Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19
  1. #1
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Acasa la mine.
    Posts
    859
    Posts Thanks / Likes

    Default HH versus polara si actuator

    A ajuns momentul sa-mi modernizez si eu instalatia de antena mobila pe care o am de peste 10 ani. AM o antena de 1,2 cu montura polara si actuator si acopar cu ea de pe la 39 E pina la 4 W din considerente de interes si amplasare in teren

    Acum e pusa la 1,5m de sol si daca o inalt un pic as putea sa maresc arcul mai mult catre W . As vrea si eu sa ajung pe la 30W

    Ma gindesc sa trec de la polara si actuator la hh. Antena vreau sa fie offset cam de 1.5. Nu vreau simetrica ca nu mai dau banii pe un LNB bun . Acum am un invacom

    Nu am deloc experienta cu HH la polara+ actuator ma pricep binisor .

    Discutind azi cu cineva mi-a spus ca HH nu merge pe acoperire mare ca e mai precisa polara cu actuator . Pai atunci de ce ii zice hh ( horizon to horizon)?


    Ce parere aveti voi ? Care sistem e mai bun, polara cu actuator sau hh? HH are avantaje cu gotoxx ca odata pusa nu mai stai sa cauti tu satelitii operatie destul de anevoioasa
    offset 1.2Fe ruginit pe alocuri. LNB Sharp 0.5 dB, 2XSS1 + VDR linux standalone( fara monitor etc) cu pozitioner SRT V50 / HSS 1160NA DigiTV / 2xDolce / DM500S

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucharest
    Posts
    3,414
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu am un ofset pe hh si merge de la 90est[yamal201]pina la 30w[hispasat]si cred ca ar merge si mai mult dar la dreapta am un bloc ce taie acoperirea in west iar la est peste 90 grade mai am semnal util pe 95 est dar fara sa prind ceva ///reglata la singe hh este beton vede tot ce se poate si se misca destul de repede
    succes la achizitionare[daca iei un hh ia unul cu rulmenti de otel]
    1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    BUZAU
    Posts
    6,106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Paul_L View Post

    Discutind azi cu cineva mi-a spus ca HH nu merge pe acoperire mare ca e mai precisa polara cu actuator . Pai atunci de ce ii zice hh ( horizon to horizon)?
    ..un hh corect montat merge cel putin de la 90'E - 30" V...(in functie de locatie)...
    ...daca ai sistem skystar pe PC...ocoleste monturile hh Opticum...pentru ca nu le poti misca cu diseqc 1.2 ...sunt incompatibile...
    Ofset-uri 1,6Al/1.6Fe/1,4Fe, 2&HH , SkyStar2;
    Optibox Spider HD
    HSS-7160NA (DigiTV)
    90E - 34,5V

  4. #4
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Acasa la mine.
    Posts
    859
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Chiar la un opticum 3800 ma gindeam. Oricum nu mai folosesc skystar de muuult timp . Opticum 3800 mi s-a parut solida. Mare si grea. Am inteles ca angrenajele sunt metalice.
    offset 1.2Fe ruginit pe alocuri. LNB Sharp 0.5 dB, 2XSS1 + VDR linux standalone( fara monitor etc) cu pozitioner SRT V50 / HSS 1160NA DigiTV / 2xDolce / DM500S

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    BUZAU
    Posts
    6,106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Paul_L View Post
    Am inteles ca angrenajele sunt metalice.
    da..asa este..
    Ofset-uri 1,6Al/1.6Fe/1,4Fe, 2&HH , SkyStar2;
    Optibox Spider HD
    HSS-7160NA (DigiTV)
    90E - 34,5V

  6. #6
    Complicated & Antisocial Mentor
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    792
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca te hotarasti pt hh, recomand un motor cu roata din metal.
    Pentru a-ti forma o parere:
    Comparatii angrenaje motoare hh
    Cumpar/colectez Caut TT-connect S2-3600/Pinnacle PCTV Pro 452e

    Vand

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Reghin, Mures
    Posts
    143
    Posts Thanks / Likes

    Default Salut

    Si eu am Dm3800. Momentan vad tot de la 45E la 30W. La est mai am reserva, cred ca pot ajunge usor la 60 da nu e nimic interesant acolo si n-am incercat.La W mai pot merge cred pana la 60.

