Vineri 23 septembrie 2005, RomTelecom a scos din funcţiune ultima centrală analogică din Bucureşti.

La eveniment au participat Zsolt Nagy, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Panagis Vourloumis (foto, stânga), Presedinte/CEO al OTE Group si James S. Hubley (foto, dreapta), ROMTELECOM CEO, precum si o delegatie a OTE si Cosmote.

Cu acest prilej, Ministrul Nagy a declarat: "Dezvoltarea tehnologiilor digitale creeaza toate conditiile pentru cresterea calitatii serviciilor oferite de ROMTELECOM si pentru furnizarea de noi servicii performante precum acces la Internet, transfer de date de mare viteza, posibilitatea utilizarii in acelasi timp a telefonului, faxului, cat si a calculatorului pentru transferul de date de mare viteza. Speram ca in curand gradul de digitalizare a Romaniei sa creasca semnificativ, astfel incat majoritatea locuitorilor tarii, indiferent de mediul in care traiesc, rural sau urban, sa beneficieze de avantajele aduse de noile tehnologii: servicii de ISDN si ADSL”.

James Hubley, CEO ROMTELECOM, a aratat ca: "Incepand de astazi, Bucurestiul are o infrastructura digitalizata, de cel mai nou tip. Iar acesta este numai un prim pas: in urmatorii ani ROMTELECOM va investi peste 500 milioane euro in crearea unei retele nationale de generatie urmatoare, o tehnologie de retea complet noua, care va permite ROMTELECOM sa ofere servicii de banda larga, precum acces de mare viteza la Internet, dar si de continut, cum ar fi video la cerere si jocuri interactive”.

Zona centrului Capitalei functiona pe o infrastructura construita cu zeci de ani in urma, cu cabluri de tip vechi, unele instalate inainte de 1970. ROMTELECOM a finalizat lucrarile de modernizare a infrastructurii retelei de telecomunicatii si de instalare de echipamente de ultima generatie, de care vor beneficia cei 800.000 de clienti din Bucuresti. Lucrarile au necesitat investitii de aproximativ 25 milioane euro si au demarat anul trecut.

Reteaua de generatie urmatoare, in care ROMTELECOM va investi in anii urmatori, va propulsa infrastructura romaneasca de telecomunicatii in secolul 21 prin furnizarea de comunicatii de banda larga, care vor sustine servicii de Internet de mare viteza, servicii audio si video, ca si noi servicii de date si voce. In acelasi timp, noua platforma va permite clientilor sa foloseasca servicii online, sa obtina rapoarte de calitate privind serviciile, sa verifice si sa plateasca online facturile sau sa modifice largimea de banda pe care doresc sa o utilizeze.