Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19
  1. #1
    dibaci Expert
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    44.26’24 /26.10'50
    Posts
    10,799
    Posts Thanks / Likes

    Default Astra 2 in Bucuresti

    Iata cum arata analiza spectrala a pozitiei 28 gr.est facuta in Bucuresti cu o antena prime focus de 2,1m cu LNB MTI de 0.6 Twin
    In foto de mai jos polaritatea vertical low
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  2. #2
    Gold Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Brasov
    Posts
    3,254
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si la voi la fel de slab Astra 2D... in centrul tarii este aproape la fel cu antena de 2.2M
    Iata cum arata spectrul Astra 2D in Brasov... testat in 2008


    RO (BV), 2.2M (Ku&C), 1.2M (Ku, HH), 95'E - 45'V, Deviser S-30 Sat Meter, Amiko X-Finder DVB-S/S2 & T/T2, LG DVB-S/S2 4K,
    Onkyo T-4711, Technics G-70, Grundig Satellit 500, Tecsun PL-660, Sangean ATS 909X, FM Yagi 5 el., TV Yagi ATX & Angel.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    baia-mare
    Posts
    370
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nici la mine nu este semnal pe Astra 2D antena 1.90 M , BAIA-MARE ora 20.00

  4. #4
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    cluj-napoca
    Posts
    3,328
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by bonou2
    nici la mine nu este semnal pe Astra 2D antena 1.90 M , BAIA-MARE ora 20.00
    Si cind{ora} iti intra Astra 2D la Baia Mare?Ce semnal ai pe transponderii verticali,daca si cind ii receptionezi?

    Quote Originally Posted by satenicu
    Iata cum arata analiza spectrala a pozitiei 28 gr.est facuta in Bucuresti cu o antena prime focus de 2,1m cu LNB MTI de 0.6 Twin
    In foto de mai jos polaritatea vertical low
    Daca asa arata analiza pe Astra 2D,cum rezulta din diagrama,sint tare curios sa stiu in ce masura se poate obtine semnal util cu antene mai mari,cum e cea a lui EXCALIBUR,care ne-a spus,pe alt topic,ca a obtinut imagini,fie si fracturate,pe ambele polaritati!?

    satelescu

  5. #5
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    1,600
    Posts Thanks / Likes

    Default

    voi deja ma enervati cu BBC HD..

    zace o antena e 3m la job, m a rugat seful sa mi o dea, dar totusi cred ca e prea mare, nici nu stiu cum as trasporta o...sa nu mai zic sa stalp mi ar trebui,. dar cred ca intr o zi cu soare, ma risc, numai sa vad si BBC HD in Bucuresti, ca sa nu mai fiti asa de curiosi...

    apropo, n am pus in viata mea prime focus, daca o iau, va chem la inaugurare... pana atunci termin foisorul si gratarul...
    VU+Solo2, Samsung ue40D7000,ue37D5700,Diablo Wifi, Offset 0,9m - 9E-13E-19E-23E, Offset 1.2m -28 E , 1.2m - 36 E, Offset 0.9m - 1w

  6. #6
    dibaci Expert
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    44.26’24 /26.10'50
    Posts
    10,799
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mark21 View Post
    voi deja ma enervati cu BBC HD..

    zace o antena e 3m la job, m a rugat seful sa mi o dea, dar totusi cred ca e prea mare, nici nu stiu cum as trasporta o...sa nu mai zic sa stalp mi ar trebui,. dar cred ca intr o zi cu soare, ma risc, numai sa vad si BBC HD in Bucuresti, ca sa nu mai fiti asa de curiosi...

    apropo, n am pus in viata mea prime focus, daca o iau, va chem la inaugurare... pana atunci termin foisorul si gratarul...
    Nu te obosi degeaba.Nu va merge cu 3m BBC HD.Diferenta de castig intre antena de 2.1 m si cea de 3 m nu e suficienta pentru a avea un semnal pe Astra 2 care sa fie putin peste pragul de demodulare,adica sa ai un 6,5 dB raport S/N
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  7. #7
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    1,600
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by satenicu View Post
    Nu te obosi degeaba.Nu va merge cu 3m BBC HD.Diferenta de castig intre antena de 2.1 m si cea de 3 m nu e suficienta pentru a avea un semnal pe Astra 2 care sa fie putin peste pragul de demodulare,adica sa ai un 6,5 dB raport S/N
    oricum cand am vazut cat de mare e antena de 3m si cam cati oameni mi ar trebui sa o car, am renuntat,.. pt 1 post HD chiar nu merita..si asa nu ma uita nici la cele 30 de pe Astra 2abc..