    Este in combinatie cu Dm500s.
    Ce pot sa-ti spun. Nu se misca la fel de rpd ca un actuator si am avut ceva probleme initial cu mutatul. Instalarea e relativ usor de facut dar sa ai grija sa-i dai un reset dupa ce ai pus-o pe satelitul de referinta.

    Merge bine cam de 2 saptamani, cu PliJade.La mine cu Nemesis si Darkstar a cam facut fitze.
    Am luat si testat-o si cu un DigiBox in fata, dar din pacate nu prea merge combinatia.De multe ori DigiBox-ul nu vede comanda de mutare si in plus apar atenuari de semnal serioase pe unele tp-uri.Cele care intra la limita fara Box , cu acesta dispar cu desavarsire.

    Eu am avut si Montura/Actuator pe o antena de 1.2 si am fost multumit.Din pacate o furtuna i-a pus capatul asa ca am luat totul nou.

    Sa ai grija la cat cantareste antena.Ls DM3800 limita maxima e de 14Kg dupa manual. Unii se plang ca nu le muta antenele mari pe Dm-uri mai ales la limite.Eu de asta am luat si DigiBox-ul, sa fiu sigur.Antena de acum e de 90 si nu am nici o problema chiar si in conditii de vant puternic.

    Deci daca montura actuala e ok, si vrei o antena mare care e la limita greutatii, parerea mea este sa ramai pe actuator. Daca nu, HH poate fi o optiune comoda, buna si de ce nu, moderna
    Oricum depinde mult si de receptor.La Dm-uri se cam plange lumea de probleme pe USALS, etc. La mine merge ok, cel putin deocamdata.

    Sper sa te ajute informatiile.

    Numai bine!
    Dm800SE,Opticum Dm3800, Inverto Black Ultra /0.9 Offset Fe, 1.2 TRIAX/Al

  8. #8
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Palinca City
    Posts
    704
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu zic ca chiar daca hhurile sint mai comfortabile, sint niste motorase de jucarie plus ca poate sa se strice sursa la receiver mai repede.
    Eu am Actuatoru meu din 1998 si inca nu sia facut joc, cu toate ca furtuni au fost destule. Fa asta cu un hh.
    1m Offset AL (68,5°E - 31,5°W), actuator 24", WinTV DVB-s 1.3, Nexus-s 2.1, Skystar2 2.3P, TBS 5925, Positioner: Sat Control PMP 102, V-Box II, Receiver analog "Europa SR 500"

    Locatia ramine Palinca City!

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2008
    Location
    cimpia turzii
    Posts
    317
    Posts Thanks / Likes

    Default

    fiecare au avantaje si dezavantaje dar cert e ca o montura buna +un acuator bun te duc mult si bine in timp iar ca deschidere de grade vezi in semnatura mea
    VU+DUO2

  10. #10
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Bacau, Romania
    Posts
    94
    Posts Thanks / Likes

    Default

    salut,


    parerea mea este ca nu poti compara un cal cu un magar ... daca pot spune asa ... montura h-h pe care o am eu dm2800 duce o antena de 1,4 m cam grea ... are sigur peste 14 kg cat permite regulamentul ... cred ca chestia cu " se rupe sursa de consumul monturii h-h la antene grele " nu isi are rostul montura mea trage 185 mA din receiver dm500 ca si din echosmart 792 cifra care nu mi se pare a fi un capat de tara ... n-a murit inca nimic ... acum cat despre actuator desi am montura cred ca actuatorul este mai fiabil in timp plus ca are marele avantaj ca duce antene de pana la 3m in diametru atu esential in comparatia cu montura h-h de oricare ar fi ea ...
    Stii cum e cu chestia asta ? ... ce iti merge bine tie aia e cea mai buna ... tot tu tre sa te convingi ... nu tre altii sa te convinga ... dupa mine sunt 2 categorii ... una : montura h-h antene pana in 1,3-1,4 m si categoria a doua : actuator pentru antenele peste ... concluzia o tragi tu ...

    numai de bine ...
    theghostbuster
    DM 800 HD, DM 500s
    offset fix 1,5m, offset 1,4m mobil, lnb inverto ultra black, opticum dm2800 ...

  11. #11
    Senior Member Expert
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,019
    Posts Thanks / Likes

    Default Change?Why?

