Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8

Thread: Dm500S defect

  1. #1
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Acasa la mine.
    Posts
    859
    Posts Thanks / Likes

    Default Dm500S defect

    Azi dimineata am gasit DM500S cu ledul verde clipind. La fel clipeste si cel pe de pe sursa. Nu am masurat sursa dar in gol ledul de pe sursa e tot timpul aprins . A mai patit cineva asa ? M-am gindit la un scurt pe cablul de LNB dar am pus un receptor de dolce si merge perfect . Cit poate el de perfect. Oricum buba e in dm500 care are acelasi comportament fara nici o conexiune.
    offset 1.2Fe ruginit pe alocuri. LNB Sharp 0.5 dB, 2XSS1 + VDR linux standalone( fara monitor etc) cu pozitioner SRT V50 / HSS 1160NA DigiTV / 2xDolce / DM500S

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3,261
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu zic sa nu te grabesti in a-l declara defect inainte de a reinstala img.( nu se strica el chiar asa peste noapte )




  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    373
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am intâlnit un caz asemanator relativ recent.
    Era defecta sursa de alimenatare. Mai exact , au trebuit inlocuiti cei doi condesatori electrolitici de 1000 micro / 16V .
    Eventual testeaza cu alta sursa.

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    386
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by softy2k View Post
    Am intâlnit un caz asemanator relativ recent.
    Era defecta sursa de alimenatare. Mai exact , au trebuit inlocuiti cei doi condesatori electrolitici de 1000 micro / 16V .
    Eventual testeaza cu alta sursa.
    Este sigur alimentatorul,cum spune colegul.

  5. #5
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    alimentatorul nu iti furnizeaza ce trebuie.du-te cu el la reparat ca nu cred sa coste mult
    boy2good

  6. #6
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Acasa la mine.
    Posts
    859
    Posts Thanks / Likes

    Default

    O sa coste doi condensatori, poate trei , poate patru . Intr-adevar cum a zis softy2k unul din condensatorii de pe iesirea sursei e umflat si spart. O sa-i schimb pe amindoi dar nu am pe acasa 470uf/25 sau 1000uf/16 care sa incapa acolo. Ideea mea e sa-i schimb pe toti inclusiv pe cel de pe redresorul de 300V. Sursa asta e de citiva ani 24/7 in priza si piesele sunt din categoria de 2 bani . Pina una alta am rezolvat problema folosind o sursa de la un disc extern USB care are parametrii identici .
    offset 1.2Fe ruginit pe alocuri. LNB Sharp 0.5 dB, 2XSS1 + VDR linux standalone( fara monitor etc) cu pozitioner SRT V50 / HSS 1160NA DigiTV / 2xDolce / DM500S

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    373
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Paul_L View Post
    ... nu am pe acasa 470uf/25 sau 1000uf/16 care sa incapa acolo...
    Te asigur ca gasesti in magazinele de profil condensatori de 1000/16 care incap acolo. Eu am gasit si modele care lucreaza la 105 grade celsius (fata de 85 cât sunt cei standard din sursa).
    Last edited by softy2k; 1st May 2009 at 11:47.

  8. #8
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Paul_L View Post
    O sa coste doi condensatori, poate trei , poate patru . Intr-adevar cum a zis softy2k unul din condensatorii de pe iesirea sursei e umflat si spart. O sa-i schimb pe amindoi dar nu am pe acasa 470uf/25 sau 1000uf/16 care sa incapa acolo. Ideea mea e sa-i schimb pe toti inclusiv pe cel de pe redresorul de 300V. Sursa asta e de citiva ani 24/7 in priza si piesele sunt din categoria de 2 bani . Pina una alta am rezolvat problema folosind o sursa de la un disc extern USB care are parametrii identici .
    neaparat cand cumperi condensatorii cere sa fie dintr-o clasa mai buna.spune ca iti trebuie intr-o sursa in comutatie.as zice si eu sa-i schimbi pe toti din sursa daca tot te apuci de ea
    boy2good

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top