Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6
 1. #1
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default Lanturi grele la picioare , din septembrie la HBO

  Vīnzarea decodoarelor pirat, conectările realizate de unii tehnicieni de cablu īn schimbul unui “abonament” mai mic sau deţinerea unor dispozitive de acces la HBO fără plata drepturilor cuvenite titularilor, sīnt pedepsite, din septembrie, cu īnchisoare de pīnă la zece ani, se arată īntr-un comunicat difuzat de programul pay-tv HBO.

  Evoluţia se datorează intrării īn vigoare a Ordonanţei de urgenţă nr. 123 / 2005 pentru modificarea Legii nr. 8/ 1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, publicată īn Monitorul Oficial nr. 843 din 19 septembrie 2005, ce incriminează pirateria din domeniul audiovizual ca infracţiune.

  Măsurile vizează, de asemenea, şi companiile de cablu, care, de acum, sīnt obligate să se asigure că la programul HBO vor fi racordate numai persoanele care au acest drept, adică exclusiv persoanele care au abonament HBO sau alte persoane pentru care HBO şi-a dat acordul īn acest sens.

  Ordonanţa de urgenţă cuprinde aceste prevederi la articolul 72, care are următorul conţinut: “După articolul 141 se introduce un nou articol, articolul 1411, cu următorul cuprins: Art. 1411 (1) Producerea, importul, distribuirea, deţinerea, instalarea, īntreţinerea sau īnlocuirea īn mod ilicit a dispozitivelor de control al accesului, fie originale, fie pirat, utilizate pentru serviciile de programe cu acces condiţionat, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu īnchisoare de la 2 ani la 5 ani sau cu amendă de la 2.500 lei (RON) la 25.000 lei (RON). (2) Fapta persoanei care se racordează fără drept sau care racordează fără drept o altă persoană la servicii de programe cu acces condiţionat constituie infracţiune şi se pedepseşte cu īnchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă de la 5.000 lei (RON) la 30.000 lei (RON). (3) Utilizarea anunţurilor publice ori a mijloacelor electronice de comunicare īn scopul promovării dispozitivelor pirat de control al accesului la serviciile de programe cu acces condiţionat, precum şi expunerea sau prezentarea către public īn orice mod, fără drept, a informaţiilor necesare confecţionării de dispozitive de orice fel, apte să asigure accesul neautorizat la serviciile de programe precizate, cu acces condiţionat, ori destinate accesului neautorizat īn orice mod la astfel de servicii, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu īnchisoare de la o lună la 3 ani. (4) Vīnzarea sau īnchirierea dispozitivelor pirat de control al accesului se pedepseşte cu īnchisoare de la 3 ani la 10 ani. (5) Cu pedeapsa prevăzută la alin. (4) se sancţionează şi săvīrşirea faptelor prevăzute la alin. (1) şi (2) īn scop comercial. (6) Īn sensul prezentei legi, prin dispozitive pirat de control al accesului se īnţelege orice dispozitiv a cărui confecţionare nu a fost autorizată de către titularul drepturilor recunoscute prin prezenta lege īn raport cu un anumit serviciu de programe de televiziune cu acces condiţionat, realizat pentru facilitarea accesului la acel serviciu.\"

  “Consultarea industriilor private la elaborarea proiectului de lege a ajutat cu siguranţă autorităţile la īnţelegerea şi conturarea reală a importanţei drepturilor de autor şi conexe, şi, īn consecinţă, la adoptarea unui act normativ care să ne ajute să facem faţă pericolelor din domeniu. HBO īşi doreşte să beneficieze şi īn Romānia de o piaţă corectă pentru a oferi programe premium de televiziune, nu să vadă pe cineva după gratii. Sperăm īnsă ca, o dată modificată, această lege să fie şi aplicată atunci cīnd se impune şi să redea astfel dimensiuni rezonabile pirateriei care ne urmăreşte īnca din 1998, de la lansarea īn Romānia”, a spus Florin Cojocaru, coordonator antipiraterie la HBO Romānia.

  Conform HBO, colaborarea dintre postul pay TV şi poliţie, seminariile organizate de televiziune pe teme de proprietate intelectuală şi antipiraterie, campaniile educative pe aceleaşi teme, precum şi o serie de alte demersuri au ajutat la scăderea ratei pirateriei de la opt pirati pe abonat la sfīrşitul anului 2002 la aproximativ 3,5 piraţi pe abonat la sfīrşitul anului 2004.

  Home Box Office Inc., subsidiar al companiei Time Warner Inc., asigură servicii de televiziune premium 24 de ore din 24, prin cele două posturi HBO şi Cinemax. Īmpreună, cele două televiziuni de filme au aproximativ 39 de milioane de abonaţi īn Statele Unite, fiind distribuite prin satelit sau prin reţelele de cablu. Īn plus, Home Box Office īşi distribuie programele īn peste 50 de ţări, ajungīnd la 19 milioane de abonaţi.

  Īn prezent, HBO International īşi desfăşoară activitatea şi īn America Latina, Asia şi Europa Centrală.

 2. #2
  Silver Member Expert
  Join Date
  Apr 2004
  Location
  CLJ/VIE
  Posts
  2,502
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Sa-si bage HBO-u in c*r (scuzati expresia HBO-u )
  Problema e ca daca se sparge gigi/ficus sau mox o sa se poata vedea si hbo...
  ==========================================================
  (19E+13E+5E+1W)*(H-H)@1m + SS2/TeViiS660 + DigiBox + AKTA on 42LD650 3GS
  ========================================
  ==================

 3. #3
  Inimos din cale afara Expert
  Join Date
  Feb 2005
  Location
  in my own mind
  Posts
  10,542
  Posts Thanks / Likes

  Default

  No da dupa asta urmeaza si o lege pentru cei ca noi
  Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

 4. #4
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Sep 2005
  Location
  Romania
  Posts
  341
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Mda se pare HBO trece la lucruri mai serioase TRAIASCA HBO

 5. #5
  Moderator Expert
  Join Date
  Oct 2003
  Location
  Maubeuge, FR
  Posts
  5,695
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Home Box Office Inc., subsidiar al companiei Time Warner Inc., asigură servicii de televiziune premium 24 de ore din 24, prin cele două posturi HBO şi Cinemax.
  Daca asta ce dau ei se numeste" servicii de televiziune premium", inseamna ca OTV si DDTV-ul lui Diaconescu sunt culmea in televiziune. Filme de tot rahatul, program ca pasta si preturi de Occident, sa fie a lor, nu ma intereseaza nici daca ar fi singurele programe disponibile.

 6. #6
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Feb 2003
  Location
  HR
  Posts
  384
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Oare se pedepseste cu inchisoare si faptul ca se fura de pe DigiTV si se introduce in grila CATV?
  DIGIBOX HUMAX-I; AzBOX HD; 1.8m parab.;18Strong; Motech, SS2

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. 7020 intrebari grele pt mine
  By fone in forum DREAMBOX
  Replies: 11
  Last Post: 10th February 2006, 17:31
 2. Lanturi grele la picioare , episodul 2
  By Unuseroarecare in forum News
  Replies: 3
  Last Post: 27th September 2005, 14:48
 3. LNBP pentru zile grele
  By duru in forum Placi DVB
  Replies: 3
  Last Post: 6th October 2003, 16:49

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top