Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 27
  1. #1
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default DVB-T receptie pe calculator

    Deschid un nou topic cu speranta ca poate se va rezolva ceva cu problemele HD din DVB-T. Dupa mai multe teste expun aici concluziile personale.

    Folosesc un Core2Duo cu placa video cu acc hardware NV 9200 deci exclud din start problema ca sistemul meu nu poate HD. Tunerul este un Avermedia Hybrid Super 007, dar tunerul este mai putin important in acest lant, iar softuri Alt-DVB, DVB Viewer si ProgDVB. Cu Alt-DVB si Dvb Viewer receptia e practic imposibil de urmarit si anume:

    - Alt-DVB: in momentul in care pun pe TVR-HD sunetul de pe pidul mpeg2 este OK imaginea se agata din 2 in 2 secunde. Daca introduc manual pid-ul AC3 si pun pe el dispare sunetul iar imaginea este foarte cursiva nu se agata nu se rupe nimic este perfecta

    - DVB Viewer: in momentul in care pun pe TVR-HD sunetul din mpeg2 se aude sunetul dar ecranul ramane negru, cand schimb pe AC3 (asta recunoaste la scanare pid-ul de AC3) imaginea este la fel cursiva fara probleme, dar evident fara sunet

    - ProgDVB (ultima versiune): aici surpriza TVR-HD imagine si sunetul sunt OK imaginea este cursiva nu se rupe, totul perfect

    Acum cu ProgDVB si cu Alt-DVB am facut inregistrari TS pe care le-am pus pe DM800, receiver pe care se manifesta aceleasi probleme, adica imaginea daca este insotita de sunet se blocheaza din 2 in 2 secunde.

    Mai mult inregistrarile facute nu se pot urmari pe calculator cu nici un player, doar cu VLC si se vad foarte rau o imagine plina de macroblocuri.

    Acum nu stiu cum se manifesta pe alte receivere sau alte televizoare care stiu h264, dar cred totusi ca sunt probleme undeva ori in emisie ori la retransmisie, lucru semnalat si de alti useri prin alte topicuri.

    Receptia a fost facuta la Sibiu pe canalul 54 semnal arhisuficient, dar nu cred ca la Bucuresti sta altfel situatia. Pacat ca dupa 1 an si ceva de TVR-HD si de emisie DVB-T suntem inca tot in stadiu de teste si de cacaim si ne macaim, dar asta e tara in care traim.
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    c:\Outside of Bucharest
    Posts
    227
    Posts Thanks / Likes

    Default Soft

    Configurarea unui lant de codec-uri in windows poate fi destul de dificila.
    Pentru H264 treaba devine si mai complicata.
    Emisia canalelor HD terestre este absolut ok, pe decodoare dedicate. Deci ai o problema cu soft-ul.
    Cind incepuse ProTV-ul HD, am fost in situatia ta. Am rezolvat cu CoreAVC, pe un laptop mult mai slab decit ce ai tu. Deci se poate. Dar incaruntesti...
    VLC-ul inca nu are un codec suficient de bun, indiferent de procesor.
    Eu gasisem un program care promitea mult, la http://www.nebula-electronics.com/do.../downloads.asp

    Poate ai noroc.

  3. #3
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by HarryE2007 View Post
    Configurarea unui lant de codec-uri in windows poate fi destul de dificila.
    Pentru H264 treaba devine si mai complicata.
    Configurarea unui lant de codec-uri in windows poate fi destul de dificila.
    Consider ca de 8 ani de cand folosesc placi DVB am destula experianta in a configura codecuri si playere.
    Quote Originally Posted by HarryE2007 View Post
    Emisia canalelor HD terestre este absolut ok, pe decodoare dedicate. Deci ai o problema cu soft-ul.
    Cind incepuse ProTV-ul HD, am fost in situatia ta. Am rezolvat cu CoreAVC, pe un laptop mult mai slab decit ce ai tu. Deci se poate. Dar incaruntesti...
    VLC-ul inca nu are un codec suficient de bun, indiferent de procesor.
    Eu gasisem un program care promitea mult, la http://www.nebula-electronics.com/do.../downloads.asp

    Poate ai noroc.
    Tin sa precizez ca aceiasi configuratie am folosit-o si cu o placa DVB-S2 technotrend (pe care de cand cu DM800 nu o mai folosesc) pentru receptia programelor HD de pe satelit si nu am avut nici o problema cu receptia lor nici pe Alt-DVB nici pe DVB Viewer, la momontul respectiv ProgDVB nu foloseam. Mai mult in alte topicuri useri de tixv si de playtv se plang de probleme asemanatoare. Parca si cineva cu un eboda se plangea. Probabil tvr foloseste o tehnologie aparte cum e si cu codarea VIA de pe satelit .....
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    București
    Posts
    185
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am tot vazut pe aici ca oamenii folosesc/recomanda CoreAVC.
    eu folosesc codecul de la PowerDVD7 si mi s-a parut cel mai stabil si bun la detectie de erori. nu la fel de robuste mi s-au parut coreavc, divx7 sau cel de la avermedia: fie nu foloseau dxva automat, fie aveau nevoie de un anumit renderer, etc.

    cu altdvb si semnal spre suta am imagine stabila. cat despre tvrhd, mi s-a intamplat si mie faza cu sunet fara imagine. dar se pare ca era "de la ei"

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    14
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cum poate fi de la codec-uri daca pe streamul cu AC3 merge OK imaginea?
    PID-ul este acelasi.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    București
    Posts
    185
    Posts Thanks / Likes

