Jucatoarea romana Alexandra Dulgheru a obtinut un succes istoric la Varsovia, unde a disputat, sambata, finala turneului WTA Premier, dotat cu premii totale in valoare de 600.000 de dolari.

Dulgheru a invins-o in finala pe ucraineanca Alona Bondarenko, scor 7-6 (3), 3-6, 6-0, la capatul unui meci intrerupt de ploaie in debutul actului decisiv si care s-a intins pe durata a 2 ore si 53 de minute.

Clasata inaintea competitiei din capitala Poloniei pe locul 201 mondial, Dulgheru a ajuns pe tabloul principal in urma meciurilor de calificare, succesul de la Varsovia fiind cea mai mare realizare a carierei.

Pana in finala turneului desfasurat pe zgura in complexul sportiv Legia, sportiva din Romania le-a depasit pe rand pe Agnes Szatmari, Sara Errani, Galina Voskobaeva si Daniela Hantuchova, aceasta din urma castigand de doua ori in cariera turneul de la Indian Wells.

Pentru succesul de la Varsovia jucatoarea in varsta de 18 ani va fi recompensata cu un cec in valoare de 98.500 de dolari si 470 de puncte in clasamentul mondial.

Onlinesport