Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21

Thread: ip static

  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    atena
    Posts
    116
    Posts Thanks / Likes

    Default ip static

    ce diferenta este ii static si dinamic petru dream este mai bun static sau dinamic..merci mult

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    100
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ip static este mult mai bun(de obicei costa in plus).
    Ip dinamic inseamna ca de fiecare data cand
    de cuplezi la internet provider primesti o
    o alta adresa acesta fiind un inconvenient
    in cazul sharing-ului care este ocolit prin
    dyndns(incovenientul).

  3. #3
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Timisoara
    Posts
    756
    Posts Thanks / Likes

    Red face

    ip static este bun dar costa 2 euro pe luna ,

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Weissenburg
    Posts
    424
    Posts Thanks / Likes

    Default La ce ISP ?

    Quote Originally Posted by liviusco View Post
    ip static este bun dar costa 2 euro pe luna ,
    UPC-ul (care ofera cea mai mare viteza la cel mai bun pret - de-asta nu l-as schimba ...) nu aloca IP static pentru clientii persoane fizice.
    Amiko Alien + 1,15 Al [13E-4,8E-0,8V] pe suport TRIAX + Kathrein CAS60 [5V] + 40"HD Blaupunkt + 43"UHD LG

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mateda View Post
    UPC-ul (care ofera cea mai mare viteza la cel mai bun pret - de-asta nu l-as schimba ...) nu aloca IP static pentru clientii persoane fizice.
    hai ca am trait sa o citesc si pe asta ! cine ?!?!? ofera ce ?!?!

    revenind pe topic, e lunga si discutabila discutia cu IPul static... sunt multi pro, si sunt multi contra... fiecare cu motivele (pertinente) ale lor.

    pe scurt:

    sa ai un IP static inseamna ca din momentul respectiv peste tot pe unde umblii pe marele internet, amprenta ta ramane fixa. de asemenea daca cineva "te ia la ochi" cu un flood sau cine stie ce alt fel de atac (fie el si pentru serverul tau de sh4r3) scapi mai greu...

    pentru cele dinamice s-au creat dynamic dns-uri si utilitare care sa iti mentina numele dns in concordanta cu ip-ul tau curent. daca ceva merge prost, schimbi numele dns, si esti ca nou (eh, fortezi un nou IP in dhcp din partea providerului de asemenea). daca vrei "pauza" ai si optiunea de a de-inregistra ip-ul curent (si automat numele tau dns trece pe un ip de-al lor, si esti perfect incognito). mai mult, nu lasi aceeasi amprenta peste tot pe unde umblii...
    Dm7o2o, Humax Digi+II, H.S.S.11.60, Invacom Twin 0.3 (but offline 4 now)

    "American components, russian components, aaall made in Taiwan"
    (c) Armagedon 1998

  6. #6
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    mie imi vine sa-mi bag ceva in ip dinamic al romtelecomului.il schimba de multe ori pe zi si afecteaza partenerii de share.exista ceva utilitar pt a mentine ip fix pe no-ip?
    boy2good

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Weissenburg
    Posts
    424
    Posts Thanks / Likes

    Default Iti doresc viata lunga ...

    Quote Originally Posted by @teddy View Post
    hai ca am trait sa o citesc si pe asta ! cine ?!?!? ofera ce ?!?!
    Cel putin la mine-n sat ...
    Amiko Alien + 1,15 Al [13E-4,8E-0,8V] pe suport TRIAX + Kathrein CAS60 [5V] + 40"HD Blaupunkt + 43"UHD LG

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,474
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @boy2good nu ai nevoie. pe orice imagine gemini , ai in blu pannel inadyn.faci set. corecte si la intervale de 1 min iti face update la no-ip.org
    consider no-ip cel mai beton. in 3 ani nici o pb:P)
    si cand e sa expire dns esti anuntat

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,474
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @boy2good nu ai nevoie. pe orice imagine gemini , ai in blue pannel inadyn.faci set. corecte si la intervale de 1 min iti face update la no-ip.org
    consider no-ip cel mai beton. in 3 ani nici o pb:P)
    si cand e sa expire dns esti anuntat

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Wels
    Posts
    195
    Posts Thanks / Likes

    Exclamation dyndns

    la @dynDNS.com trebuie activat updatul separat ;pe PC sau numai pe dream,pe amandoua e posibil sa-si faca update la interval mai mic de 5 min. si apoi vei fi avertizat prin e-mail ca faci abuz de update si risti sa fii blocat....eu am patit-o de doua ori pana mi-am dat seama de ce se face abuzul !

