Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default Dreambox & motor ajutor!

    Va rog sa-mi dati un sfat. Am un Dreambox 7000S Gen. 4 si un motor Moteck
    SG 2100 A care nu prea se inteleg. Adica daca vreau sa misc motorul, se misca doar putin dupa care Dreamboxul se blocheaza(probleme cu alimentarea ? Ar putea ajuta asta?
    http://cgi.ebay.de/Dreambox-7000-S-Z...QQcmdZViewItem
    Vreau sa mai mentionez ca motorul merge cu Receiver-ul de la Digi.

  2. #2
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    in mod normal nu ar trebui sa ai probleme.verifica sa ai bine montate mu-
    fele la cablu,masoara curentul.poti incerca sa ridici tensiunea din meniul motorului.nu cred sa fie probleme cu alimentarea .incearca motorul cu un alt receiver.noroc,nirolf

  3. #3
    exterminator Mentor
    Join Date
    May 2003
    Location
    Timisoara
    Posts
    647
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ar trebui sa rezolvi cu un pozitioner h-h (super ieftin - merita toti banii)
    eu am unul Strong...


    ciao
    whitesnake.com

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    231
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dupa cite am observat eu la toate receiverele cu OS Linux daca pozitiile in motor au fost salvate cu un alt receiver prima data, fac probleme la configurarea cu receiverele linux.Un ajutor poate fii resetarea( readucerea) motorului in stadiull iesirii din fabrica dupa care se reconfigureaza cu rec.linux ; cele pitice din seria DM 500 mai au probleme cu sursa de curent ... posibila rezolvare : legarea DM in Loop cu un receiver care duce bine motorul (in cazul meu Humax).

    Bafta

  5. #5
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Am patit ...

    Motorul tau Moteck sg2100 este taticul celorlalte ... indiferent ce ar scrie pe ele ! PASTREAZA-L !
    Eu zic asa : da un RESET MOTOR ( butonul de pe motor ) asta va anula tot ce este memorat in motor si-l aduce la pozitia 0 ... dupa care intri in SETUP - Motor setup- bifezi GOTOX si introduci coordonatele locale ! foarte exact ... OK ( save ) si iesi in meniul superior si ... Chanel search ...
    Daca asta nu merge ... precis ai o defectiune ... eventual sursa sau contact in cablu cu mufele F.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    298
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Revin si eu (dupa atatia ani) oarecum cu aceiasi problema.
    Pentru ca vreau sa folosesc motorul la diverse receptoare m-am decis sa folosesc functia "Go To X".
    Pe DM 7000 pana acum aveam memorati satelitii (unu cate unu) si H-H-ul mergea corect, insa in mod "Go To X" nu merge bine decat Go To 0! in rest nu se misca deloc!
    Sigur nu e o problema de conectica sau sursa...
    Am resetat motorul, am instalat o noua imagine in flash si tot nimic!
    Aveti idee - nu merge SG-2100A pe DM 7000 in mod "Go To X" ?
    Multumesc!

  7. #7
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu personal dupa instalarea unei imagini noi si setup complex (adica cu diseq 1.2) ma duc la ultimul satelit din lista pun lnb-ul pe 1 (toti ceilalti lnb/sateliti fiind pe 0) si am 2 variante:

    - ori bag dupa lista din manualul monturi de la sfarsit manual ordinea satelitiilor

    - ori ma duc direct si caut prima oara satelitul pe care stiu ca am semnalul cel mai mare (hotbird 13 in cazul meu) si apoi tot manual caut/memorez sateliti care ma intereseaza

    si in ambele cazuri nu bifez functia "go to x" , cred ca am instalat/tatonat cel putin vreo 12-15 imagini (versiuni) si de fiecare data imi merge bine (dm500 + strong 2100 montura h-h + offset de 90)

  8. #8
    you said "member" huh! Teacher
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    A(n)TENA
    Posts
    377
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cu aceiasi combinatie dm7000 si moteck un amic de-al meu avea mereu probleme
    la fiecare schimbare de soft trebuia sa memoreze manual pozitiile satelitilor.in afara de asta daca butona repede si nu lasa motorul sa termine traseul dat pierdea marea parte a satelitilor memorati.
    coincidenta?

  9. #9
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mihaip View Post
    ... Moteck sg2100 este taticul celorlalte ...
    100% adevărat!
    Quote Originally Posted by lupull View Post
    ... nu bifez functia "go to x" , ... si de fiecare data imi merge bine (dm500 + strong 2100 montura h-h + offset de 90)
    Întotdeauna bifez GoToX, îi dau coordonatele corecte (se poate folosi GPS sau Google Earth) şi merge perfect pe toată cursa de la E la V de ani buni. N-am stat niciodată să-mi bat capul cu memorarea poziţiilor şi nici nu a fost nevoie de reset.
    DM500S + Moteck SG 2100A + Offset 120
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    298
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Bun, multumesc pentru pareri...
    Am spus ca daca memorez satelitii, ei raman si merg bine... daca instalez alta imagine si nu copiez si canalele, bag doar memoriile satelitilor din antena si tot merge bine, insa functia Go To X nu imi merge! Si daca cumva merge ceva, se duce catre ZERO; functia Go To 0 merge bine!
    Totusi, are cineva o solutie, as vrea sa folosesc aceasta functie, cu alte receptoare imi merge (acelasi motor, acelasi cablu).

