Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 33
  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Craiova, Romania
    Posts
    94
    Posts Thanks / Likes

    Default 3 DM in retea - share

    salutare. Dupa ceva vreme m-am hotarat sa imi leg si celelalte 2 dreamuri la net si sa le pun in share. Am totul facut si vreo 10 linii la unul din dreamuri (sa ii zicem "master") - intrebarea mea este: cum fac sa le bag si pe celelalte 2 in share?
    Ce am incercat eu:
    1. am facut un back-up la dreamul care era configurat, si am pus si pe celelalte 2 aceeasi configuratie, acelasi cccam.config, tot. De mers, merge - dar in primul rand mi se pare dubios sa le folosesc asa + am impresia ca merge prost, mult mai prost decat la cel "master".
    2. apoi am zis ca merita sa pierd un hop si sa le dau cate o linie de la master la celelalte 2. Mi-am mai facut 2 dyndns, am pus in master linia f, in celelalte 2 liniile c, dar imi aparea linia off. Mi-am adus aminte ca trebuia ceva setat in router in care sa activez dyndns-ul - dar surpriza: nu am cum sa folosesc mai multe dyndns-uri.
    Cum rezolv problema?
    Are cineva idee?
    Care e cea mai buna solutie.
    Va multumesc!
    Last edited by doftoru; 10th May 2009 at 20:18.

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Brasov
    Posts
    343
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Simplu, pe unul din ele tii un server CCCAM normal, si pe celelate 2 le legi la primul ca 2 linii de cccam separat. Nu tb sa faci 1000 de dyndnsuri, ca Ipul e unu si ala ramane, se schimba portul nu DNSul. Primu rec(serveru de cccam) sa zicem ca are cccam.dyndns.info si portul 12000, la al 2 lea DM pui alt port cccam.dyndns.info:13000, si al 3lea cccam.dyndns.info:14000.
    Si gata. Din router sa aloci pentru fiecare DM in parte portul sau. Si cam atata. Daca e ceva cautama pe mess sau in PM.
    Numai bine ! @ Ionut_m_bv

  3. #3
    Modest Member Teacher
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    138
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by doftoru View Post
    salutare. Dupa ceva vreme m-am hotarat sa imi leg si celelalte 2 dreamuri la net si sa le pun in share. Am totul facut si vreo 10 linii la unul din dreamuri (sa ii zicem "master") - intrebarea mea este: cum fac sa le bag si pe celelalte 2 in share?
    Ce am incercat eu:
    1. am facut un back-up la dreamul care era configurat, si am pus si pe celelalte 2 aceeasi configuratie, acelasi cccam.config, tot. De mers, merge - dar in primul rand mi se pare dubios sa le folosesc asa + am impresia ca merge prost, mult mai prost decat la cel "master".
    2. apoi am zis ca merita sa pierd un hop si sa le dau cate o linie de la master la celelalte 2. Mi-am mai facut 2 dyndns, am pus in master linia f, in celelalte 2 liniile c, dar imi aparea linia off. Mi-am adus aminte ca trebuia ceva setat in router in care sa activez dyndns-ul - dar surpriza: nu am cum sa folosesc mai multe dyndns-uri.
    Cum rezolv problema?
    Are cineva idee?
    Care e cea mai buna solutie.
    Va multumesc!
    Nu ai nevoie de dyndns cand ai dream-urile in reteaua locala.
    Problema e simplu de rezolvat.
    Creeaza in CCcam.cfg-ul DM-ului master 2 linii F care le utilizezi pt cele 2 Dm-uri asa zise slave-uri
    In CCcam.cfg din fiecare slave pui o linie C: care are direct adresa de ip de local si tre sa mearga din prima.
    Nu iti trebuie dyndns daca ip-urile din lan sunt statice

    Daca vrei ca si cele 2 sa ia linii tot din exterior poti folosi acelasi cont de dyndns sau no-ip doar ca folosesti port diferit pt fiecare dream.
    In router va trebui sa faci inca 2 portforwarding pt cele 2 DM-uri care vor folosi bineinteles alte 2 porturi diferite.
    In concluzie daca vrei ca toate sa ia ecm-uri din internet trebuie sa utilizezi porturi diferite pt cele 3 dreamuri.


    "Succesuri"


  4. #4
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Craiova, Romania
    Posts
    94
    Posts Thanks / Likes

    Default hmmm...

    Probabil ca sunt eu mai prostovan. Dragii mei, va multumesc, dar se pare ca tre sa imi dati mura-n gura, pt ca nu m-am descurcat. IP-ul local al masterului este 192.168.1.4 iar la un slave este 192.168.1.44. Nu stiu cum, dar va rog salvati-ma
    Va multumesc.

  5. #5
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,330
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pe master faci 2 linii F pentru cele 2 slave:
    F: dream1 pass1
    F: dream2 pass2
    In dream1 pui linia C: 192.168.1.4 12000 dream1 pass1
    In dream2 pui linia C: 192.168.1.4 12000 dream2 pass2
    Dreamul master se leaga la net pe portul 12000 si are singurul dns setat (ala e nevoie sa se lege lumea la tine)
    asta e tot
    baFTA
    un server câteva receivere si ceva pasiune...

  6. #6
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Craiova, Romania
    Posts
    94
    Posts Thanks / Likes

    Default ??

    nu stiu de ce...dar nu merge... asa facusem si eu dar.. pana mea.. il mai las ca dau cu el pe geam..
    mersi la toti.. si sper sa o rezolv..poate in weekend.

