Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    Tārnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Cool Reteaua CCcam a luat-o razna?

    Nu stiu daca se intampla numai la mine, dar de cateva zile se e ceva ciudat cu serverele mele de CCcam.
    Concret, incepe din senin sa deconecteze userii (in log apare Read result= -1), in valuri de 10-30 useri, dupa care ii conecteaza la loc, dar la respectivii, dupa faza asta, le raporteaza ca nu am nici-un card (nici local, nici virtual). De-abia dupa ce dau un restart reapar cardurile mele. Toata faza asta dureaza 1-2 ore dupa care totul revine la normal pentru 12-36 ore apoi o face din nou.
    Am schimbat toate versiunile posibile de CCcam (acum sunt pe 2.0.9, cred ca e cea mai stabila), am trecut pe alt provider de net (pentru a elimina posibilele erori de DNS), chiar am suspectat la un moment dat un flood attack catre IP-ul meu (ca tot e la moda) dar din fericire nu era nici asta.

    Inca ceva care imi da de gandit: in general, pe serverul Ubuntu aveam intre 5 si 8 useri activi tot timpul, acum rar apar mai mult de 3. Ma refer la useri care primesc CW-uri corecte la ECM-urile trimise (rezultat OK in lista).

    Asta imi aduce aminte de vremurile in care eram pe Gbox si aparuse CCcam 2.0.4 (parca asta a fost prima versiune care permitea linia G: ).

    Nu stiu ce sa mai cred. Mai are cineva problema asta?

  2. #2
    cel mai frumos Mentor
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    831
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am patit si io exact la fel....rezolvarea? clarkeconnect...baiu? ubuntu pe 64 in cazul meu

  3. #3
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Oradea
    Posts
    2,539
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Şi eu am cam aceeaşi problemă de mai bine de jumătate de an, dar „pe invers”. Īn sensul că īn urmă cu jumătate de an am īnceput să observ că de la vreo 4 dintre peers nu primesc nimic īn majoritatea timpului, deşi aveau card local. Din cānd īn cānd observam că e ok, īn general după ce vedeam că īn prealabil erau offline, īnsă pentru foarte puţin timp. Ciudăţenia a īnceput īn aceeaşi zi la toţi. Iniţial credeam că e de la mine şi am īnceput şi eu să schimb pe versiuni.

    Problema, oricare ar fi ea, s-a rezolvat īn cazul a 2 dintre ei. Īn cazul celorlalţi 2 ea persistă pānă īn ziua de azi.


  4. #4
    Tārnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by buleus View Post
    am patit si io exact la fel....rezolvarea? clarkeconnect...baiu? ubuntu pe 64 in cazul meu
    Ce e cu ClarkConnect? Nu inteleg.

  5. #5
    cel mai frumos Mentor
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    831
    Posts Thanks / Likes

    Default

    http://www.eurocardsharing.com/f163/...kconnect-43384
    a se sari peste partea de virtualizare...direct pe pc instalat.de cind l-am pus am uptimeuri cu saptaminile si absolut nici o problema cu cccamu

  6. #6
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    512
    Posts Thanks / Likes

    Talking

    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    Nu stiu daca se intampla numai la mine, dar de cateva zile se e ceva ciudat cu serverele mele de CCcam.
    Concret, incepe din senin sa deconecteze userii (in log apare Read result= -1), in valuri de 10-30 useri, dupa care ii conecteaza la loc, dar la respectivii, dupa faza asta, le raporteaza ca nu am nici-un card (nici local, nici virtual). De-abia dupa ce dau un restart reapar cardurile mele. Toata faza asta dureaza 1-2 ore dupa care totul revine la normal pentru 12-36 ore apoi o face din nou.
    Am schimbat toate versiunile posibile de CCcam (acum sunt pe 2.0.9, cred ca e cea mai stabila), am trecut pe alt provider de net (pentru a elimina posibilele erori de DNS), chiar am suspectat la un moment dat un flood attack catre IP-ul meu (ca tot e la moda) dar din fericire nu era nici asta.

    Inca ceva care imi da de gandit: in general, pe serverul Ubuntu aveam intre 5 si 8 useri activi tot timpul, acum rar apar mai mult de 3. Ma refer la useri care primesc CW-uri corecte la ECM-urile trimise (rezultat OK in lista).

    Asta imi aduce aminte de vremurile in care eram pe Gbox si aparuse CCcam 2.0.4 (parca asta a fost prima versiune care permitea linia G: ).

    Nu stiu ce sa mai cred. Mai are cineva problema asta?
    parca ziceai ca cccam e numarul 1.........mbox e varza nu ?

  7. #7
    Tārnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by BADE View Post
    parca ziceai ca cccam e numarul 1.........mbox e varza nu ?
    Iti doresc si tie sa tii online 160 linii, cu ultimul reboot dat pe 07.02.09.

    PS
    Se vede ca nu stii ca am fost alfa-tester pentru Mbox, cu mult timp inainte sa apara prima versiune pe piata. Mai documenteaza-te inainte sa faci afirmatii de genul asta. Si efectiv nu stiu de ce o faci, mesajul meu a fost foarte clar: nu exista softcam universal valabil pentru toti.
    Si te rog abtine-te de a mai scrie in thread-ul asta, nu-l polua cu subiecte offtopic.

