Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Trelalela Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Liechtenstein
    Posts
    1,023
    Posts Thanks / Likes

    Default Probleme cu setarea unui LNB adaugat la antena

    Am o antena pe care am deja 2 lnb monobloc setate,unu pe Astra shi unu pe Hotbird.Am vrut sa mai adaug un Lnb cu care sa vad Thor dar nu vrea de loc. ( Unde greshesc sau la ce setari trebuie sa fiu mai atent ca sa-l pot seta shi folosi ?
    Multzumesc in avans.
    Prospector/PapaDan

  2. #2
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Palinca City
    Posts
    704
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai daca nici nu zici ce antena, cum sa te ajute cineva?
    Cu un offset ii distanta cam prea mare, ce satelit ii in mijloc?
    Eventual daca o centrezi altfel ar putea sa mearga dar daca stai in Romania, pierzi transpondere de pe 19.2°.

    Poate cu una T90 deci toroidala.
    1m Offset AL (68,5°E - 31,5°W), actuator 24", WinTV DVB-s 1.3, Nexus-s 2.1, Skystar2 2.3P, TBS 5925, Positioner: Sat Control PMP 102, V-Box II, Receiver analog "Europa SR 500"

    Locatia ramine Palinca City!

  3. #3
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,388
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Prospector View Post
    Am o antena pe care am deja 2 lnb monobloc setate,unu pe Astra shi unu pe Hotbird.Am vrut sa mai adaug un Lnb cu care sa vad Thor dar nu vrea de loc. ( Unde greshesc sau la ce setari trebuie sa fiu mai atent ca sa-l pot seta shi folosi ?
    Multzumesc in avans.
    Prospector/PapaDan
    Lnb monoblock sint cele cu diseqc integrat, poate aici ai o problema.
    Foloseste lnb single sau twin, in functie de nr. Tv cu un diseqc extern ( spaun 4x1) si ai rezolvat problema.
    Antena 85< 1,20 m central lasi liber in stinga hotbird13, astra 19,2 in dreapta sirius, thor-intelsat.

  4. #4
    Trelalela Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Liechtenstein
    Posts
    1,023
    Posts Thanks / Likes

    Default Am

    Am antena ofset de 80 cm semnal foarte bun pe Thor la fel ca si pe Hot Bird si Astra unde folosesc un LNB quad monoblok cel de la Thor e Twin LNB. Cum as putea folosi sau daca exista o modalitate cu un receiver sa folosesc toti satelitii ca si prin dieseq cu 4 sateliti dar cu ala am incercat dar nu merge am auzit ce se pot folosi pina la 16 sateliti dar nu stiu cum va reamintesc ca cel de pe Thor e reglat si merge legat direct dar eu vreau sa am Hotbird,Astra si Thor pe un singur cablu unde e Dieseq incorporat. Ce modalitate ar fii ?
    Ca sa fiu cat se poate de clar.
    Merci in avans.
    Prospector/PapaDan

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Ploiesti
    Posts
    168
    Posts Thanks / Likes

    Default reply

    Ar cam trebuii legate toate iesirile de la LNB-uri la un comutator diseq iar iesirea din comutator la receiver. Bafta


    ragli

  6. #6
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Palinca City
    Posts
    704
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ti-ar trebui un multiswich, dar nu te zgircii la multiswich. Spaun, dar nu pasiv, fiindca am avut o data unu pasiv (tensiunea de la Receivere) si un Receiver ii baga 24V, am masurat si asa a fost, si atunci aialalti vedeau orizontal numa.
    Cu unu activ pe care il bagi in priza sa rezolvat problema.
    In cazul tau cu quad, (care are deja multiswitch integrat), cred ca trebue sa cascadezi, si atunci sa-i dai de mai multe ori comenzile diseqc, sau daca numa pentru un televizor (ai zis un cablu), atunci iei single LNBuri si multiswitch spaun.

    Un cablu, un televizor in general, bine mai exista si Johannson Stacker Destacker, dar e scump, dar daca am inteles bine, atunci i-ti trebe quatro LNB, si pentru amintrei satelitii nu ajunge. Stackeru e sa bagi toate patru benzi pe un cablu si Destackeru sa poti sa ai toate benzile low h, low v, high h, high v pe un cablu si cred ca are doua iesiri, de exemplu pentru 2 Receivere sau un Receiver cu doua tunere.

    Dar in cazul tau ii alta situatie deci clar i-ti trebe un multiswitch, daca nu ajunge bugetul pentru un spaun, vezi sa fie macar activ nu pasiv.
    1m Offset AL (68,5°E - 31,5°W), actuator 24", WinTV DVB-s 1.3, Nexus-s 2.1, Skystar2 2.3P, TBS 5925, Positioner: Sat Control PMP 102, V-Box II, Receiver analog "Europa SR 500"

    Locatia ramine Palinca City!

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am inteles ca ai un monobloc A+H cu 4 iesiri (pentru 4 receivere) si un twin pentru Thor. Vrei sa vezi pe 2 receivere A+H+T iar pe celelalte doua receivere numai A+H.
    Solutia este:



    Trebuie sa setezi receiverul: Astra = Diseq B, HotBird = Diseq A si Thor = Diseq C (sau Astra = A si HotBird = B, depinde de monobloc).
    Totusi solutia clasica ar fi sa renunti la monobloc si twin si sa folosesti 3 buc. LNB Quad (nu Quattro!) si 4 comutatoare Diseq 4x1, atunci ai acces complet la toti satelitii pe toate cele 4 receivere. Daca vrei Thor doar pe doua receivere (ca sa folosesti Twin-ul pe care il ai deja), ai nevoie (in afara de cele 2 buc. Quad si Twin) doar de 2 buc. Diseq 4x1 si 2 buc. Diseq 2x1.
    PS Nu am inteles nimic din raspunsurile de mai sus. Cititi cu atentie datele problemei (ce componente are omul si ce vrea sa receptioneze), apoi dati solutia concreta.

  8. #8
    Trelalela Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Liechtenstein
    Posts
    1,023
    Posts Thanks / Likes

    Default Am facut asa dar...

    Am facut asa dar nu merge astra de loc.Setarile mele :hotbird Diseq A,Thor Diseq C shi Astra Diseq B.De ce nu merge Astra.Am respectat schema shi nu intra Astra de loc.Doar acum am facut rost de Diseq shi am putut sa incerc.Mai incerc shi saptamina viitoare.
    Numai Bine
    Prospector

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top