Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19
  1. #1
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Talking Clienti MGcamd si CCcam pe server Newcs (PLi Jade2)

    Tema pe care m-am chinuit mult timp sa o rezolv, suna cam asa:

    1. Card local care face AU doar pe combinatia NewCS + MGcamd;
    2. In momentul in care porneam un al doilea client (CCcam), imi omora MGcamd-ul. Asta se intampla in orice varianata de pornire a softcamurilor.
    3. Singura varianta acceptabila era sa folosesc combinatia Newcs+CCcam iar in momentul in care providerul respectiv schimba cheile operationale (pe care nu pot sa-l numesc, dar cred ca banuiti la cine ma refer ), opream CCcam si porneam MGcamd pentru cateva minute, suficient pentru a face AU. Asta era OK dar numai daca eram pe faza la momentul respectiv, altfel ...

    Si atunci mi-am adus aminte ca mai de mult mi-a atras atentia un script din imaginea PLi (cred ca era versiunea Iolite), foarte scurt (doar cateva linii) dar totusi foarte complex, oprea si pornea orice softcam in functie de providerul pentru care se trimite ECM-ul.

    Si am facut urmatoarele setari:



    Cum functioneaza:
    1. Daca schimb pe providerul "problema" se opreste CCcam-ul si porneste MGcamd-ul.
    2. Daca "plec" de pe pachetul "problema", pentru orice alt provider, se opreste MGcamd-ul si porneste CCcam-ul.
    3. In ambele cazuri Newcs (server) ramane in functiune, nu este afectat.

    Solutia functioneaza foarte bine si a facut AU chiar daca eu nu eram acasa in momentul in care au inceput sa curga EMM-urile.
    Inca un amanunt, dream-ul pe care am pus combinatia asta nu are decat o linie catre serverul Ubuntu care duce tot greul. Acest server Ubuntu are CCcam pe care am pus o linie N catre Newcs-ul care ruleaza pe Dream

    Tema pentru acasa:
    Pentru cei care aveti timp de testari, incercati sa lansati doua sesiuni CCcam paralele pe aceeasi masina (primul CCcam0 iar a doua CCcam1), teoretic ar trebui sa mearga (porturile sa fie diferite iar configurile in foldere diferite). La ce foloseste asta? Va spun mai tarziu, dar sigur o sa va placa

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,919
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si Gemini are asa ceva. Nu mai tin minte amanunte dar am folosit in trecut asta cind aveam doua cam-uri pe dream. Puteai seta automat cam-ul in functie de canal sau de provider.
    SHALOM

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    244
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @SatWien

    Si eu caut acest script. Ma poti ajuta ?! Se poazte implementa pe orice imagine?

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Cluj Napoca
    Posts
    307
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SatWien View Post

    Tema pentru acasa:
    Pentru cei care aveti timp de testari, incercati sa lansati doua sesiuni CCcam paralele pe aceeasi masina (primul CCcam0 iar a doua CCcam1), teoretic ar trebui sa mearga (porturile sa fie diferite iar configurile in foldere diferite). La ce foloseste asta? Va spun mai tarziu, dar sigur o sa va placa
    Hai sa vad daca ghicesc ce vrei sa faci .

    Unul din CCcam-uri ruleaza ca server si tine toti clientii in spate iar al doilea legat ca si client la primul face lumina pe canalul la care te uiti. Al doilea ( care merge ca si client al primului) se va opri si va pornit Mgcamd cand schimbi pe "operatorul" buclucas.

    Evident Default Softcam este al doilea CCcam care este doar client al primului.
    Last edited by ripper; 20th August 2009 at 10:19.

