Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    25
    Posts Thanks / Likes

    Default reglare antena via dreambox-router wifi-laptop

    salutare,
    exista vreun program care sa-l instalez pe laptop cu care sa pot regla antena avand legatura dintre drembox si laptop prin wireless?Ceva in genul adenin's satfinder pe dreambox . Daca faci streaming cu un program gen ,,mfaraj dreambox viewer" nu poti vedea decat canalele tv nu si meniul sau addonsurile dreamboxului.

    ms

  2. #2
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Mi-s prin Zona......doar ca uneori nici eu nu mai stiu unde sunt
    Posts
    527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    E destul de complicat ce zici tu,mai ales daca vrei sa folosesti laptopul permanent pe post de satfinder in diferite locatii unde ai merge.
    Exista insa o PCMCIA care,pusa pe un laptop mai vechiutz(cele noi au expressCard,nu merg)dar cu o placa grafica bunicica,memorie >1Gb si un procesor de doamne'ajuta poti folosi laptopul ca un satfinder chiar foarte bine.
    Apar 2 probleme:
    1.nu mai retin cum se numeste firma care fabrica acea PCMCIA(cred ca e ceva cu FLy dvb hibrid)
    2.e posibil sa aibe alimentare externa,ceea ce nu e chiar ok,tre sa stai mereu pe unde mergi cu cablu de curent dupa tine.
    Mai cauta si vezi daca exista ceva fara alimentare externa.
    Bafta,

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,472
    Posts Thanks / Likes

    Default

    se poate dar nu cu dreambox, cu o placa de satelit , skystar2 , sau pe usb:P)
    instalezi pe laptop fast satfinder 2.7 bagi semnalul de la antena , lnb in placa skystar.
    si o sa vezi cum stai cu semnalul pe laptop si o sa il si auzi...
    ce vrei tu e cam imposibil , dreambox e dreambox , skystar si laptop e cu totul altceva

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    438
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cum sa nu se poata?
    Eu folosesc dream si laptop.
    Pe dream am imagine pli.
    Din laptop ma leg cu browserul la webif din dream, iar acolo exista o optiune SATFINDER.
    Apare un pop-ul cu SIGNAL/QUALITY.
    SS1 v.1.3 / DM500S, KSF200, HSS 1160, HSS 3169, DM600 / H-H DG120 Plus, STRONG 10" / 1.15AL, 0.9FE, 0.8FE, 0.4FE / DiGi / Focus
    __________________________________________________ ______
    E placut ca altcineva sa-ti rezolve problemele, dar nu e obligatoriu!

  5. #5
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    babardia
    Posts
    1,219
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by adison View Post
    Cum sa nu se poata?
    Eu folosesc dream si laptop.
    Pe dream am imagine pli.
    Din laptop ma leg cu browserul la webif din dream, iar acolo exista o optiune SATFINDER.
    Apare un pop-ul cu SIGNAL/QUALITY.
    subscriu, folosesc metoda asta de 3 ani...ce placi..ce skystar, treziti-va, e dimineata
    buc. | parabola 1.5 | invacom 0.3 dB | dm500 | dm800 | 62E -> 30W

  6. #6
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,793
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by freeloader View Post
    subscriu, folosesc metoda asta de 3 ani...ce placi..ce skystar, treziti-va, e dimineata
    daca esti acasa e OK, dar daca esti in deplasare cred ca e mai OK o placa intr-un laptop.
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  7. #7
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    babardia
    Posts
    1,219
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by stailus View Post
    daca esti acasa e OK, dar daca esti in deplasare cred ca e mai OK o placa intr-un laptop.
    pai nu vorbim despre reglatul antenei de acasa? sau tu cum si la ce distanta vrei sa ai receptorul ca nu pricep..antena la servici regland`o cu receptorul de acasa? Omul asta vroia initial sa stie, daca poate fol dream-ul pe wifi la router ptr a`si regla antena, nimic altceva...nu deplasare cu antena in cartierul vecin, nu jocul de aruncat dreamboxul la 4 orase distanta
    p.s.: plus, tunerul unei placi dvb-s nu se poate numi chiar tuner, sa fim seriosi, eu unul nu mi`as regla antena dupa ce`mi spune o placa sky star
    buc. | parabola 1.5 | invacom 0.3 dB | dm500 | dm800 | 62E -> 30W