  8. #8
    Tārnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by buleus View Post
    http://www.eurocardsharing.com/f163/...kconnect-43384
    a se sari peste partea de virtualizare...direct pe pc instalat.de cind l-am pus am uptimeuri cu saptaminile si absolut nici o problema cu cccamu
    Da mooo, stiu ca CC e foarte stabil (aproape la fel ca AIX), dar totusi pe serverul Ubuntu rulez mult mai multe, nu-l folosesc doar ca server web, ftp, mail etc. Cum draq mai tin la seed torentele, ce fac cu prelucrarile grafice ... sunt doar cateva probleme.

    Problema nu cred ca e din DHCP sau web server, cred in continuare ca sunt factori externi care influenteaza functionarea.
    Am uitat sa-ti spun ca din cand in cand apar ECM-uri trimise pe UDP , de la IP-uri pe care nu le recunosc. Le blochez de fiecare data in firewall, dar revin din alte clase de IP-uri. Si ca sa fie clar, nu asta e momentul in care apar rateurile in CCcam.
    M-am gandit la un moment dat ca se incearca conectarea ilegala la serverul meu, dar oare ce softcam mai foloseste anticul UDP in afara de Gbox si Mbox?

    Oricum m-ai facut curios si ma o sa caut in beci, aveam un pentium pe acolo si pun pe el un CC. Sper sa nu se prinda nevasta ca a mai aparut "o cutie" in casa

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    Da mooo, stiu ca CC e foarte stabil (aproape la fel ca AIX), dar totusi pe serverul Ubuntu rulez mult mai multe, nu-l folosesc doar ca server web, ftp, mail etc. Cum draq mai tin la seed torentele, ce fac cu prelucrarile grafice ... sunt doar cateva probleme.

    Problema nu cred ca e din DHCP sau web server, cred in continuare ca sunt factori externi care influenteaza functionarea.
    Am uitat sa-ti spun ca din cand in cand apar ECM-uri trimise pe UDP , de la IP-uri pe care nu le recunosc. Le blochez de fiecare data in firewall, dar revin din alte clase de IP-uri. Si ca sa fie clar, nu asta e momentul in care apar rateurile in CCcam.
    M-am gandit la un moment dat ca se incearca conectarea ilegala la serverul meu, dar oare ce softcam mai foloseste anticul UDP in afara de Gbox si Mbox?

    Oricum m-ai facut curios si ma o sa caut in beci, aveam un pentium pe acolo si pun pe el un CC. Sper sa nu se prinda nevasta ca a mai aparut "o cutie" in casa
    Pot fi si clienti Mgcamd sau MPSC cei ce incearca logarea la tine nu doar gbox sau mbox.

  10. #10
    cel mai frumos Mentor
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    831
    Posts Thanks / Likes

    Default

    atunci baga 2.1.0 si ai terminat cu clonele

  11. #11
    Bla bla bla... Mentor
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    La malul mării... Negre(Ro) si/sau a Nordului (N)
    Posts
    817
    Posts Thanks / Likes

    Talking

    Quote Originally Posted by buleus View Post
    atunci baga 2.1.0 si ai terminat cu clonele
    2.1.0 i-a crapat de vreo 2 ori, de aceea a si renuntat la el.
    Am ajuns la concluzia ca in Vest este mai curat pentru simplul motiv ca aici ploua mai des...

  12. #12
    Dreambox member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    1,389
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by buleus View Post
    atunci baga 2.1.0 si ai terminat cu clonele
    Esti convins ca e asa?
    Mie mi-a spus cineva ca a pus pe clona de 500 si merge bine merci

  13. #13
    cel mai frumos Mentor
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    831
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ma refeream la clonele de CCcam nu de dream

  14. #14
    Tārnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by buleus View Post
    atunci baga 2.1.0 si ai terminat cu clonele
    2.1.0 (64biti) crapa pe Ubuntu, am incercat deja.
    Am o banuiala ca problema e de la DVB API. Am setat acum valoarea -1, sa vad cum se comporta.
    Io'te aci: http://packages.ubuntu.com/gutsy/dvb-utils

  15. #15
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Acasa la mine.
    Posts
    859
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Personal cred ca un sistem x86 64 biti e prea mult pentru un server de CCCam . Oricite linii ai avea. Inteleg ca-l folosesti si la alte job-uri . In cazul acesta e mai bine sa faci un sistem mai putin dotat HW dar stabil sa pui pe el o distributie de server , chiar si ubuntu server dace te simti mai bine cu ea si sa-l folosesti doar ca server de CCCam , DNS cache , router sau ce mai vrei tu. Si neaparat x86 pe 32 biti ca a fost timp suficient de testare a kernelului si bibliotecilor de functii si api . Softul pe 64 biti e inca crud. O distributie de server fara X si fara tot felul de acareturi e net mai stabila decit un "all purpose". Eu am servere pe diverse functii cu fedora core care au uptime-uri de peste 6 luni de zile si au joburi serioase de facut nu doar de transmis niste chei de criptare. Dar nu m-am aventurat inca pe 64 biti desi sunt servere serioase brand name
    offset 1.2Fe ruginit pe alocuri. LNB Sharp 0.5 dB, 2XSS1 + VDR linux standalone( fara monitor etc) cu pozitioner SRT V50 / HSS 1160NA DigiTV / 2xDolce / DM500S

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top