  7. #7
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,330
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by doftoru View Post
    nu stiu de ce...dar nu merge... asa facusem si eu dar.. pana mea.. il mai las ca dau cu el pe geam..
    mersi la toti.. si sper sa o rezolv..poate in weekend.
    Cu cele 2 dm slave te conectezi la net? sau macar la reteaua interna. Da un ping din retea si vezi daca raspunde. Si vezi sa aiba acelasi gateaway.
    exemplu de retea
    Dreambox1 (master) IP 192.168.1.4
    netmask 255.255.255.0
    gateaway 192.168.1.1

    DM2 (slave) IP 192.168.1.44
    netmask 255.255.255.0
    gateaway 192.168.1.1

    Ar trebui sa mearga in configuratia asta
    baFTA
    un server câteva receivere si ceva pasiune...

  8. #8
    Bla bla bla... Mentor
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    La malul mării... Negre(Ro) si/sau a Nordului (N)
    Posts
    817
    Posts Thanks / Likes

    Post Configuratie retea

    Asa trebuie sa mearga sigur:

    Am ajuns la concluzia ca in Vest este mai curat pentru simplul motiv ca aici ploua mai des...

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Germany
    Posts
    306
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am legat si eu un al doilea Dream, ca in schema de mai sus.
    La master pus in F user si pass, la cea de a doua boxa linia C cu IP local.
    Merge fara probleme dar am constatat ca nu mai face update la dyndns ca inainte.

    Merge o perioada dupa care observ ca imi cad toti clientii, singurul client care ramane legat e cel din reteaua interna. Serverele le vad online, doar clientii cad.
    Am verificat configuratia in router si e in ordine, spune ca face update la dyndns.

    Stie cineva ce ar putea fi?

  10. #10
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,388
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ProTV View Post
    Am legat si eu un al doilea Dream, ca in schema de mai sus.
    La master pus in F user si pass, la cea de a doua boxa linia C cu IP local.
    Merge fara probleme dar am constatat ca nu mai face update la dyndns ca inainte.

    Merge o perioada dupa care observ ca imi cad toti clientii, singurul client care ramane legat e cel din reteaua interna. Serverele le vad online, doar clientii cad.
    Am verificat configuratia in router si e in ordine, spune ca face update la dyndns.

    Stie cineva ce ar putea fi?
    Am avut si eu o asemenea problema, cu 3 boxe retea, imi bloca portul 12*** TCP pentru net.
    Sau routerul nu face update. ( login la dns , verifici data ultimului update )
    Redu din trafic, nu lu-a de la toti Hops2, numai ce ai nevoie. La fel limiteaza si ce dai.
    Si ai sa vezi ca o sa-si revina routerul...

  11. #11
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    mai simplu,deschizi ptru fiecare dream cate un port
    ex:
    dream1 master 12000
    dream2 slave 12111
    dream3 slave 12222...etc
    350 kg de scule!

  12. #12
    Bla bla bla... Mentor
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    La malul mării... Negre(Ro) si/sau a Nordului (N)
    Posts
    817
    Posts Thanks / Likes

    Post

    Quote Originally Posted by gogi View Post
    mai simplu,deschizi ptru fiecare dream cate un port
    ex:
    dream1 master 12000
    dream2 slave 12111
    dream3 slave 12222...etc
    Nu se deschid porturi pt reteaua interna!
    Porturile se deschid doar pt conexiunea externa.
    @ Pro TV: incearca sa rulezi Inadyn din dreambox, cu update la fiecare 20 min. si vezi ce se intampla. Poata asa iti va merge.
    Am verificat configuratia in router si e in ordine, spune ca face update la dyndns.
    Am ajuns la concluzia ca in Vest este mai curat pentru simplul motiv ca aici ploua mai des...

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Germany
    Posts
    306
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am incercat cu inadyn din boxa dar nu vrea sa o ia din loc. Cred ca e un Bug in Firmware (Nabilo 10 pe DM8000).
    Am redus din Hop-uri si acum nu se mai agata. Merge de rupe!

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Romanica
    Posts
    338
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pentru share 3 dreamuri cu Gbox , are cineva o schema precisa ? Ar fi buna una detailata ca a lui yoghipiti .

    stavros

  15. #15
    Senior Member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3,261
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by stavros View Post
    Pentru share 3 dreamuri cu Gbox , are cineva o schema precisa ? Ar fi buna una detailata ca a lui yoghipiti .

    stavros
    Dreamul conectat la retea externa cu IP intern 192.168.0.2
    M: { georgica.dyndns.org { 11111111 }}
    D: {
    D: {
    D: { # linii D: existente in cwshare.cfg
    D: { 192.168.0.3 { 5555 2000 { 22222222 { A1 A1 }}}}
    D: { 192.168.0.4 { 5555 3000 { 33333333 { A1 A1 }}}}
    Dreamul 2 conectat la retea interna cu IP intern 192.168.0.3
    M: { 192.168.0.3 { 22222222 }}
    D: { 192.168.0.2 { 2000 5555 { 11111111 { A1 A1 }}}}
    Dreamul 3 conectat la retea interna cu IP intern 192.168.0.4
    M: { 192.168.0.4 { 33333333 }}
    D: { 192.168.0.2 { 3000 5555 { 11111111 { A1 A1 }}}}




 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top