Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Cluj Napoca
    Posts
    10
    Posts Thanks / Likes

    Default Strong V50 (rog ajutor)

    Buna ziua

    Vreau sa imi cumpar si eu un sistem de receptie satelit si am inceput sa achizitionez componentele necesare. Am luat si un pozitioner STRONG V5O insa instalatorul mi-a spus ca acesta functioneaza cu actuator si montura polara si ca eu am nevoie defapt de V BOX care functioneaza fara actuator si montura polara.Doresc sa aflu parerea priceputilor in a le receptiei satelit daca asa e sau nu?

    Va multumesc
    Last edited by realman_ro; 6th May 2009 at 15:53.

  2. #2
    timplar Expert
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Crişana
    Posts
    1,229
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by realman_ro View Post
    Buna ziua

    Vreau sa imi cumpar si eu un sistem de receptie satelit si am inceput sa achizitionez componentele necesare. Am luat si un pozitioner STRONG V5O insa instalatorul mi-a spus ca acesta functioneaza cu actuator si montura polara si ca eu am nevoie defapt de V BOX care functioneaza fara actuator si montura polara.Doresc sa aflu parerea priceputilor in a le receptiei satelit daca asa e sau nu?

    Va multumesc
    http://prosat.ro/shop/product_info.p...roducts_id=213
    http://prosat.ro/shop/images/antena.gif
    http://prosat.ro/shop/product_info.p...roducts_id=257
    dm500s Vu+Zero hss1170...şî maxim şasă cai frumoşi

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Pitesti
    Posts
    289
    Posts Thanks / Likes

    Default

    N-am inteles rostul linkurilor de mai sus (H-H, forbidden, receiver).

    Daca tu i-ai spus instalatorului ca ai cumparat "pozitioner V50" iar el a zis ca nu-i bun, ci ai nevoie de v-box, schimba urgent instalatorul.

    Pe scurt, ca sa ne intelegem:
    1. Cel mai simplu sistem de receptie e format din antena (farfurie), lnb si receptor.
    2. Farfuria e de doua tipuri: parabola (rotunda) sau offset (ovala). Lnb-urile sunt diferite pentru offset si parabola. Te hotarasti care din cele doua variante o preferi (parabola - receptie mai buna si montare astfel incat iarna se umple cu zapada, offset - receptie mai proasta si montare astfel incat nu se umple cu zapada). (ps pentru cunoscatori: am povestit doar "pe scurt")
    3. Daca vrei sa plimbi antena de pe un satelit pe altul, ai nevoie de montura H-H pentru offset sau de montura polara, actuator si pozitioner pentru parabola. Exista si exceptii, vezi semnatura. (Nu, n-am uitat de multifocar sau toroidal, dar alea nu-s pentru incepatori).
    4. Daca pui actuator si pozitioner, ai nevoie de inca un cablu cu cel putin 4 fire pentru alimentarea actuatorului. Montura H-H isi ia tensiunea de alimentare de pe cablul coaxial care duce la LNB. Actuatorul se alimenteaza din pozitioner (V-Box, V-50 sau orice alta natie)
    KSC-570[12.01.A5]/Invacom 0,3dB/1,4m Al/ SRT V-50/ 18'/vizibilitate 62E-30W/ lat. 44.85N, long. 24.87E + DolceTV cu antena lui Digi. NOU! Acum cu montura polara ca sa vad 16E-ul!

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Cluj Napoca
    Posts
    10
    Posts Thanks / Likes

    Default Info

    Imi cer scuze dar sunt incepator.

    Vroiam sa scutesc placa Skystar 2 HD in a misca antena si de aceea vroiam sa iau un pozitioner insa ce am luat eu nu mergea cu H-H.
    Acum intrebare gasesc vre-un pozitioner care sa mearga cu H-H sau nu se mai gasesc?Are ceva placa daca va misca si antena sau nu are nimic deoarece am auzit o mie de pareri.

    Va multumesc si scuzati ca sunt incepator

  5. #5
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Strong v50 este un pozitioner ce stie diseqc 1.2 deci va merge ( poate fi comandat direct de receiver / SS2 ) uite aici caracteristici si mod de conectare http://www.mondoplast.ro/Pozitioner-...-V50-pg_ft-856
    Vezi aici marimea antenei functie de :
    - satelit
    - transponderul satelitului
    - locatia ta ( ai aici exemple succesive de cautare )
    http://www.lyngsat.com/ ; http://www.lyngsat.com/europe.html ; http://www.lyngsat.com/hotbird.html ; http://www.lyngsat-maps.com/maps/hb8.html

    Daca ajungi la concluzia ca antena mai mica de 1,2m te satisface poate este mai bine sa renunti la pozitioner ( pentru care mai trebuie sa cumperi :- montura polara specifica antenei + actuator ) si sa cumperi un motor HH .

    Pentru CJ banuiesc ca si 0,9m este suficient ; ia antena cea mai mare pe care ti-o permiti ( financiar si ca loc/gabarit de instalare ) si un motor HH http://digitalsatelit.ro/shop/index.php?cPath=36
    Last edited by smv167; 6th May 2009 at 19:25. Reason: vad locatia :D

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Pitesti
    Posts
    289
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by realman_ro View Post
    ... gasesc vre-un pozitioner care sa mearga cu H-H ...
    nu am cunostinta sa existe asa ceva

    Quote Originally Posted by smv167 View Post
    Strong v50 este un pozitioner ce stie diseqc 1.2 deci va merge ( poate fi comandat direct de receiver / SS2 )
    da, clar ca merge, dar nu va comanda o H-H, ci un actuator pus la o montura polara.