  11. #11
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    6
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In concluzie, se poate face sharing cu dreambox folosind internet cu ip dinamic?

    Va pun intrebarea din perspectiva unuia care nu se prea pricepe sa faca setarii tehnice de ajustare

    rog specialistii sa se pronunte.





    Quote Originally Posted by nelke View Post
    la @dyndns.com trebuie activat updatul separat ;pe pc sau numai pe dream,pe amandoua e posibil sa-si faca update la interval mai mic de 5 min. Si apoi vei fi avertizat prin e-mail ca faci abuz de update si risti sa fii blocat....eu am patit-o de doua ori pana mi-am dat seama de ce se face abuzul !

  12. #12
    Modest Member Teacher
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    138
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by astral View Post
    In concluzie, se poate face sharing cu dreambox folosind internet cu ip dinamic?

    Va pun intrebarea din perspectiva unuia care nu se prea pricepe sa faca setarii tehnice de ajustare

    rog specialistii sa se pronunte.
    Da nenea,
    Se poate "se poate face sharing cu dreambox folosind internet cu ip dinamic" ....
    Creaza-ti un cont la no-ip.org. Configureaza-ti un host cu o denumire care place la sufletul tau. Retine-ti datele de logare al contului de no-ip.

    Pentru actualizare ai 2 variante:
    - routerul tau daca stie dyndns
    - inadyn direct in dreambox.

    Mai pe intelesul tau configurarile de conexiuni intre serverele de sharing se fac dupa un nume de host. De aceea trebuie ca IP-ul tau trebuie sa aiba un nume de host alocat cu care sa discuti cu cei care fac sharing. NO-IP sau DYNDNS asta fac. Asociaza un nume IP-ului tau public (daca ai) si actualizeaza adresa de IP daca aceasta se modifica (prin routerul tau sau inadyn).

    "Succesuri "

    P.S. ....Vezi sa nu te mai auda cineva spunand ca astral furnizeaza internet


  13. #13
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    6
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc pentru raspuns.
    Am posibilitatea sa ma conectez la internet fie prin:

    Rds-Rcs - fibra optica
    sau
    Romtelecom, click net

    Pe care varianta sa o aleg ca sa pot face sharing cu dream Box. Precizez ca stau in capitala. Daca este vorba de Romtelecom ce pachet internet sa aleg (2M, 4M, etc.) si ce tip de modem dintre cele furnizate de ei. nu imi este clar daca furnizeaza modem sau modem ruter, deoarece cred ca mie im va trebui modem router, eventual wireless.

    "Succesuri "

    P.S. ....Vezi sa nu te mai auda cineva spunand ca astral furnizeaza internet [/quote]

  14. #14
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu am net de la romtelecom si am luat de la ei routerul cu 4 porturi.acestuia i se poate face foarte usor port forwarding(exista chiar un tutorial pe acesta sectiune)deci ideea e ca merge bine pe romtelecom
    boy2good

  15. #15
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    6
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by boy2good View Post
    eu am net de la romtelecom si am luat de la ei routerul cu 4 porturi.acestuia i se poate face foarte usor port forwarding(exista chiar un tutorial pe acesta sectiune)deci ideea e ca merge bine pe romtelecom
    1) ai luat ruterul cu wifi de la la romtelecom? cat costa? ai si ip static?

    2) stie cineva daca cu internetul de la rds-rcs se poate face sharing?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top