Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    La capatul tunelului
    Posts
    801
    Posts Thanks / Likes

    Default SS2 v 2.8 cerinte sistem ?

    Vreau sa iau de la Elstar o placa SS2 v2.8 . Am urmatorul sistem Amd Athlon X2 4850e 2 x 2500 Mhz , 2 Gb ram dual channel 800 Mhz ddr2 , placa video Leadtek PX 6600 GT 128/128 biti DDR3 ; ma intereseaza sa stiu daca e suficienta aceasta configuratie pentru a vedea si canalele HD cu placa SS2 v2.8 ?

    ma gandesc in principal la placa video daca nu e prea slaba .. ?
    http://uploadimage.ro/images/04034302560823760342.jpg

    Cumpara de la PcGarage folosind acest voucher : VPT7KWLZ si beneficiezi de 1% reducere !

  2. #2
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    60
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu iti cumpara SS2 fiindca e depasita placa. Vei receptiona cele HD care sunt doar in banda DVB-S si sunt foarte putine.
    Iti recomand sa iti cumperi de la www.satmedia.ro sau www.teledigital.ro placa Skystar HD2.
    Iar ca cerinte pentru sistem placa video e cam slaba, nu stiu daca are accelerare H264 ceea ce iti va pune probleme.

  3. #3
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    La capatul tunelului
    Posts
    801
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by resofty View Post
    Nu iti cumpara SS2 fiindca e depasita placa. Vei receptiona cele HD care sunt doar in banda DVB-S si sunt foarte putine.
    Iti recomand sa iti cumperi de la www.satmedia.ro sau www.teledigital.ro placa Skystar HD2.
    Iar ca cerinte pentru sistem placa video e cam slaba, nu stiu daca are accelerare H264 ceea ce iti va pune probleme.
    totusi nu inteleg de ce la elstar preturile sunt cu 2 milioane mai mari la satmedia pentru Skystar HD si SkyStar HD usb ? sunt seriosi satmedia sau cum ? ceva nu pare sa fie in regula cu preturile alea nu ?

    2. la cerintele recomandate pentru SkyStar HD vad ca zice asa :

    Requirements for HDTV [1080i / MPEG 4 (AVC/H.264)]
    - 3,4 GHz P4 (Single Core with hyperthreading) or
    - 2,2 GHz AMD 3500 + or
    - Dual Core P4 D820 / D830 or
    - Dual Core AMD X2 3800+
    - with graphics card: ATI X1600 / X1800 er NVidia 6600 GT / 7600 GT

    deci si eu am placa 6600 GT deci ar trebuii sa fie Ok

    3. banuiesc ca SkyStar HD versiunea PCI face decodarea semnalului Tv ea iar varianta pe USB decodarea se face cu software cu ajutorul procesorului ?
    http://uploadimage.ro/images/04034302560823760342.jpg

    Cumpara de la PcGarage folosind acest voucher : VPT7KWLZ si beneficiezi de 1% reducere !

  4. #4
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by wasexx View Post
    totusi nu inteleg de ce la elstar preturile sunt cu 2 milioane mai mari la satmedia pentru Skystar HD si SkyStar HD usb ? sunt seriosi satmedia sau cum ? ceva nu pare sa fie in regula cu preturile alea nu ?

    2. la cerintele recomandate pentru SkyStar HD vad ca zice asa :

    Requirements for HDTV [1080i / MPEG 4 (AVC/H.264)]
    - 3,4 GHz P4 (Single Core with hyperthreading) or
    - 2,2 GHz AMD 3500 + or
    - Dual Core P4 D820 / D830 or
    - Dual Core AMD X2 3800+
    - with graphics card: ATI X1600 / X1800 er NVidia 6600 GT / 7600 GT

    deci si eu am placa 6600 GT deci ar trebuii sa fie Ok

    3. banuiesc ca SkyStar HD versiunea PCI face decodarea semnalului Tv ea iar varianta pe USB decodarea se face cu software cu ajutorul procesorului ?
    la punctul 3 raspunsul este urmatorul:

    - toate placile care stiu HD existente pe piata fac decodarea soft. Eu nu stiu sa fi aparut vreo placa dvb-s2 cu procesor separat pentru h264
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  5. #5
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    60
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Din punctul meu de vedere cei de la elstar si restu firmelor de rahat care au tupeul sa ceara asa pret sunt niste nenorociti.
    Cum pot doua trei firme din romania sa dea cu pana la 300lei mai ieftin un produs?

    legat de requirements....nu te lua dupa ce zice acolo ....ca apoi te trezesti ca nu iti functioneaza, incearca cu un film HD de aici un 1080p sa vezi cat consuma procesor , iar daca iti consuma putin (si ai codecurile adecvate) atunci esti rezolvat.

  6. #6
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    La capatul tunelului
    Posts
    801
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by resofty View Post
    Din punctul meu de vedere cei de la elstar si restu firmelor de rahat care au tupeul sa ceara asa pret sunt niste nenorociti.
    Cum pot doua trei firme din romania sa dea cu pana la 300lei mai ieftin un produs?

    legat de requirements....nu te lua dupa ce zice acolo ....ca apoi te trezesti ca nu iti functioneaza, incearca cu un film HD de aici un 1080p sa vezi cat consuma procesor , iar daca iti consuma putin (si ai codecurile adecvate) atunci esti rezolvat.
    am luat un fisier 1080p si e interesant urmatorul lucru : cu Bsplayer procesorul e incarcat la 52 % , cu Vlc 56 % si ramane blocata imaginea si sonorul o ia inainte iar cu DivX Player procesorul sta la 33 % . Folosesc CCCP codec . si mai am si ceva Haali si Matroska parca ... ar trebuii alte codecuri ? sau alt player ?
    http://uploadimage.ro/images/04034302560823760342.jpg

    Cumpara de la PcGarage folosind acest voucher : VPT7KWLZ si beneficiezi de 1% reducere !

