Handbal UCM Reşiţa şi CSU Bucovina Suceava se bat pentru trofeu

Finală romnească n Challenge Cup!

Articol publicat in Handbal | 03.05.2009 | 16:20


Cupa Challenge rămne pentru al patrulea an consecutiv n Romnia! După Steaua (2006), Reşiţa (2007 şi 200, trofeul va fi cucerit tot de o echipă de la noi, att timp ct finala din acest an şi-o vor disputa UCM Reşiţa şi Bucovina Suceava.

După elevii lui Aihan Omer, calificaţi n ultimul act după 32-21 n returul cu Beşiktaş, duminică au făcut pasul n marea finală şi studenţii lui Petre Ghervan. Universitatea Bucovina Suceava s-a impus şi n manşa a doua cu Bern Muri, chiar n Elveţia, scor 34-26 (15-14), la capătul unui meci pe care l-a dominat din toate punctele de vedere. Am adorbat meciul mult mai bine tactic. Elveţienii au crezut ncă de la nceput că pot ntoarce rezultatul, s-au aruncat peste noi, dar am ştiut să-i temperăm. Nu au mai avut eficienţă n atac. Cred că marele nostru noroc a fost faptul că am cştigat la Suceava. La adăpostul celor patru goluri din tur (nr 35-31), am avut liniştea pentru a clădi această victorie. n partea a doua, nu au mai putut ţine pasul cu noi nici măcar din punct de vedere fizic, a declarat profesorul Ghervan.
n finală va fi un duel nu doar ntre două echipe romneşti, ci şi ntre antrenorii de la naţionala masculină. Asta e o dovadă că Aihan Omer nu s-a nşelat atunci cnd a alcătuit colectivul naţionalei, a punctat Ghervan, secund la prima reprezentativă.

Prima manşă a finalei va avea loc pe 23-24 mai, la Reşiţa, iar returul pe 30-31 mai la Suceava. Am jucat n finala de anul trecut returul pe teren propriu, aşa că nu mai e nevoie de tragere la sorţi. Conform regulamentului, jucăm prima manşă la Reşiţa. Eu mă bucur că jucăm finala cu Suceava, a declarat Ion Zamfirescu, directorul CS UCM Reşiţa.

Pentru Suceava au marcat: Bibirig 4, Tcaciuc 2, Bursuc 2, Chiruţ 6, Adomnicăi 8, Ţuţu 4, Mitrea 4, Dospinescu 2, Ignat 2.


sursa :
www.prosport.ro