  11. #11
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    298
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In cele din urma am reusit!
    Am sters toate memoriile din imagine, am bifat Go To X am bagat coordonatele, am dat de EXIT pana a iesit de tot, ca sa fiu mai sadic am sters si toate programele si bouqet-ele, am dat restart si la urmatoarea scanare s-a dus singur pe satelit - deci - merge! insa trebuie gadilat putin!

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    131
    Posts Thanks / Likes

    Default tot motor

    Salut, cine poate sa ma jute cu o informatie. Am montura h-h si dintr-o data nu am mai avut semnal pe nici-un canal, nici free nici codat, in acel moment eram pe sirius. Am crezut ca s-a dus lnb-ul prima data dar apoi am constatat ca nu mai am curent la motor.Butonul verde de sub montura nu mai era aprins , de asemenea , nu am mai putut misca motorul nici manual de la buton. Sa se fi stricat motorul, s-o fi blocat sau este un scurtcircuit pe cablul de la dream la motor?
    Mentionez ca am schimbat dreamul cu un receiver strong si la fel nu puteam vedea nici canalelel free, si imi aparea mesajul '' LNB overload, please unpluged the rotor''.
    Nici cu strongul nici cu dreamul nu am reusit sa mut motorul la stinga sau dreapta, si nici manual.

    Rog mult niste sfaturi ca pierd liniile de la shering, ca sa stiu ce am de facut.

    Multumesc anticipat.

  13. #13
    Gold Member Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    4,738
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by 074497 View Post
    Salut, cine poate sa ma jute cu o informatie. Am montura h-h si dintr-o data nu am mai avut semnal pe nici-un canal, nici free nici codat, in acel moment eram pe sirius. Am crezut ca s-a dus lnb-ul prima data dar apoi am constatat ca nu mai am curent la motor.Butonul verde de sub montura nu mai era aprins , de asemenea , nu am mai putut misca motorul nici manual de la buton. Sa se fi stricat motorul, s-o fi blocat sau este un scurtcircuit pe cablul de la dream la motor?
    Mentionez ca am schimbat dreamul cu un receiver strong si la fel nu puteam vedea nici canalelel free, si imi aparea mesajul '' LNB overload, please unpluged the rotor''.
    Nici cu strongul nici cu dreamul nu am reusit sa mut motorul la stinga sau dreapta, si nici manual.

    Rog mult niste sfaturi ca pierd liniile de la shering, ca sa stiu ce am de facut.

    Multumesc anticipat.
    Tatal meu, a patit-o la un H-H Strong. A fost vreme grea in Tg.Mures...acu o luna. Aceleasi simptome ca la tine: lipsa alimentare in motor
    Cauza: s-a bushit LNB-ul si banuiesc ca facea un scurt...
    Cum l-am inlocuit cum si-a revenit.

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    131
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by first_zipper View Post
    Tatal meu, a patit-o la un H-H Strong. A fost vreme grea in Tg.Mures...acu o luna. Aceleasi simptome ca la tine: lipsa alimentare in motor
    Cauza: s-a bushit LNB-ul si banuiesc ca facea un scurt...
    Cum l-am inlocuit cum si-a revenit.
    Multam in primul rind pt.raspuns,
    dar as dori sa imi spui, daca motorul nu are alimentare, nu poti nici manual, de la butonul de pe partea inferioara lui sa il misti?

  15. #15
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by 074497 View Post
    Multam in primul rind pt.raspuns,
    dar as dori sa imi spui, daca motorul nu are alimentare, nu poti nici manual, de la butonul de pe partea inferioara lui sa il misti?
    Pai daca n-are alimentare, de unde sa ia energia pentru miscare?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. ***Dreambox + Diseqc 4x1 + Motor*** :-)
    By Spaceman in forum DREAMBOX
    Replies: 0
    Last Post: 2nd December 2006, 08:25
  2. Ajutor dreambox 500
    By rotterro in forum DREAMBOX
    Replies: 1
    Last Post: 14th May 2006, 19:54
  3. Replies: 3
    Last Post: 3rd December 2005, 10:49
  4. 1 west reglare cu motor ajutor pls
    By Gun1 in forum RDI - Satelit
    Replies: 5
    Last Post: 22nd June 2005, 01:03
  5. ajutor dreambox pls
    By que_cod in forum DVD - DIVX - HIFI
    Replies: 0
    Last Post: 5th December 2004, 23:26

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top