul altceva.

  3. #3
    -=AS=-
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Da, locatia mea este Bacau, antena este un prime focus de 1.5, montura polara, actuator ... bla bla
    Problema nu e ca as cauta punctul "G", ci ca nu inteleg de ce atata reflexie ? (ca alt termen nu stiu care sa se apropie de fenomen)
    De ce pe punctul cel mai sudic (26.0E) intra TP-urile cu SNR 80% +, iar putin mai spre vest intra alte TP-uri ale aleluiasi satelit sudic (26.0E) care in pozitia anterioara nu intrau...
    De ex: 11900V 27500-3/4 intra pe pct cel mai sudic
    11919H 27500-3/4 intra mai mai spre vest

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Reghin, Mures
    Posts
    143
    Posts Thanks / Likes

    Default Salut

    Cum intra cele de la vest ? Thor in principal si Hispa ?

    Eu de obicei reglam asa:

    1.Astra 28
    2.Mutam pe Thor(0..Din montura duceam spre drapta iar din actuator sau HH compensam spre Est pana aveam semnal maxim.
    3.Verificam centrul(pe 26 E ) si extremele Estice (39,45).
    4.La urma testam 30W, Hispa.

    Dupa miscarea 1, 2 centrul dadea pe 26 E destul de ok.
    Cred ca la tine e destul de greu cu rotitul din montura fiind antena asa de mare.E greu sa muti doar "picul" ala care conteaza. E manevra ce-o urasc cel mai mult.

    Numai bine si bafta!
    Dm800SE,Opticum Dm3800, Inverto Black Ultra /0.9 Offset Fe, 1.2 TRIAX/Al

  5. #5
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by -=AS=- View Post
    Da, locatia mea este Bacau, antena este un prime focus de 1.5, montura polara, actuator ... bla bla
    Problema nu e ca as cauta punctul "G", ci ca nu inteleg de ce atata reflexie ? (ca alt termen nu stiu care sa se apropie de fenomen)
    De ce pe punctul cel mai sudic (26.0E) intra TP-urile cu SNR 80% +, iar putin mai spre vest intra alte TP-uri ale aleluiasi satelit sudic (26.0E) care in pozitia anterioara nu intrau...
    De ex: 11900V 27500-3/4 intra pe pct cel mai sudic
    11919H 27500-3/4 intra mai mai spre vest
    Nu exista doi sateliti sau doua spoturi cu semnal de putere identica, asa ca ce spui tu nu este relevant.

  6. #6
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Oradea
    Posts
    44
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pentru Oradea care zice-ti ca este punctul 0 pentru HH ?
    OffSet 1,15;LNB Titanium(Hirschmann) 0,2db;MotorH-H Star Tack;CLONA DM 500s;45w-53e
    http://i153.photobucket.com/albums/s...g?t=1245060232

  7. #7
    -=AS=-
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    @dakota
    La vest imi intra pana la 45W inclusiv

    @SatWien
    De acord cu tine, nu exista doua spoturi cu semnal de putere identica, faza e ca cele 2 TP-uri 11900 si 11919 sunt de pe 26E dar de pe beam-uri diferite BSS respectiv MBC.
    Si totusi nu cred ca ai inteles dilema mea ...

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    256
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut.
    @-=AS=- Pe 11900 V 27500 3/4 ce programe intra? Dar pe 11919 H 27500 3/4?
    @b nvalentin pe Eutelsat W6 21.5E.
    Last edited by Dan70; 9th June 2009 at 00:26.

  9. #9
    -=AS=-
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Quote Originally Posted by Dan70 View Post
    Salut. Pe 11900 V 27500 3/4 ce programe intra? Dar pe 11919 H 27500 3/4?
    Pe 11919 intra niste arabesti iar pe 11900 n-am verificat ptr ca a fost facut la scanarea intreaga si nu m-am uitat.

    Tin sa precizez ca antena se afla pe bloc iar pentru a ajunge la ea trebuie sa urc o scara exterioara (de la parter pana pe bloc) asa ca posibilitatile imi sunt destul de limitate in ceea ce priveste accesoriile.

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Reghin, Mures
    Posts
    143
    Posts Thanks / Likes

    Default Salut

    Salut,

    Am verificat si la mine cu 11900 si 11919 si confirm exact aceeasi problema.Cu semnal maxim pe 11919, 11900 nu intra deloc. Daca mut cativa pasi mai spre EST, intra si 11900 dar pierd putin din nivel pe 11919.
    Cred ca exista undeva o linie de "compromis" .
    Eu sunt pe USALS, acu am trecut pe manual sa vad. Nici nu am obsrvat ca nu am semnal pe tp-ul ala... Am crezut ca pe antena mea mica (90 cm) nu intra din cauza aia...
    Acu vad ca de fapt e acolo si intra, ce e drept mai slab.
    Tu fiind cu pozitioner poti rezolva stocand pozitia cea mai optima.Nu cred ca e de la aliniament.Daca vestul si estulmerg la extreme, cred ca te chinui degeaba...
    N-am idee care ar putea fi motivul da cred ca va trebui sa traim cu chestia asta
    Dm800SE,Opticum Dm3800, Inverto Black Ultra /0.9 Offset Fe, 1.2 TRIAX/Al

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    256
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Scaneaza manual ambele frecvente si scrie exact programele care le gasesti.

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    40km NW de Bucuresti
    Posts
    496
    Posts Thanks / Likes

    Default

    11900 V 27500 3/4 Badr 6 at 26.0°E spot BSS. Cred ca nu este posibil sa a-i semnal pe aceasta frecventa, vezi aria de acoperire a spotului BSS.
    Mai scaneaza odata frecventa si vezi ce canale intra.


  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Reghin, Mures
    Posts
    143
    Posts Thanks / Likes

    Default Salut

    Pai din ce vad eu nu are ce sa fie.Urmatorul este Astra 28 la doua grade si ceva de asta.Eu din HH am mutat cativa pasi, cred ca 0.5 grade maxim. In plus pe 28 E nu vad sa fie nici un TP cu 11900 ...
    Eu zic ca tot 26E este.... doar ca e alt spot si probabil din cauza orientarii sa vina diferenta asta. Vreo anomalie la antena satelitului ?

    Bafta!

    PS.

    ==AS== la mine pe 11919 intra MBC-urile (Vezi MBC2 de ex sau MBC-MAX)
    Dm800SE,Opticum Dm3800, Inverto Black Ultra /0.9 Offset Fe, 1.2 TRIAX/Al

  14. #14
    -=AS=-
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Vazusi si MBC-urile alea p'acolo

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    256
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am verificat si eu cu o antena de 1.1m si H-H si este o pozitie unde intra si 11915 H 27500 3/4 (MBC 2,3,4 si altele) si 11900(de fapt 11895) V 27500 2/3(nu 3/4) (pachet MTV de la Sky Digital UK). Cred ca pe voi va duce in eroare FEC auto

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top