Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 10 of 10

Thread: hispasat 30 w

  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    25
    Posts Thanks / Likes

    Default hispasat 30 w

    salutare la toti
    am o "mica" problema
    sunt din centrul italiei, am o parabolica de 100 cu iluminator invacom 0,3
    am pozitionat cum am putut de bine antena pe satelitul hispasat
    problema mea este ca unele canale se vad bine iar altele imaginea vine si dispare, cele din portugalia se vad perfect dar spaniolele nu, am notat (chesstie ciudata) ca dimineata se vede mai bine, decat la pranz
    ce ziceti sa incerc alt iluminator sau tre salas asa si sa ma multumesc ?
    mersi

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Invacom e foarte bun. Incearca sa rotesti LNB-ul (iluminatorul) cu antena pe Hispa si sa urmaresti pe tv cresterea/scaderea calitatii semnalului. Si il lasi in pozitia cea mai buna.
    SHALOM

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Romania
    Posts
    340
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ce receptor ai?lnb-ul e in pozitie buna?

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Braila,Romania
    Posts
    1,250
    Posts Thanks / Likes

    Default

    .verifica pozitia lnb-ului.
    Per aspera ad astra !

    Vu+ solose v2, Emme esse 115cm, Technisat 33cm, Triax td-78, Sky Zone 2 Triax Dish, Digipower HH SG2100

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Moldova - Chisinau
    Posts
    316
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Deobicei asa efecte apar atunci cand e semnal foarte slab - la mine spe exemplu de pe astra 19E viva dispare cu totul la amiaza, asata insaeamna ca eu cu mult mai la est ma aflu de aria de acoperire.
    Daca ai vreo-un satelit care se receptioneaza cu siguranta atunci ajustarea nu e perfecta - daca nu e asa atunci pur si simplu te afli in afara ariei de acoperire, sau prea multi copaci cresc in fata satelitului si antena ta

  6. #6
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    25
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu am probleme cu copaci sau acoperirea antenei
    semnalul e slab, dar calitatea la semnal e 16 pe spanioli si 12 pe portoghesi curios ultimi ii prind fara probleme,
    am un humax 5400
    o sa incerc eventual sa schimb pozitia la lnb sper sa rezolv
    cu un humax 0.3 nu schimba nimic nu ?
    multumesc

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Braila,Romania
    Posts
    1,250
    Posts Thanks / Likes

    Default nu

    nu
    Per aspera ad astra !

    Vu+ solose v2, Emme esse 115cm, Technisat 33cm, Triax td-78, Sky Zone 2 Triax Dish, Digipower HH SG2100

  8. #8
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    ALBA_IULIA
    Posts
    3,695
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu am observat pe antena mea ca un LNB SHARP de 0,3 merge mai bine decit invacomul (diferenta de 8-9%) nu zic ca asa o fi cu toate invacomurile,e posibil ca al meu sa nu fi fost destul de reusit,dar nu am chef sa arunc alti 35 de euro sa ma conving.fa o proba, costa numai 15 euro.inainte de asta poti sa incerci sa misti lnb-ul care il ai acum in fata si in spate.citeodata se obtin 4-5% si asa.



  9. #9
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    ALBA_IULIA
    Posts
    3,695
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cred ca totusi nu e pozitionata bine antena.uite ce arata pe lyngsat :http://www.hispasat.com/FlotaSat/pop_up_cobH1D-2.htm



  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    25
    Posts Thanks / Likes

    Default

    sincer sa fiu parabolica cred ca e pusa bine, cu motorul prind diverse satelite la inceput am incercat sa o fixez f. bine si pe toate satelitele merge
    eu am o tabela unde imi zice ca as avea nevoie de 150m de diametru
    maine seara o sa incerc sa misc lnb sper sa mearga
    daca nu erau meciuri pe 30° nu ma chinuiam atat
    multumesc la toti

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Hispasat
    By usurelumihai in forum Placi DVB
    Replies: 2
    Last Post: 20th April 2006, 10:24
  2. Hispasat????
    By gheorghita in forum RDI - Satelit
    Replies: 11
    Last Post: 29th March 2006, 19:52
  3. Hispasat
    By usurelumihai in forum Placi DVB
    Replies: 3
    Last Post: 2nd March 2006, 22:42
  4. D+ on Hispasat
    By gpplsn in forum RDI - English
    Replies: 2
    Last Post: 4th January 2006, 12:39
  5. hispasat 30w
    By gusticrivat in forum News
    Replies: 0
    Last Post: 2nd April 2005, 00:24

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top