Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 3 of 3
 1. #1
  Silver Member Expert
  Join Date
  Jan 2008
  Location
  Oradea
  Posts
  2,539
  Posts Thanks / Likes

  Default Primăria Oradea trece pe RDS

  Telefoanele Primăriei şi ale instituţiilor subordonate vor trece īn reţeaua RCS&RDS. Primarul Ilie Bolojan a anunţat luni, īn cadrul unei conferinţe de presă, că municipalitatea negociază un protocol de colaborare cu RCS&RDS. Conform protocolului, compania va vira integral, īn termen de zece zile, sumele īncasate pentru sponsorizarea unor activităţi īn domeniile sport şi sănătate, cu precădere către spitalele de sub tutela municipalității. „Īn anul 2008, municipalitatea a cheltuit īn medie un miliard de lei vechi lunar pentru convorbirile telefonice efectuate īn alte reţele decāt RCS&RDS”, a declarat primarul Ilie Bolojan.

  Şeful executivului local a anunţat că banii vor fi alocaţi cu precădere către finanţarea echipei de polo a Clubului Sportiv Municipal, care a cāştigat a treia oară consecutiv titlul de campioană naţională. Măsura a fost luată pentru că municipalitatea nu poate finanţa din buget local, ci doar din sponsorizări, salariile jucătorilor. Pentru a ajuta echipa, și firma Galassini a acceptat să treacă pe statele sale de plată doi poloişti, iar compania Luxten un alt jucător din echipă. Semnarea protocolului va face posibilă plata salariilor şi pentru ceilalţi sportivi. „Dorim ca echipa de polo să aibă posibilitatea să se gāndească doar la cucerirea următorului titlu şi nu la probleme financiare”, a declarat primarul.

  Primăria īşi păstrează numerele

  Prezent la conferinţa de presă, Nelu Dumea, directorul regional al companiei RCS&RDS a declarat că orădenii nu vor avea de suferit de pe urma faptului că municipalitatea va schimba operatorul de telefonie mobilă. „Primăria īşi va păstra toate numerele de telefon, indiferent īn ce reţea sunt acum acestea. Păstrānd numerele, orădenii nu vor fi nevoiţi să īnveţe altele”, a spus directorul. Păstrarea numerelor de telefon este posibilă graţie principiului portabilităţii, care permite trecerea unui abonat dintr-o reţea īn alta fără să restituie numărul avut inițial.

  Protocolul de colaborare dintre Primărie și RCS&RDS urmează să fie analizat şi aprobat īn şedinţa din 28 mai a Consiliului Local Oradea.


  Oferta făcută Primăriei de compania RCS&RDS:

  Sursa: Bihoreanul.ro


 2. #2
  Silver Member Expert
  Join Date
  Jan 2008
  Location
  Oradea
  Posts
  2,539
  Posts Thanks / Likes

  Default Interesul poartă... RDS-ul

  Iniţiativa conducerii Primăriei Oradea de a trece toate telefoanele instituţiei pe reţeaua RCS & RDS a stārnit ieri nemulţumirea consilierilor PSD şi PD-L.

  Consilierul PSD Ovidiu Mureşan s-a dovedit cel mai īnverşunat dintre toţi, īn condiţiile īn care este şi angajat al Romtelecom. Acesta a arătat că Romtelecom a contribuit anul trecut la bugetul local cu o sumă dublă faţă de RCS&RDS, ocupānd locul 4 īn topul firmelor locale cu cele mai mari impozite plătite către oraş. De asemenea, Mureşan a arătat că se īncalcă legea achiziţiilor publice, care prevede că atribuirea directă se poate face doar īn cazul īn care contractul nu depăşeşte 15.000 euro, iar īn cazul Primăriei Oradea, valoarea convorbirilor telefonice ajunge la 46.800 de euro. "Cele mai multe convorbiri se realizează din reţeaua Romtelecom.

  Schimbarea reţelei īnseamnă costuri suplimentare pentru orădeni. Ei vor plăti dublu şi cānd sună la Primărie, dar şi convorbirile celor de la Primărie", a precizat Ovidiu Mureşan. Īn replică, viceprimarul Gheorghe Carp a precizat că şi conducerea Romtelecom putea veni cu o ofertă. Acest răspuns nu a avut darul să-l mulţumească pe Ovidiu Mureşan, care a precizat că astfel de oferte nu se fac prin intermediul mass-media şi dacă era interesată conducerea Primăriei de o astfel de colaborare, aceasta trebuia să contacteze, pe cale oficială, reprezentanţii Romtelecom.

  Cu toată opoziţia consilierilor PSD şi PD-L, colaborarea cu RCS&RDS a fost aprobată cu ajutorul consilierilor PNL şi UDMR.

  (Crişana)


 3. #3
  Silver Member Expert
  Join Date
  Jan 2008
  Location
  Oradea
  Posts
  2,539
  Posts Thanks / Likes


 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top