    merci de sfaturi oricum.
    VU+Solo2, Samsung ue40D7000,ue37D5700,Diablo Wifi, Offset 0,9m - 9E-13E-19E-23E, Offset 1.2m -28 E , 1.2m - 36 E, Offset 0.9m - 1w

  8. #8
    dibaci Expert
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    44.26’24 /26.10'50
    Posts
    10,799
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am refacut masuratorile,deoarece primele au fost gresite.Antena nu era fix pe pozitie(scuze)
    Iata asa arata Astra 2 cu antena de 2,1 m in bucuresti

    Dupa cum se poate observa raportul C/N(carrier to noise) e de 5 dB
    ce e prost e faptul ca toate purtatoarele de pe Astra 2 au FEC de 5/6 ceea ce inseamna un raport C/n de vreo 7,5 dB minimum conform unor masuratori facute pe o purtatoare de pe Astra 1 cu SR 22000 si FEC de 5/6
    iata si un tabel cu corelatia dintre raportul S/N si BER

    Inseamna ca pentru astra 2 ar trebui un minim 4 metri,cel mai sanatos 4,5m dupa cum bine a calculat si @realsat
    Aici puteti gasi raportul dintre diametrul antenei si castig
    http://www.satellites.co.uk/satellit...anufaktur.html
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    442
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da asa este , la 3 m nu am semnal decat 32 % pe Channel 4 sau 4+1 si poate sporadic am vazut cate o imagine dar asta nu inseamna receptie se pot vedea urmatoarele canale care la mine au semnal cam 85 % :
    ITV1 ANGL W
    ITV1 CENTR SW
    ITV1 MER N
    ITV1 MER SE
    ITV1 TT S
    ITV1 YORKS E

    Mai intra pana pe la 11 dimineata Five dar acum in perioada asta nu se poate receptiona , ori s-a modificat spotul ...
    CONCLUZIE : intr-adevar trebuie antena de 4 -5 metrii pt. o receptie buna...dar nu are rost investitia cand pachetul sky se receptioneaza...pacat de BBC si mai greu cu HD-urile.

  10. #10
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu intra @satenicule pt ca nu folosesti lnb hd.i-a incearca un lnb full hd sa vezi cum intra cu antena de 0,8
    boy2good

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    442
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by boy2good View Post
    nu intra @satenicule pt ca nu folosesti lnb hd.i-a incearca un lnb full hd sa vezi cum intra cu antena de 0,8

    Posteaza si tu un link cu un astfel de LNB...sa-ti spun cinstit nu am mai auzit de LNB HD ...stiam ca toate sunt si HD...bine probabil este o glumischca...

  12. #12
    dibaci Expert
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    44.26’24 /26.10'50
    Posts
    10,799
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by bobbob View Post
    Posteaza si tu un link cu un astfel de LNB...sa-ti spun cinstit nu am mai auzit de LNB HD ...stiam ca toate sunt si HD...bine probabil este o glumischca...
    Vai dar cum poti sa spui ca e gluma domnule
    Ai aici toate datele pentru o buna receptie HD

    http://www.rdi-board.com/showthread.php?t=95484&page=2
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  13. #13
    Administrator Expert
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    4,138
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Bai domnilor ! Aruncati cu zecile si sutele de euro pe receptoare HD si o antena HD de calitate nu va luati. Sa stiti de la mine ca intr-un sistem de receptie antena conteaza 90%.

    Asa ca iata minunatia !


  14. #14
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by satenicu View Post
    Vai dar cum poti sa spui ca e gluma domnule
    Ai aici toate datele pentru o buna receptie HD

    http://www.rdi-board.com/showthread.php?t=95484&page=2
    Are dreptate @satenicu eu am lnb-uri HD,uite si cutia lor,e mare diferenta intre lnb HD si simplu,mai ales daca si lnb-ul e FULL HD


  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    442
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gelu_dh View Post
    Are dreptate @satenicu eu am lnb-uri HD,uite si cutia lor,e mare diferenta intre lnb HD si simplu,mai ales daca si lnb-ul e FULL HD

    DEGEABA TE LAUZI CU LNB-uri HD ...cele HD au " capul " rosu , iar cele FULL HD au capul maro , ca sa reziste la frecatul undelor...ti-a explicat satenicu in postul de aici : http://www.rdi-board.com/showthread.php?t=95484&page=2 si in afara de asta pe Lnb-urile single nu intra toti pixelii dintr-o rezolutie 1080p pt. ca nu au loc pe usa de unda , Lnb-ul tre sa fie minim twin ...ideal ar fi quad dar nu se fabrica momentan din cele cu cap maro , adica Full HD...
    Last edited by bobbob; 23rd April 2009 at 10:07.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top