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,473
    Posts Thanks / Likes

    Talking

    cand aveam inca in floare dm 7020 am testat cccam + gbox + newcs + mgcamd + scam + evocamd (numai cate 2 odata))))
    concluzia cum samaispusintr-un topic paralel ,de fiecare data cand se echimba emu, automat se taie sharingul , ceea ce in cazul cccam e cam nasol , stai de iti vine acrupana se leaga toate liniile la lok , daca se mai leaga , pt ca tu le tot belesti in norok mereu.
    solutia e strict pt unalt server cum @satwien bine spune numai pe master server ubuntu, si dreamserver client in ideea in care nu iti tat restartezi emu de o mie de ori pe secunda.
    cat despre mgcamd raspunde la click
    partea nasoala e de fapt ce se intampla in master serverul ubuntu, adika setarea numai a liniei F: altfel , va rezulta din nou un trafic imens , liniutza de dream server C: iesind si intrand de o mie de ori:P)
    ca test da , pt cunostinte , da ca ceva utilizabil nu recomand la nimeni, partea finala e belirea imagini sau chiar cardului))
    dar ... orice test cccam e binevenit:P)
    poate scoate cineva de aici un cccam 3:P)

  6. #6
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    96
    Posts Thanks / Likes

    Default interesant

    Dar de ce ar putea fi asta o problema ?
    Pt ca practic intrii pe providerul "buclucas" numai o data pe luna sa faci AU . ? Nu
    Ma gindeam si eu la o soutie de acest gen.

    Ma gindesc ca nu o sa crape peeri ca 1 data pe luna se inchide sharing-ul nu ?
    Oricum daca stau sa ii fac AU manual tot il opresc , sau si mai rau scot cardul din el il pun in receiver-ul original etc. nu ?

    Sau in varianta fericita cu 2 ccamuri ? merge ? Cine a testat

    O problema ramine ca daca este cardul in newcs nu il pot vedea ca local in cccam ... ceea ce e naspa.

  7. #7
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am rezolvat problema avand tot timpul in functiune doua servere (un dream si un server linux); Asta asigura AU chiar daca nu esti langa tv in momentul in care se lasa intunericul;

    Cu un singur server (dream), poti seta doua moduri de operare:
    1. Cazul clasic, in care ai newcs pe post de server si cccam pe post de client.
    2. Cand se face intuneric, se comuta pe varianta 2, in care newcs ramane neatins (server) iar locul clientului e luat de mgcamd.
    Oprirea/pornirea cccam-ul se face automat, prin scripturile aferente.

    PS
    De ce nu testezi ce am scris eu mai sus?
    Instaleaza doua executabile, cccam1 si cccam2, configurile aferente le pui in doua foldere diferite (si seteaza sa fie citite de acolo, de unde le pui), fiecare pe port separat. Eu nu am avut timp de asta, iar acum ma ocup de o surpriza (placuta, sper) pentru toata comunitatea care sta pe sectiunea asta.

  8. #8
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    96
    Posts Thanks / Likes

    Default sau asa ?

    Salutare ,

    am 2 intrebari pt ca vreau sa fac niste teste
    Dm800 oare suficient de puternic incit sa faca tot felul de chestii cu multe programe deodata si cum in gemini stie si de swap pe card ram sigur este girla deci


    Vroiam sa incerc:

    1) CCCam+mpcs+newcs ca sa citesc cardul. Intrebarea este : in aceasta configuratie vede cardul ca local cccam ? din cite am inteles eu da . dar asa o fi ? sugestii . nu prea ma gasit exemple pe net.

    2) sa rulez si mgcamd legat la acelasi newcs pe linga cele de mai sus , pt ca numai asa imi face AU la card respectiv, deschide TVR HD evident cu ignorelist ca sa nu se bata emu-urile pe card desi nu ar trebui pt ca cardul este citit de Newcs insa se pot bate pe deschisul canalului mgcamd+cccam.

    Ce ziceti ?
    idei ? credeti ca merge ? a incercat cineva ?

    Ideea e ca vreau sa am ccam activ in timp ce merge mgcamd adica sa ma uit sa zic la tvrHD cu mgcamd+newcs iar userii sa stea pe ccam bine merci .

