Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 11 of 11

Thread: motor opticum

  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    404
    Posts Thanks / Likes

    Smile motor opticum

    salut am un opticum dm2200 si centrul e astra 3a si receptionez full astra3a astra 19 w2 sirius intelsat 1002 amos nielsat ,dar nu receptionez cele de pe est badr turkisat hellas . mentionez ca elevatia de pe motor e in capat si elevatia de la farfurie e jos.ce sa fac? sa las de pe motor in jos?

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3,261
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ia vezi tu ce zice asta sa faci.............
    http://www.sadoun.com/Sat/Products/S...r-hh-motor.htm
    Motorized Satellite System Installation Video




  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    404
    Posts Thanks / Likes

    Smile mototr opticum

    Quote Originally Posted by Didi View Post
    Ia vezi tu ce zice asta sa faci.............
    http://www.sadoun.com/Sat/Products/S...r-hh-motor.htm
    Motorized Satellite System Installation Video

    da acolo e in engleza si nu prea pricep am opticum e la fel ca strongul motorul. ma ajuta careva?

  4. #4
    Senior Member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3,261
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by sotchi View Post
    da acolo e in engleza si nu prea pricep am opticum e la fel ca strongul motorul. ma ajuta careva?
    Este acelasi lucru :
    - Unghiul la motor = latitudinea locatiei tale.
    - La antena pui unghiul dupa tabelul din manualul de utilizare al H-H -ului.( sau daca nu, spune locatia ta si-ti spun ce valori trebuie sa pui)
    Apoi misti tot ansamblul pana gasesti pozitia sudica.(23.5E - dupa cum zici tu)
    Strangi suruburile, cauti sateliti pe extreme si faci reglajele de finete.




  5. #5
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    672
    Posts Thanks / Likes

    Default

    [QUOTE=sotchi;711551]salut am un opticum dm2200 si centrul e astra 3a si receptionez full astra3a astra 19 w2 sirius intelsat 1002 amos nielsat ,dar nu receptionez cele de pe est badr turkisat hellas . mentionez ca elevatia de pe motor e in capat si elevatia de la farfurie e jos.ce sa fac? sa las de pe motor in jos?[/QUOT
    Pe motor sunt date gradatia Latitudini.Aici trebuie sa reglez latitudinea locului unde stai .In jurulpitestului este 45grade,mai jos este mai mic,mai sus mai mare.
    Incearca USALS,in receptor ,laInstalare ,pozitioner,intriin USALS,lalongitudine scrie 23.50 grade(cum ai mentinut la mijloc intra ASTRA 23.5 grade),iar la latitudine 4x.00 grade(locatia ta).Cauti satelitulASTRA 23.5 grade,si daca totul este bine(stalpul vertical,antena este prins uniformpe teava de rotire a motorului)trebuie sa mearga

    feri

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    404
    Posts Thanks / Likes

    Smile motor opticum

    Quote Originally Posted by Didi View Post
    Este acelasi lucru :
    - Unghiul la motor = latitudinea locatiei tale.
    - La antena pui unghiul dupa tabelul din manualul de utilizare al H-H -ului.( sau daca nu, spune locatia ta si-ti spun ce valori trebuie sa pui)
    Apoi misti tot ansamblul pana gasesti pozitia sudica.(23.5E - dupa cum zici tu)
    Strangi suruburile, cauti sateliti pe extreme si faci reglajele de finete.

    da dar cum spui tu astra3a am full la fel si pina in hispasat tot full problema e ca elevatia de pe motor la cat sao pun?

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by sotchi View Post
    l ...problema e ca elevatia de pe motor la cat sa o pun?
    Pai ti s-a spus, la motor pui exact latitudinea la care te gasesti tu (daca spuneai pozitia, iti postam si asta).
    Deci mai intai te duci pe satelitul care este la sudul tau, pui la motor latitudinea pozitiei tale, apoi reglezi elevatia din antena pana ai semnal maxim.

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    404
    Posts Thanks / Likes

    Smile motor opticum

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    Pai ti s-a spus, la motor pui exact latitudinea la care te gasesti tu (daca spuneai pozitia, iti postam si asta).
    Deci mai intai te duci pe satelitul care este la sudul tau, pui la motor latitudinea pozitiei tale, apoi reglezi elevatia din antena pana ai semnal maxim.

    am reciver echosmart si stau in baia mare asiastra3a are semnal 88-99

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    baia-mare
    Posts
    370
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Latitude: 47.6642°

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Atunci fixeaza pe motor gradatia 47°-48° (la Baia Mare latitudinea este 47°44' N) si apoi reglezi elevatia din antena pentru semnal maxim pe Astra 3A.

  11. #11
    Senior Member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3,261
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La antena aprox 22,9°- 23°, dar regleaza cum spune @Kroky pana ai semnal maxim.
    http://www.satlex.ro/ro/azel_calc-pa...w=75&diam_h=80




 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top