Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 32

Thread: CCCam.cfg

  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    142
    Posts Thanks / Likes

    Default CCCam.cfg

    salutare tutror,
    vin si eu cu o intrebare la care nu-i gasesc logica.

    Folosesc DM500 cu Pli Jade CCcam2.0.11 si un modem router D-Link DSL 2640B. Cablul de la net asadar fiind unul de tip telefonic care intra in modem-router dupa care plec cu cablul de retea din acelasi modem-router spre DM500.

    Sa zicem ca primesc o linie C noua de la cineva, deschid DCC-ul-FTP sau CCCam Lines Manager si intru in CCcam.cfg pentru a o adauga. O adaug si deschid programul CCCamInfo PHP 1.2 sau oricare alt tip de program asemanator pentru a vizualiza acea linie, dau Update si in acel moment imi ''cad'' 10-15 servere odata. Chiar si repetand operatiunea Update de mai multe ori acele servere raman cazute.
    Tin sa precizez ca serverele care cad nu sunt mereu aceleasi sau au vreun parametru comun cum ar fi port-ul sau mai stiu eu ce ci pur si simplu cad la intamplare.

    Am incercat sa dau restart la CAM= nimic, la Dream=nimic singura solutie se pare ca este atunci cand dau restart la modem-router.

    Dar restartul la modem-router nu e o solutie prea buna pentru mine, pentru ca am si alte 2 calculatoare wireless care primesc semnal de la acel router si nu pot sa le intrerup mereu net-ul oamenilor.

    Inca un lucru ciudat:
    pe timpul noptii pot sa adaug si sa sterg in CCCam.cfg cate linii doresc ca serverele se updateaza OK....problemele insa apar pe timp de zi, cum adaug o linie si dau Update imi cad 10-15 servere, cum spuneam mai sus.

    Daca aveti vreo idee de rezolvare la aceasta ciudatenie va rog sa-mi spuneti.

    Cu respect, multimedia!
    PS: am verificat CCcam.cfg cu CCCam Lines Manager si nu am nici o eroare in linii!
    Last edited by multimedia; 20th March 2009 at 18:11.
    DM500+DM800 si nimic mai mult

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Cluj Napoca
    Posts
    307
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In momentul in care faci o modificare in cccam.cfg, CCcam-ul din cate mi-am dat eu seama se restarteaza. Nu aplicatia in sine ci intern se reincarca liniile.

    Probabil in momentul in care te uiti cateva linii deja sunt reconectate si dureaza o perioada pana se reconecteaza toate.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    413
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu zic sa mai astepti putin.

    Dupa ce adaugi linii ... cccam le reverifica pe toate.
    Deci InfoPhp trebuie sa astepte ca liniile sa fie verificate si actualizate.

    Noaptea merge mai repede operatiunea pentru ca pingurile sunt mai bune(merge netul mai bine).

    Incearca sa dai update la InfoPHP dupa cateva minute dupa ce ai adaugat vreo linie.. fara sa restartezi modemul.
    Daca liniile raman Off chiar dupa cateva minute ... atunci e o problema undeva.
    Verifica asta si zi-ne daca s-a rezolvat.

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    142
    Posts Thanks / Likes

    Default re

    nu se rezolva nici daca astept..
    drept dovada , am dat Update acum si in momentul de fata am 11 servere ''cazute'' de acum 1 ora (Last seen online : 1 hour ago).
    DM500+DM800 si nimic mai mult

  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    951
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca ai observat, in momentul cand dai save la cccam .cfg cccamul se opreste pentru cateva zeci de secunde...asta in functie de cate linii ai. La 60 de linii dureaza cam 30 sec. pana reporneste.Daca deschizi imediat cccam.php s-ar putea sa vezi cateva servere offline. Incearca sa vezi daca dupa 1 minut de ex. mai e cineva offline.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    142
    Posts Thanks / Likes

    Default re

    acum am dat Update si am 9 servere care sunt cazute de 2 ore...Last seen online : 2 hours ago

    nu se updateaza serverele dar nu reusesc sa inteleg de ce !?
    daca dau restart la modem-router mi le arata toate online!

    problema este, cum am spus si mai sus, ca nu pot sa dau mereu restart la router ca-mi sare lumea in cap.
    DM500+DM800 si nimic mai mult

  7. #7
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default Testele sunt cu CCcam 64biti / Server Ubuntu AMD64