    La linux ma pricep asa ca orice combinatie este binevenita.
    Sau cum zie satwien ?

    merci

  9. #9
    Junior Member Junior
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Piatra Neamt
    Posts
    9
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am incercat si Toate cardurile romanesti fac AU cu combinatia CCcam+newcs adaugand 3 cifre la sfarsitul liniei N si la F in CCCam abilitand ecm F:2 0 1 (mai apar si local in cccam )nu inteleg de ce incercati sa porniti 2 cardservere deodata ...un cardserver ca CCCam si un cardreader ca newcs fac combinatie buna dar 2 card servere se blokeaza mai ales daca e CCcam care produc acelasi nod id
    solutia au rezolvato altii cu 2 binuri diverse de CCcam 2.0.4 si 2.0.9 de exemplu dau node id divers dar nu e stabila Oricum @Satwien esti destul de infipt in treburile astea ma mir cum tia scapat solutia

  10. #10
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu sunt doua servere, ci un server si un client. Doua servere in acelasi timp nu pornesc, poate nu am explicat eu destul de bine mai sus. Confuzia probabil apare din faptul ca cccam poate fi si client si server, dar niciodata nu sunt doua servere in functiune. Newcs este server non-stop, iar clientul oscileaza intre cccam si mgcamd.

    Pe de alta parte, ma indoiesc ca figura cu 3 digiti suplimentari pe linia N schimba modul in care se face AU. Din pacate o sa pot testa tocmai saptamana viitoare, in weekendul asta voi fi plecat de acasa.

  11. #11
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    in canal,langa aurolaci
    Posts
    664
    Posts Thanks / Likes

    Default 12

    dupa cum s-a scris mai sus,orice client (peer) din cccam iti poate face AU (daca ii permiti asta bineinteles si ii dai drepturile necesare)
    astfel ca,in mom. cand acel peer se uita la pachetul "problema" el iti poate linistit trimite EMM catre server astfel facandu-se AutoUpdate-ul
    ca sa fii sigur ca se face AU in timp util (in caz ca se schimba key-le des sau se trimit EMM des dai drepturi de AU la mai multi peeri de incredere astfel crescand probabilitatea ca cineva dintre ei vor viziona mai repede/des canalele din acel pachet)
    este si un dezavantaj - cu cat cardul e bombardat cu mai multe EMM-uri devine mai lenes/lent astfel ca se mareste timpul de raspuns al trimiterii de CW (control word) ca rezultat al interogarii cu ECM-uri)
    poti privi lucrurile asa : newcs vede clientul cccam drept un client mgcamd sau evocamd in mom. cand dai acele drepturi (unor) peer-uri si va face AU in consecinta

    Living an analog lifestyle in a digital world

  12. #12
    Junior Member Junior
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Piatra Neamt
    Posts
    9
    Posts Thanks / Likes

    Default

    E adevarat ca din cauza prea multor emm primite in orele de varf cardul tinde sa raspunda greu dar la asta are grija newcs ai da reset cand e lenes observa singur la tine timpul status si vezi ca din cand in cand newcs reseteaza cardul

  13. #13
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    localhost
    Posts
    88
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Romica, ia deschide si tu poza care ne-ai pus-o.

  14. #14
    Junior Member Junior
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Piatra Neamt
    Posts
    9
    Posts Thanks / Likes

    Default




  15. #15
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by romica View Post
    E adevarat ca din cauza prea multor emm primite in orele de varf cardul tinde sa raspunda greu dar la asta are grija newcs ai da reset cand e lenes observa singur la tine timpul status si vezi ca din cand in cand newcs reseteaza cardul
    Ar trebui sa reduci numarul de EMM-uri, iti incarca serverul aiurea. Faptul ca-si da reset automat nu e o solutie.
    Uite cum arata un server optimizat, care merge cu lunile fara un simplu reset CAID.


 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top