    Quote Originally Posted by Paul_L View Post
    A ajuns momentul sa-mi modernizez si eu instalatia de antena mobila pe care o am de peste 10 ani. AM o antena de 1,2 cu montura polara si actuator si acopar cu ea de pe la 39 E pina la 4 W din considerente de interes si amplasare in teren

    Acum e pusa la 1,5m de sol si daca o inalt un pic as putea sa maresc arcul mai mult catre W . As vrea si eu sa ajung pe la 30W

    Ma gindesc sa trec de la polara si actuator la hh. Antena vreau sa fie offset cam de 1.5. Nu vreau simetrica ca nu mai dau banii pe un LNB bun . Acum am un invacom

    Nu am deloc experienta cu HH la polara+ actuator ma pricep binisor .

    Discutind azi cu cineva mi-a spus ca HH nu merge pe acoperire mare ca e mai precisa polara cu actuator . Pai atunci de ce ii zice hh ( horizon to horizon)?


    Ce parere aveti voi ? Care sistem e mai bun, polara cu actuator sau hh? HH are avantaje cu gotoxx ca odata pusa nu mai stai sa cauti tu satelitii operatie destul de anevoioasa
    Salut,

    Iti dau un sfat: nu schimba montura pe care o ai.
    Cumpara-ti o antena de 1,5 sau 1,8 si folosesti
    si invacomul.
    Nu exista montura mai buna ma refer la actuator vs H-H.
    Exista montura confectionata prost sau reglata prost indiferent ca e H-H sau cu actuator.
    Satelitii sunt aceeiasi ca si axa polara care este acceasi si
    pentru H-H si pentru actuator.Legat de go-to-x depinde de ce
    receiver sau pozitioner ai.
    Deci ridic-o mai sus asa cum ai planificat sa scapi de problemele legate de geografia terenului si schimba-ti parabola dar de la 1,2 la ,1,8 o sa vezi imbunatatiri castigul va fi de 2 - 3 db maxim.
    Parerea mea ca este cea mai ieftina si mai rapida metoda.

  12. #12
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Acasa la mine.
    Posts
    859
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by satlex View Post
    Salut,

    Iti dau un sfat: nu schimba montura pe care o ai.
    Cumpara-ti o antena de 1,5 sau 1,8 si folosesti
    si invacomul.
    Nu exista montura mai buna ma refer la actuator vs H-H.
    Montura actuala trebuie schimbata. Are 10 ani si are jocuri . Din intimplare mai am o montura identica nefolosita pina acum. Nu stiu insa daca ar tine o antena mai mare de 1.5 .

    La HH m-am gindit in special prin prisma de goto xx . Nu ma incinta ideea de a cauta iar toti satelitii de si am facut-o de multe ori la schimbari actuatoate, gripari antena in gheata si miscat actuator de pe pozitie si altele. Oricum si actuatoarele actuale sunt fragile rau in mare majoritate. La HH mai scapam de un cablu din casa la antena
    offset 1.2Fe ruginit pe alocuri. LNB Sharp 0.5 dB, 2XSS1 + VDR linux standalone( fara monitor etc) cu pozitioner SRT V50 / HSS 1160NA DigiTV / 2xDolce / DM500S

  13. #13
    -=AS=-
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Parerile sunt impartite, ca de obicei si ca in orice domeniu.
    Tu decizi in functie de parerile si experientele celor din jur cat si de posibilitaile pe care le ai.
    Eu zic sa nu pleci urechea la nimeni, dar sa-i asculti ce au de spus.

  14. #14
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Acasa la mine.
    Posts
    859
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si parerea ta conteaza. Care e ?
    offset 1.2Fe ruginit pe alocuri. LNB Sharp 0.5 dB, 2XSS1 + VDR linux standalone( fara monitor etc) cu pozitioner SRT V50 / HSS 1160NA DigiTV / 2xDolce / DM500S

  15. #15
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Banat.Ro
    Posts
    2,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pune HH si apoi cand timpul si banii iti permit mai adaugi o instalatie cu montura si actuator
    Video: Vu+Uno (HDD 80Gb) /offset 1.2 H-H/42E<=>30W;
    Optibox Gekko Cable HD
    Audio: Harman Kardon HK680+Monitor Audio B2+WD Elements Play (2Tb)

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top