  8. #8
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,793
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by freeloader View Post
    pai nu vorbim despre reglatul antenei de acasa? sau tu cum si la ce distanta vrei sa ai receptorul ca nu pricep..antena la servici regland`o cu receptorul de acasa? Omul asta vroia initial sa stie, daca poate fol dream-ul pe wifi la router ptr a`si regla antena, nimic altceva...nu deplasare cu antena in cartierul vecin, nu jocul de aruncat dreamboxul la 4 orase distanta
    Probabil ca asa o fi, oricum un laptop cu o placa te ajuta mai mult in orice situatie. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca tuneru la dreamuri e cam prost.
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,472
    Posts Thanks / Likes

    Default

    deci de vreo 4 ani reglez antene la greu (si) cu o placa skystar2 pe usb si un laptop , si sincer mai tare ma incred in placa decat in tunerul de la dream care indica (unele dintre ele) semnal numai de la 60% in sus....asha ca sa nu vb:P) despre asta ca am avut si am si dreamuri in mana la greu.
    cat despre metoda mea , cred ca tzie mai convenabil sa urci pe blok cu un laptop si o placa decat sa urci cu un tv si cu un dreambox voi cam ce ziceti?sau cu un receptor echosmart.
    cat despre metoda mentionata de solicitant se poate si de pe dreambox da nu garantez.

  10. #10
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    babardia
    Posts
    1,219
    Posts Thanks / Likes

    Default

    despre asta vorbeam si eu, anume mers pe bloc cu un simplu laptop, diferenta era ca eu folosesc un dream conectandu`ma pe wifi la el, altii o placa dvb...Fiecare cu alegerea lui. Eu am avut pe mana skystar si iti jur ca ala nu e tuner, e o gluma (parerea mea). la el limita de semnal era undeva la tp-uri cu semnal 80% pe dreambox (snr)...sa nu mai vb de lucruri sfinte....gen viasat (pe vremea fiind pe sirius 2/3) Gusturile nu se discuta/compara ca sa zic asa..eu unul stiu pe pielea mea ca (virgula) cu un echipament cat de cat amatoresc... si cu un dreambox 500 ..acum 3 ani...vedeam cam toate "raritatile" vremii respective, mai putin 2d, si asta cu un reglaj facut pe bloc, pe wifi
    buc. | parabola 1.5 | invacom 0.3 dB | dm500 | dm800 | 62E -> 30W

  11. #11
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2010
    Location
    neamt
    Posts
    78
    Posts Thanks / Likes

    Default salut

    cineva intreba in urma cu cateva pagini daca se poate folosi laptop-ul pe post de sat-finder,eu am o rabla de IBM T-40 ,se poate folosi?daca da ,cum anume se leaga intrarea-iesirea ca stim cu totii ce mufe au laptopurilemultumesc anticipat!

  12. #12
    Senior Member Expert
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    In gura lor..
    Posts
    1,155
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by sinangel View Post
    se poate dar nu cu dreambox, cu o placa de satelit , skystar2 , sau pe usb:P)
    instalezi pe laptop fast satfinder 2.7 bagi semnalul de la antena , lnb in placa skystar.
    si o sa vezi cum stai cu semnalul pe laptop si o sa il si auzi...
    ce vrei tu e cam imposibil , dreambox e dreambox , skystar si laptop e cu totul altceva
    Cum aplici patch-ul ala rusesc sa pacalesti inregistrarea?

  13. #13
    Faithful Member Expert
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    casa cu flori, strada sperantei, la etaj...
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu va mai certati
    Am folosit metoda laptop pe bloc, conectat prin web-interface la dream, semnalul se poate vedea, merge fara probleme mari, doar ca nu am fost pe deplin multumit de ea (se mai bloca din cand in cand indicatorul de semnal). Asa ca tot la metoda eu pe bloc prieten in casa si vorbit la tel.
    Cu toate ca nu am testat as inclina mai degraba spre ceea ce propune sinangel, mai ales pentru cei care monteaza zi de zi antene si nu au posibilitatea achizitionarii unui satfinder profi.
    Do you want to see a picture of a beautiful person? Hold up a mirror...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top