GERMANOS TELECOM ROMANIA anunţă venituri de 39,1 milioane EUR in primul semestru al anului 2005

Sectorul de retail - prin lanţul de 89 de magazine GERMANOS care oferă servicii ale operatorilor de telefonie mobilă Connex şi Zapp - a realizat o creştere de 11.7%, înregistrând o cifră de afaceri de 251.8 milioane EUR.

Germanos Telecom Romania, subsidiara grupului de companii Germanos cu sediul central in Grecia, a inregistrat un profit operational in crestere in primul semestru al anului 2005 si intentioneaza sa isi consolideze in continuare pozitia pe piata romaneasca, in domeniul produselor si serviciilor de telecomunicatii.

Veniturile totale realizate de catre toate diviziile Germanos in Romania - SUNLIGHT Industrial, Filiala SUNLIGHT si lantul de magazine GERMANOS au atins 39,1 milioane EUR in prima jumatate a anului 2005. De asemenea, EBITDA (venitul inainte de dobanzi, taxe, deprecieri si amortizari) a atins 2,3 milioane EUR si EBT (venitul inainte de taxe) inregistrat pentru aceasta perioada s-a ridicat la 1,4 milioane EUR.

Nikos Kakoulidis, Country Manager al GERMANOS Telecom Romania a subliniat ca “GERMANOS si-a consolidat in continuare veniturile si profitabilitatea in primul semestru al anului 2005. Asa cum indica rezultatele noastre, dorim sa fim lideri in Romania in fiecare sector in care activam”.

GERMANOS si-a dezvoltat activitatea in Romania an de an, in contextul unei piete largi si cu perspective promitatoare. In prezent, lantul Germanos detine o retea de 89 de magazine care ofera servicii ale operatorilor de telefonie mobila Connex si Zapp.

REZULTATELE FINANCIARE ALE GRUPULUI GERMANOS
In ansamblu, rezultatele financiare are grupului de companii GERMANOS demonstreaza o crestere accentuata in primul semestru al acestui an.

Cifra de afaceri consolidata a atins 429.6 milioane EUR, cu 17.2% mai mult decat in primul semestru al anului 2004, toate activitatile grupului inregistrand rezultate in crestere. Astfel, sectorul de retail, prin lantul de magazine GERMANOS a realizat o crestere de 11.7%, inregistrand o cifra de afaceri de 251.8 milioane EUR. Acest sector a fost influentat pozitiv de veniturile din comisioanele aferente traficului de comunicatii al clientilor Germanos, care au crescut cu 22.7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 31.3 milioane EUR, contribuind semnificativ la profitabilitatea grupului.

Vanzarile de produse digitale au avut o contributie insemnata la totalul veniturilor GERMANOS, intrucat cota de piata a companiei pe acest segment a crescut in mod constant. Aceasta categorie a generat venituri de 29.3 milioane EUR, in crestere cu 22.6% comparativ cu primul semestru al anului trecut. Vanzarile de telefoane mobile au inregistrat acelasi trend, depasind 45 milioane EUR.

In ceea ce priveste activitatea industriala a grupului - Sunlight, veniturile au crescut cu 5.8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, atingand 23.7 milioane EUR.

In cele din urma, activitatea de wholesale – distributia de produse destinate consumatorilor – a inregistrat o crestere semnificativa de 42%, veniturile depasind 151 milioane EUR.

Subsidiarele din alte tari au avut o contributie importanta la cifra de afaceri a grupului, atingand 115 milioane EUR sau 25.8% din totalul vanzarilor consolidate, comparativ cu 16.8% in prima jumatate a anului trecut.

Veniturile inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizari – EBITDA au atins 41.3 milioane EUR, avand o crestere de 14% fata de aceeasi perioada a anului trecut si o marja de profit de aproximativ 10%.

Profitul net consolidat a atins 27.7 milioane EUR, cu 15.1% in crestere fata de primul semestru al anului 2004. Rezultatele operatorului UNITEL din Uzbekistan au fost pentru prima data consolidate in rezultatele grupului. Germanos detine o participatie de 20% in aceasta companie, care a avut o contributie de 2.1 milioane EUR la rezultatele Grupului.