    Pana la urma, tot n-am inteles prea bine ce are deja si ce vrea in plus @realman. Daca problema e ca nu vrea sa forteze ss2-ul pentru a alimenta montura H-H, atunci raspunsul ma depaseste.
    KSC-570[12.01.A5]/Invacom 0,3dB/1,4m Al/ SRT V-50/ 18'/vizibilitate 62E-30W/ lat. 44.85N, long. 24.87E + DolceTV cu antena lui Digi. NOU! Acum cu montura polara ca sa vad 16E-ul!

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Cluj Napoca
    Posts
    10
    Posts Thanks / Likes

    Default Info

    Asa cum ati anticipat vroiam un pozitioner care sa imi miste H-H - ul dar se pare ca nu prea mai exista asa ceva.
    Am ramas la ideea ca voi misca H-H -ul cu SS2 fara sa mai caut pozitioner. Sper sa nu se strice placa.

    Va multumesc

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Reghin, Mures
    Posts
    143
    Posts Thanks / Likes

    Default Digibox - Comanda H-H cind tunerul nu este suficient

    Salut,

    Daca am inteles eu bine,

    http://mondoplast.bizoo.ro/vanzare/6...ce-box-DIGIBOX

    Asta ar trebui sa fie ce doresti. Exista si un opticum V2000 care spune ca ar sti, da de ala nu sunt 100% sigur.

    Din experienta unora am inteles ca in anumite situatii Digibox-ul reduce semnalul cu 40% pe anumite transpondere.Nu se stie cauza, poate acelea erau defecte.
    Oricum, daca ai deja motorul, si nu vrei sa-l comanzi din placa, asta te salveaza si nu e foarte scumpa.

    Vezi in Cluj la DigitalSat de opticum.Este in Manastur, adresa o gasesti la http://digitalsatelit.ro de Opticum. Daca merge cu H-H ma intereseaza si pe mine asa ca da un semn aici de ce afli sa mai stie si restu lumii.


    Numai bine si bafta!
    Last edited by dakota; 6th May 2009 at 21:54. Reason: Am uitat sa zic...
    Dm800SE,Opticum Dm3800, Inverto Black Ultra /0.9 Offset Fe, 1.2 TRIAX/Al

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Cluj Napoca
    Posts
    10
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dakota View Post
    Salut,

    Daca am inteles eu bine,

    http://mondoplast.bizoo.ro/vanzare/6...ce-box-DIGIBOX

    Asta ar trebui sa fie ce doresti. Exista si un opticum V2000 care spune ca ar sti, da de ala nu sunt 100% sigur.

    Din experienta unora am inteles ca in anumite situatii Digibox-ul reduce semnalul cu 40% pe anumite transpondere.Nu se stie cauza, poate acelea erau defecte.
    Oricum, daca ai deja motorul, si nu vrei sa-l comanzi din placa, asta te salveaza si nu e foarte scumpa.

    Vezi in Cluj la DigitalSat de opticum.Este in Manastur, adresa o gasesti la http://digitalsatelit.ro de Opticum. Daca merge cu H-H ma intereseaza si pe mine asa ca da un semn aici de ce afli sa mai stie si restu lumii.


    Numai bine si bafta!
    Salut

    Am fost azi la ei si din pacate nici acel V2000 nu merge cu H-H.
    Din ce mi-au spus ei doar Digibox-ul merge cu H-H-ul

  10. #10
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Exact DIGIBOX iti trebuie.Se insereaza pe cablul coaxial intre receiver si H-H.Poti memora pozitiile satelitilor si comanda montura cu el.Daca doresti poti sa-l folosesti doar ca "amplificator de curent" si comanda monturii sa o faci din softul de receptie al ss2.Nu conteaza in care mod il folosesti.Rezultatul este acelasi.

  11. #11
    timplar Expert
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Crişana
    Posts
    1,229
    Posts Thanks / Likes

    Default

    srt v 50 are protocolul diseq1.2..daca ai H-H si skystar e simplu,srt-ul poate memora 60 de pozitii
    dm500s Vu+Zero hss1170...şî maxim şasă cai frumoşi

  12. #12
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    SRT V50 nu lucreaza cu motor H-H , doar Digibox se poate folosi in acest caz , testat .

  13. #13
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Earth
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Post

    Salut, sau asa ceva : http://www.hm-sat-shop.de/motoren-po...ce-ms-220.html e scula de calitate , il am de ccca 1 an , merge super ok , din pacate , il vad la pret marit , eu l am luat , din ITALIA , 49 de euro , acum un an , foarte multumit de el , am avut si acel digibox pentru H-H , la 50 de lei parca , foarte prost ,calitativ . Bafta

  14. #14
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Earth
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Post

    Quote Originally Posted by delsat View Post
    srt v 50 are protocolul diseq1.2..daca ai H-H si skystar e simplu,srt-ul poate memora 60 de pozitii
    salut, srt50 , are iesire de 36 v , nu 13 v / 18 v . poate fi folosit DOAR pentru actuatoare sau motoare H-H ( asa ceva : http://www.hm-sat-shop.de/motoren-po...l-actuato.html ) . bafta

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top