    Modul de functionare a cccam-ului e putin deosebit fata de alte softcam-uri. Din cate am observat in loguri, ordinea task-urilor e urmatoarea:
    Pornirea serverului de la zero:
    1. Citire cccam.cfg si restul fisierelor de configurare. Daca sunt erori, ele sunt semnalate si se trece mai departe (daca sunt doar "warning") sau se opreste procesul cccam (daca eroarea e fatala).
    2. Se trimite o salva de "connection requests" la un numar de 10-12 peers si se asteapta raspunsul serverelor respective. Se trimite salva urmatoare de request-uri catre un alt pluton de servere si procesul se repeta pana cand serverul propriu determina care linii sunt conectabile si ce carduri sunt disponibile de la fiecare partener. Foarte interesant, in faza asta, serverul propriu nu declara decat cardurile de pe local catre serverele partenere, chiar daca incepe sa vada si carduri de la partener.
    3. Dupa ce se termina negocierea cu serverele apare o resetare a tuturor liniilor (read result = -1) urmata imediat de reconectare. La aceasta reconectare se transmite la serverele partenere numarul total de carduri pe care serverul propriu le pune la dispozitie.
    Toata aceasta procedura poate dura intre 2-3 minute pentru un numar redus de linii pana la 10-12 minute daca in cccam.cfg sunt multe linii. Evident, durata de stabilizare a serverului este puternic influentata de viteza netului propriu dar si de cat de repede raspund partenerii, de tipul liniilor (daca se limiteaza accesul in cccam pe baza de IP) etc.

    Ce se intampla in server daca se modifica cccam.cfg
    In situatia in care cccam.cfg este modificat, procedura de update al serverului este putin diferita, in sensul ca nu mai apare decat o singura resetare a tuturor conexiunilor, iar numarul de carduri este raportat conform ultimului raport de dinainte de resetare. Nu mi-e clar cum se face corectia, probabil apare la prima actualizare datorata aparitiei/disparitiei unui peer.
    Atentie, cccam nu urmareste decat fisierul cccam.cfg, daca celelalte fisiere sunt modificate, cccam nu sesizeaza asta, deci e nevoie de stop/restart.

    Cei care vreti sa va jucati cu cccam, incercati sa testati si functia autolearning (implicit este ON).
    -----------------------------------------------------------------------

    Acum, pentru a reveni la intrebarea pusa de @multimedia, cred ca ce se intampla este normal, dar e vorba de o raportare gresita data de InfoPHP. Verifica daca si in WebIF-ul CCcam-ului iti apar tot offline.

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    142
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In primul rand vreau sa multumesc tuturor celor ce mi-au raspuns...

    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    Acum, pentru a reveni la intrebarea pusa de @multimedia, cred ca ce se intampla este normal, dar e vorba de o raportare gresita data de InfoPHP. Verifica daca si in WebIF-ul CCcam-ului iti apar tot offline.
    Am verificat si in WebIF-ul CCCam-ului mai exact in CCCam PPanel(imagine PLi Jade)...si apar offline aceleasi servere care apar si in CCCamInfoPHP...identic.

    Precizez ca am incercat sa schimb si imaginea cu Gemini 460 cu aceleasi rezultate!
    DM500+DM800 si nimic mai mult

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Brasov
    Posts
    343
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu zic sa verifici PORTUL din router( sa fie alocat catre IP-ul DREAMULUI), Ip-ul de la net sa fie la zi si spune-ne si noua cate linii ai. Si daca tot face urat, cauta-ma in PM si te ajut.
    Numai bine ! @ Ionut_m_bv

  10. #10
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu este de la port, daca era asta, nu ar fi mers nicio linie.
    Raman la parerea mea ca e o raportare gresita care se corecteaza in momentul resetarii routerului pentru ca momentan se pierde legatura intre PC si dream, urmata de recitirea datelor din cccam.

  11. #11
    Senior Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Dreambox-800
    Posts
    1,887
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by multimedia View Post
    salutare tutror,
    vin si eu cu o intrebare la care nu-i gasesc logica.

    Folosesc DM500 cu Pli Jade CCcam2.0.11 si un modem router D-Link DSL 2640B. Cablul de la net asadar fiind unul de tip telefonic care intra in modem-router dupa care plec cu cablul de retea din acelasi modem-router spre DM500.

