Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    46
    Posts Thanks / Likes

    Question Ajutor! 2 x antene, 4 x diseq, 4 x receivere NOT WORKING

    Configuratia este urmatoarea:
    1xantena pe Hotbird dotata cu lnb Opticum 8 iesiri
    1xantena pe Thor dotata cu lnb Zhender 4 iesiri
    4xdiseq Digiline
    4xreceivere Echosmart

    De la cele 2 LNB pleaca cite 4 cabluri care intra in cele 4 diseq-uri: lnb 1 Hotbird, lnb 2 Thor
    Dupa ce se scaneaza pe rand cei doi sateliti si totul pare ok apare PSIHOZA:

    Cand mut de pe Hotbird pe Thor (care in prealabil mergea beton) spune ca nu mai are semnal video, iar hotbirdu merge de bubuie.
    Am inversat tot ce se putea: lnb, intrari diseq, inlocuit lnb cu 4 iesiri cu un altul tot cu 4.....

    ARE CINEVA IDEE CE SE INTIMPLA? ATI MAI AVUT CAZURI DIN ASTEA?

    MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU SOLUTII SI SFATURI.

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca receiverele sunt setate corect si semnalul este OK pe cei doi sateliti (verificate individual, fara Diseq), atunci singurele obiecte care pot face probleme sunt comutatoarele Diseq. Incearca cu un comutator Diseq Spaun si nu o sa mai ai probleme (apoi, in caz de succes, le inlocuiesti si pe celelalte 3 comutatoare).

  3. #3
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    problema apare pe toate receptoarele?
    boy2good

  4. #4
    Bla bla bla... Mentor
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    La malul mării... Negre(Ro) si/sau a Nordului (N)
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Post

    E sigur de la diseq Cand se trece de la un satelit cu semnal mai puternic la altul mai slab, diseq-urile bune de tip Spaun, ATEC, Grundig si altele de firma, fac diferenta!
    Am ajuns la concluzia ca in Vest este mai curat pentru simplul motiv ca aici ploua mai des...

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Cluj
    Posts
    148
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by toyofun View Post
    Configuratia este urmatoarea:
    1xantena pe Hotbird dotata cu lnb Opticum 8 iesiri
    1xantena pe Thor dotata cu lnb Zhender 4 iesiri
    4xdiseq Digiline
    4xreceivere Echosmart

    De la cele 2 LNB pleaca cite 4 cabluri care intra in cele 4 diseq-uri: lnb 1 Hotbird, lnb 2 Thor
    Dupa ce se scaneaza pe rand cei doi sateliti si totul pare ok apare PSIHOZA:

    Cand mut de pe Hotbird pe Thor (care in prealabil mergea beton) spune ca nu mai are semnal video, iar hotbirdu merge de bubuie.
    Am inversat tot ce se putea: lnb, intrari diseq, inlocuit lnb cu 4 iesiri cu un altul tot cu 4.....

    ARE CINEVA IDEE CE SE INTIMPLA? ATI MAI AVUT CAZURI DIN ASTEA?

    MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU SOLUTII SI SFATURI.
    Salut
    si eu am patit asa ceva cu un astfel de Diseq, dar am rezolvat problema mai simplu, satelitul cu semnalul cel mai slab l-am pus pe intrarea 1 de la diseq, si respectiv celelalte pe alte intrari. Se pare ca la acest tip de diseq intrarea 1 e un fel de intrare directa, deobicei motorul hh nu mi-a functionat bine decat pe intrarea 1 (in sensul ca doar pe intrarea 1 am putut schimba pozitia motorului apasand pe butonul monturii, atunci cand era in stand-by receiverul ). Si am testat aceste aspecte pt 3 disequri Digiline. Apropo, cel mai bine legi cele 4 receivere in cascada (daca au tuner cu in si out) atunci le poti inseria, si vei avea pierderi minime de calitate,... dezavantajul poate aparea uneori cand sunt toate pornite si schimbi rapid de pe un canal pe altu.. pe sateliti diferiti...
    Succes..
    PS. dece ai legat de la acelasi LNB cu doua fire? cum ai facut setarea in receiver? eu stiu ca doar la multiswich (unde ai intrare separata de H si V) se leaga cu doua fire LNB-ul... la diseq eu stiu ca nu e necesar,... caci preia si pe H si pe V.
    Last edited by pitiu_hh; 4th May 2009 at 16:51.
    Dbox2, Dbox1, Humax CI-8100PVR 80GB/HDD, DG 17500 CI, DigiTV, H-H Strong2100, 1,2m AL and more...

  6. #6
    Mentor Ahmadinejad Mentor
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Colonia Romania
    Posts
    911
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Acum vreo doi-trei ani am patit si eu chestia asta... Am dat vina intai pe receptor, apoi pe lnb(era un Tevion twin pe satelitul pe care aveam probleme), in final ajungand totusi la concluzia ca diseq-ul facea probleme. Asta, dupa mai multe combinatii lnb-diseq-receptor! Deci, @yogipiti75 se pare ca are dreptate, diseq no name de 20-40 ron "isi merita" cu prisosinta pretul...
    Var cu Adolf, frate cu Iosif si prieten cu Kim...
    Anti-USA, anti-RUSA, anti-UE, anti-MUEEEE-UE member...

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    46
    Posts Thanks / Likes

    Smile Multumiri

    Multumesc pentru sfaturi!
    O sa schimb disequ-urile!

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top