Comunicat

Se naste un nou trust de televiziune pe piata media din Romania. Rainbow Media Communications, societate ce a fost infiintata in septembrie anul trecut, ii are ca asociati pe domnul Emanuele Latagliata, om de afaceri in domeniul televiziunii de nisa in Italia, pe doamna Carmen Okabe, cunoscuta in Romania ca publisher al revistei de estetica profesionala Les Nouvelles Estetiques , si pe domnul Victor-Paul Manta, avocat cu vasta experienta in sectorul media.

Noile posturi de televiziune Automotive Channel, Estetik TV si Habitat TV vor incepe in curand procesul de dezvoltare tehnica si se asteapta ca la conferinta de presa ce va avea loc pe data de 9 Aprilie, la Sala Palatului, in cadrul expozitiei internationale ESTETIKA&WELLNESS Zilele Frumuseţii (organizata de doamna Okabe), sa fie comunicate datele aproximative la care se va incepe emisia.


La aflarea vestii aprobarii licentelor tv de catre comisia CNA , Domnul Emanuele Latagliata a declarat: Sunt foarte multumit! Romania este o tara in care eu am multa incredere. Am venit sa investim in perioada de criza, nu am mai asteptat, tocmai pentru a ne arata increderea in viitorul acestei tari. Climatul politic din ce in ce mai stabil si o economie ce, sunt sigur, se va insanatosi cu mult mai repede decat o spun gurile rele, vor asigura si posturilor noastre de televiziune o dezvoltare rapida. Ma consider un prieten al Romaniei si sunt printre cei ce vor avea intotdeauna o vorba buna de spus despre romani. Va multumesc ca mi-ati acordat increderea dumneavoastra!


Pregatirile pentru Automotive Channel si Estetik TV se afla deja in faze avansate, acestea fiind primele produse media ce vor fi lansate de Rainbow Media Communications.
CNA a acordat, marti, firmei Rainbow Media Communications licente audiovizuale prin satelit pentru trei posturi de televiziune - Estetik TV, Habitat TV si Automotive Channel si a respins cererea pentru un al patrulea post, Taxi Channel. Investitia pentru fiecare post se va ridica la circa 500.000 de euro.

In grilele celor trei canale isi vor gasi locul emisiuni de estetica, SPA sau medicina holistica in cazul Estetik Tv, dezbateri pe teme de urbanism, constructii sau arhitectura la Habitat TV si informatii utile despre masini pe Automotive Channel, dupa cum au explicat la CNA reprezentantii companiei.

Rainbow Media Communications a solicitat licenta audiovizuala si pentru un al patrulea post TV - Taxi Channel, un post "in slujba artei" si divertismentului. Insa membrii CNA nu s-au aratat convinsi de acest proiect al firmei.

Infiintata in septembrie anul trecut, firma Rainbow Media Communications ii are ca asociati pe cetateanul italian Emanuele Latagliata si pe cetatenii romani Carmen Mihai si Victor-Paul Manta.

"Speram sa lansam posturile Automotive Channel si Estetik TV in cateva luni", a afirmat Paul Manta pentru HotNews.ro. Potrivit acestuia, cele trei canale care au primit licenta "doresc sa promoveze in Romania cultura tehniculului, esteticului si a confortului". (HotNews)