Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2009
    Posts
    65
    Posts Thanks / Likes

    Angry ajutor jtag soleron (clona dm500)

    cine ma ajuta cu un blimg ? flashul este TE28F640, J3C120,tunerul BSBE1-706A Alphs.mentionez ca am folosit mai mule bliminguri si nu sunt cele corecte sau gressc eu undeva...imi da o eroare pe mac adress:
    Flash info. : INTEL Unknown
    [dm500] reading CA:ca 00 01 06 20 83 69 00 00 00 00 00 00 06 04 ff
    [CA] 4th mac addr byte is not redunderant, fixing it
    [CA] 5th mac addr byte is not redunderant, fixing it
    [CA] 6th mac addr byte is not redunderant, fixing it
    Readed Config Area
    Configuration Area
    Mac Address: 00:00:00:20:83:69
    Redunderant Mac Address: 20:83:69
    Tuner Type alps
    aste este cu mac adress 00.00.00.00.00.00
    am editat si cu win hex unde am bagat un mac adress de forma 00.09.34.xxxxx si tot aceasi chestie....
    in rest procedura merge complect ...nu se blocheaza..se poate pune imagine..totul dar la tv. imagine neagra.

    Se poate face ceva ?

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Acasa
    Posts
    158
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by so-so View Post
    cine ma ajuta cu un blimg ? flashul este TE28F640, J3C120,tunerul BSBE1-706A Alphs.mentionez ca am folosit mai mule bliminguri si nu sunt cele corecte sau gressc eu undeva...imi da o eroare pe mac adress:
    Flash info. : INTEL Unknown
    [dm500] reading CA:ca 00 01 06 20 83 69 00 00 00 00 00 00 06 04 ff
    [CA] 4th mac addr byte is not redunderant, fixing it
    [CA] 5th mac addr byte is not redunderant, fixing it
    [CA] 6th mac addr byte is not redunderant, fixing it
    Readed Config Area
    Configuration Area
    Mac Address: 00:00:00:20:83:69
    Redunderant Mac Address: 20:83:69
    Tuner Type alps
    aste este cu mac adress 00.00.00.00.00.00
    am editat si cu win hex unde am bagat un mac adress de forma 00.09.34.xxxxx si tot aceasi chestie....
    in rest procedura merge complect ...nu se blocheaza..se poate pune imagine..totul dar la tv. imagine neagra.

    Se poate face ceva ?
    Vezi daca te ajuta ceva aici http://dreambox.890m.com/bootloader.html
    VU+ UNO,Dreambox 7020,,2*Dreambox 500s,Toroidala T90

  3. #3
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2009
    Posts
    65
    Posts Thanks / Likes

    Unhappy

    mersi buneam am citit si pe acolo.e o chestie interesanta ...eu reusesc sa conectez jtagul si sa scriu bootloaderul dar dupa cum se vede e o problema legata de mac adress , imi da ( Flash info. : INTEL Unknown) aici nu stiu ce se intampla de fapt.bootloaderul este acelasi ptr toate tipurile de dm 500 doar chestia legata de tuner difera ...lucru pe care lam editat cu winhexul :exemplu:
    PHILIPS

    CA 00 01 06 1F 5E E1 00 09 34 XX XX XX 03 04 FF

    CABLE

    CA 00 01 07 23 4E 48 00 09 34 XX XX XX 02 04 FF

    ALPS

    CA 00 01 06 20 83 69 00 09 34 XX XX XX 06 04 FF
    asta in functie de ce tuner ai sau poti sa folosesti si programul de generare mac adress care face de fapt aceeasi treaba iti schimba macul pe care tuner il are dreamul tau... o mica paranteza daca pui un bootloader cu mac adress 00 00 00 00 00 00 00 nu are nici o importanta in cazul in care nu folosesti o imagine geminii de la 4.2 in sus...deci la soleronul meu care de fapt este o clona identica cu dm 500s aceasi placa de baza se scrie bootloaderul se instaleaza imaginea pe care o pun raspunde perfect la toate operatiile dar....imagine neagra la tv (beculetul verde este aprins).tin sa cred ca este o alta problema nicidecum legata de jtag ...mentionez ca am incercat si cu alta sursa de alimentare am si schimbat vreo doi condensatori care mi sau parut mie ca nu mai lucreaza in parametrii....nu mai stiu ce sa ii fac...am incercat toate variantele plauzibile.....si rezultatul este ooooo . daca are cineva o solutie sau vreo idee este binevenita.va multumesc

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Madagascar cu pinguinii
    Posts
    139
    Posts Thanks / Likes

    Default dm500 mort dea binelea

    miam acut un jtag urmand schema cea mai simpla.am reusit sa ma conectez la flash. conform programului cu care lam verificat are tuner ALPS, dar imi spune ca nu cunoaste flashul" intel unknown". totusi iam dat sa rescrie bootloaderul.operatia a decurs cu succes. pe timpul prcesului beculetul verde a stat aprins. la final mia mia scris "bienvenu amigos".lam deconectat de la calculator lam scos din priza si cand sal reconectez pe pe serial cu null modem si sal bag in priza, pauza; ledul verde tot nu se aprinde.
    am reincercat sai rescriu bootloaderul in o data dar pe parcursul procesului la 64% sa desprins un fir de la jtag de pe placa de baza a aparatului.am fost nevoit sal deconectez si sal lipesc.
    la urmatoarea incercercare de reconectare cu jtag se aprinde beculetul verde dar imi tot apare acea eroare generala; cum ca nu este bun conectorul.
    mantionez ca la a doua rescriere tot intel unknown imi aparea.
    credeti ca mai poate fi resuscitat?
    va rog lasatimi un PM cu idul de mess cei binevoitori si cu experienta in deale "medicinei"
    sunt din orasul contanta.
    eroul care reuseste sa il aduca la viata va fi rasplatit cu 2 linii C. momentan am un server foarte bun cu focus si urmeaza sa pun dolce in decedatul acesta.
    http://urechiatii.blogspot.com/ ---crescatorie iepuri

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Madagascar cu pinguinii
    Posts
    139
    Posts Thanks / Likes

    Default PS

    am uitat sa mentionez ca am incercat si cu programul de windows versiunea 0.1
    se activa butonul write si cand il apasam se inchidea programul.
    apoi am incercat sa pun diferite fisiere pt tuner in forderul programul si la conectare imi spunea ca nu este flashul care trebuie.
    alte variante? una o am in minte: sal il arunc. dar prefer sa fie ultima solutie
    http://urechiatii.blogspot.com/ ---crescatorie iepuri

  6. #6
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    "Avantajul" de a cumpara o clona . Dai 3 lei mai putin si apoi il arunci pe geam .

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top