    Sa zicem ca primesc o linie C noua de la cineva, deschid DCC-ul-FTP sau CCCam Lines Manager si intru in CCcam.cfg pentru a o adauga. O adaug si deschid programul CCCamInfo PHP 1.2 sau oricare alt tip de program asemanator pentru a vizualiza acea linie, dau Update si in acel moment imi ''cad'' 10-15 servere odata. Chiar si repetand operatiunea Update de mai multe ori acele servere raman cazute.
    Tin sa precizez ca serverele care cad nu sunt mereu aceleasi sau au vreun parametru comun cum ar fi port-ul sau mai stiu eu ce ci pur si simplu cad la intamplare.

    Am incercat sa dau restart la CAM= nimic, la Dream=nimic singura solutie se pare ca este atunci cand dau restart la modem-router.

    Dar restartul la modem-router nu e o solutie prea buna pentru mine, pentru ca am si alte 2 calculatoare wireless care primesc semnal de la acel router si nu pot sa le intrerup mereu net-ul oamenilor.

    Inca un lucru ciudat:
    pe timpul noptii pot sa adaug si sa sterg in CCCam.cfg cate linii doresc ca serverele se updateaza OK....problemele insa apar pe timp de zi, cum adaug o linie si dau Update imi cad 10-15 servere, cum spuneam mai sus.

    Daca aveti vreo idee de rezolvare la aceasta ciudatenie va rog sa-mi spuneti.

    Cu respect, multimedia!
    PS: am verificat CCcam.cfg cu CCCam Lines Manager si nu am nici o eroare in linii!
    am avut si eu aceeasi problemä intai mi-am luat ip fix de la posta crezind ca din cauza asta face asa apoi am cumparat acest router
    http://www.netgear.com/Products/Rout...s/DGN2000.aspx
    si s a rezolvat problema...


    spor la treabä

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    142
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ionut_m_bv View Post
    Eu zic sa verifici PORTUL din router( sa fie alocat catre IP-ul DREAMULUI), Ip-ul de la net sa fie la zi si spune-ne si noua cate linii ai. Si daca tot face urat, cauta-ma in PM si te ajut.
    dupa fiecare restart al routerului updatez host-ul.
    am 39 de linii, nu sunt multe cred eu.
    acum am toate servrele online ca am dat restart la router...te anunt cand am probleme
    multumesc mult

    Quote Originally Posted by dongle View Post
    am avut si eu aceeasi problemä intai mi-am luat ip fix de la posta crezind ca din cauza asta face asa apoi am cumparat acest router
    http://www.netgear.com/Products/Rout...s/DGN2000.aspx
    si s a rezolvat problema...
    spor la treabä
    o sa vad daca pot rezolva problema fara sa mai scot alti 80-100 euro din buzunar, dupa cum stii se spune ca e criza!
    mersi de raspuns oricum, o sa-l iau in considerare!
    DM500+DM800 si nimic mai mult

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Cluj Napoca
    Posts
    307
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Aceasi problema am observat-o si la un prieten.
    A schimbat providerul de la RTC la UPC si de atunci aproape jumatate din liniile lui sunt offline.

    Precizez ca la el peerii care sunt offline apar conectati ca si clienti, doar serverele lor sunt offline.

    Daca restarteaza router-ul reapar online.

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    142
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ionut_m_bv View Post
    ....si spune-ne si noua cate linii ai.
    se pare ca s-a rezolvat setand ca hop maxim la toate serverele hop2.
    Pare sa actualizeze mai bine chiar si pe timp de zi..
    Multumesc de ajutor @ionut_m_bv !
    Multumesc tuturor!
    DM500+DM800 si nimic mai mult

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    142
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ripper View Post
    Aceasi problema am observat-o si la un prieten.
    A schimbat providerul de la RTC la UPC si de atunci aproape jumatate din liniile lui sunt offline.

    Precizez ca la el peerii care sunt offline apar conectati ca si clienti, doar serverele lor sunt offline.

    Daca restarteaza router-ul reapar online.
    incercati sa setati la toate serverele hop2 ca distanta maxima, asadar { 0:0:2 } la sfarsitul fiecarui server.
    daca tot nu actualizeaza sa seteze doar hop1, adica { 0:0:1 } ar trebui sa functioneze asa in proportie de 95%!

    Succes!
    Last edited by multimedia; 21st March 2009 at 20:07.
    DM500+DM800 si nimic mai mult

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top