    Default

    programele nu sunt perfecte, transmisia nu este perfecta, deci se cauta o "potrivire"
    din pacate alt-dvb se pare ca a fost abandonat

  7. #7
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    1,147
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cred ca ai un conflict intre codec-uri. Solutia cea mai sigura si cea mai complicata: instalare windows "pe curat"

  8. #8
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cde34 View Post
    Cred ca ai un conflict intre codec-uri. Solutia cea mai sigura si cea mai complicata: instalare windows "pe curat"
    daca te referi la ce am scris eu ma cam indoiesc daca ar fi conflict de codecuri nu ar merge nici cu progdvb, mai mult intregistrarile TS ar rula ok pe DM800 unde nu sunt conflicte de codecuri.
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  9. #9
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    1,147
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cred ca apare conflictul inainte de inregistrare. De aceea ai probleme si pe DM. Inregistrarea e clar ca nu e OK.

  10. #10
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cde34 View Post
    Cred ca apare conflictul inainte de inregistrare. De aceea ai probleme si pe DM. Inregistrarea e clar ca nu e OK.

    inregistrarea ts dupa cate stiu eu nu are de a face cu codecurile, de aia e TS adica transport stream si include toate pistele audio, subtitrarile etc etc...
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Romania
    Posts
    260
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by florinsasu View Post
    am tot vazut pe aici ca oamenii folosesc/recomanda CoreAVC.
    eu folosesc codecul de la PowerDVD7 si mi s-a parut cel mai stabil si bun la detectie de erori. nu la fel de robuste mi s-au parut coreavc, divx7 sau cel de la avermedia: fie nu foloseau dxva automat, fie aveau nevoie de un anumit renderer, etc.

    cu altdvb si semnal spre suta am imagine stabila. cat despre tvrhd, mi s-a intamplat si mie faza cu sunet fara imagine. dar se pare ca era "de la ei"
    S-a mai discutat problema cu codecii Cyberlink PDVD7. Cred ca pe windows calitatea depinde foarte mult de driver-ul placii video. Pe XP, Nvidia nu a anuntat oficial ca ar merge PureVideo HD. Eu folosesc inca XP si cu o placa video veche Nvidia 6600GT pe PROTV HD imi merge cursiv cu CPU(un AMD Athlon obosit) pe la 40-50% in Altdvb cu video render VMR7 si codec H264 PDVD 7.x. Folosind acelasi codec, dar cu video render Overlay Mixer, obtin aceleasi rezultate pe DVBViewer.
    La TVR HD e alta mincare de peste. O imagine cu adevarat cursiva nu obtin decit cu decodare soft cu CoreAvc dar cu CPU zobit spre 100%. E clar ca TVR foloseste alta codare, care nu merge cu adevarat bine cu decodorul PDVD, cel putin pe Nvidia. Nu cred ca pe Ati lucrurile stau mult mai bine. E interesant ca si pe placi Nvidia highend, efectul e acelasi, deci problema e clar de la codecul TVR care nu e priceput in totalitate de softul Cyberlink. Se observa un soi de modificare a luminozitatii la nivel de macrobloc cu o rata de 0.5-1Hz. Chiar si pe decodorul din TV LCD de la LG se vede mai atenuat acelasi efect pe TVR HD, la imaginile cu babele. E posibil ca atunci cind semnalul TV vine din afara (cum a fost la EURO 200 sa se modifice cumva si ceva pe la codecul lui TVR.
    Nu pot sa-si puna oare si cei din TVR un PC de test, ca sa vada si ei cum se chinuie telespectatorii ca sa "prinda" TVR HD pe PC si nu numai?

  12. #12
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    1,147
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mi-am instalat si eu acum DVBViewer, pentru meciul de deseara. Tot cu un AVerMedia Hibrid Volar ma joc. Vad ca scrisul de pe TVR este cam intrerupt cu toate ca imi zice 0 drop frames. Am un Quad I7, Nvidia8800GT, Windows7.
    In plus daca nu selectez stream-ul cu AC3 se intrerupe destul de rau.Procesorul sta in 0-5%. Cred ca e un bug pe undeva.
    Last edited by cde34; 27th May 2009 at 17:44.

  13. #13
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cde34 View Post
    Mi-am instalat si eu acum DVBViewer, pentru meciul de deseara. Tot cu un AVerMedia Hibrid Volar ma joc. Vad ca scrisul de pe TVR este cam intrerupt cu toate ca imi zice 0 drop frames. Am un Quad I7, Nvidia8800GT, Windows7.
    In plus daca nu selectez stream-ul cu AC3 se intrerupe destul de rau.Procesorul sta in 0-5%. Cred ca e un bug pe undeva.
    Cu alt-dvb e la fel singurul cu care merge este ProgDVB 6.03.
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  14. #14
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    1,147
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am gasit pe torente prog dvb 6.06. Sa vad cum merge...

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    București
    Posts
    185
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by vasile View Post
    Se observa un soi de modificare a luminozitatii la nivel de macrobloc cu o rata de 0.5-1Hz.
    Interesant, am observat si eu treaba aia, desi cred ca are legatura cu "in-loop deblocking", pe care corecul alege sa o sara.

    pentru comparatie, ar trebui sa inregistram protvhd si tvrhd si sa-l dam unui analizor/parser de h264, sa ne zica ce parametrii detecteaza (cabac, level, 8x8, etc.)

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top