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    321
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pe un amd dual core x2 +5000, 2 Gb ram si placa video nvidia 7300 cu 256 Mb ram am folosit un ss2 rev. 2.8a fara probleme in receptionarea programelor HD DVB-S (tvr hd, ftv hd, etc). Acum cu o placa skystar HD receptionez si restul de programe HD fara probleme. In cazul tau poate as schimba placa video cu una mai performanta. Dar cumpara intai placa ss2 si apoi vezi cum functioneaza sistemul.

  8. #8
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    La capatul tunelului
    Posts
    801
    Posts Thanks / Likes

    Default

    e ceva dubios totusi dupa cum am spus mai sus am downloadat un film in HD 1080p ( de unde mi-a recomandat @resofty) si procesorul era la 50 % incarcat cand am rulat filmul... iar cand am rulat un alt film 1080p ( film complet luat de pe retea ) si procesorul era la 25 % incarcat ... sa fie de la diferitele formate ale filmelor ? ( unul wmv si celalat mkv ? )
    http://uploadimage.ro/images/04034302560823760342.jpg

    Cumpara de la PcGarage folosind acest voucher : VPT7KWLZ si beneficiezi de 1% reducere !

  9. #9
    Haiduc Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Latitude: 44.202°, Longitude: 27.322°, Bărăgan City
    Posts
    1,735
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La mine era si mai interesant. In XP aveam procul la 10% iar in win7 la 50%.
    Kworld DVB-S 100 PCI, Golden Media Wizard HD Vote, offset 0.8Fe + 1.15Fe

  10. #10
    Complicated & Antisocial Mentor
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    792
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pentru redarea fisierelor video hd, este foarte important codec-ul video folosit.
    De ex. Cyberlink solicita cel mai putin procesorul(12 biti), in schimb CoreAVC, ArcSoft, Elecard, MainConcept, Sonic, DiviX, Pinnacle, cer resurse mari,
    Pentru CoreAVC, ArcSoft, este de mantionat ca, daca, sunt bine configurate(NV12), consuma la fel ca Cyberlink -(daca doriti calitate setati RGB24).Eu personal folosesc ArcSoft pt hd(h264) mpeg2.
    Este recomandat sa opriti alte aplicatii care consuma ram, resurse procesor, in timpul vizionarii.
    Mai jos: ArcSoft vs Cyberlink

    Surpiza:


    @wasexx.
    Placa se incadreaza(tinand cont de specificatiile producatorului).
    Cu ss2 vei vedea hd in mpeg2 si mpeg4(avc & h264), dar numai de pe frecvente cu SymbolRate SR 1/2, 3/4, 5/6, 7/8.
    Daca folosesti Cyberlink, procesorul trebuie sa stea pe la 20-25%.
    Pt vizionare filme in hd recomand mpc sau vlc.
    Cumpar/colectez Caut TT-connect S2-3600/Pinnacle PCTV Pro 452e

    Vand

  11. #11
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    La capatul tunelului
    Posts
    801
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Un_Q_ View Post
    Pentru redarea fisierelor video hd, este foarte important codec-ul video folosit.
    De ex. Cyberlink solicita cel mai putin procesorul(12 biti), in schimb CoreAVC, ArcSoft, Elecard, MainConcept, Sonic, DiviX, Pinnacle, cer resurse mari,
    Pentru CoreAVC, ArcSoft, este de mantionat ca, daca, sunt bine configurate(NV12), consuma la fel ca Cyberlink -(daca doriti calitate setati RGB24).Eu personal folosesc ArcSoft pt hd(h264) mpeg2.
    Este recomandat sa opriti alte aplicatii care consuma ram, resurse procesor, in timpul vizionarii.
    Mai jos: ArcSoft vs Cyberlink

    Surpiza:


    @wasexx.
    Placa se incadreaza(tinand cont de specificatiile producatorului).
    Cu ss2 vei vedea hd in mpeg2 si mpeg4(avc & h264), dar numai de pe frecvente cu SymbolRate SR 1/2, 3/4, 5/6, 7/8.
    Daca folosesti Cyberlink, procesorul trebuie sa stea pe la 20-25%.
    Pt vizionare filme in hd recomand mpc sau vlc.
    o sa inlocuiesc 6600 Gt cu un Nvidia 7600 GT si cred ca nu se mai pune problema sa nu fie OK
    http://uploadimage.ro/images/04034302560823760342.jpg

    Cumpara de la PcGarage folosind acest voucher : VPT7KWLZ si beneficiezi de 1% reducere !

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    321
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mai bine cumpara un Ati seria 3xxx sau 4xxx, daca se poate pe 128 de biti.

  13. #13
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    La capatul tunelului
    Posts
    801
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by zappaf View Post
    Mai bine cumpara un Ati seria 3xxx sau 4xxx, daca se poate pe 128 de biti.
    cred ca ai vrut sa zici pe 256 biti ( ex ATI HD 3850 / 4850 etc ) . Leadtek PX 6600 GT care il am acum e 128/128 biti DDR3 .
    http://uploadimage.ro/images/04034302560823760342.jpg

    Cumpara de la PcGarage folosind acest voucher : VPT7KWLZ si beneficiezi de 1% reducere !

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    321
    Posts Thanks / Likes

    Default

    E deja prea mult pe 256 de biti. Un procesor grafic mai nou decat ce ai tu (3650 sau 4650) isi va face treaba cu prisosinta. Asta daca nu vrei sa folosesti placa si la jocuri.
    Last edited by zappaf; 20th May 2009 at 23:32.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top