Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Senior Member Teacher
    Join Date
    May 2005
    Location
    On The Move
    Posts
    282
    Posts Thanks / Likes

    Default PROBLEM WITH HUMAX 5400Z....


    Dear RDI friends,

    Recently i have problem with humax 5400z,while changing the channels the receiver hanged up and i was not able to change the channels through the RCU.

    After waiting for few minutes i have turned it off and turned it on again its shows loader version 2.08 on tv screen and then it goes blank screen.

    and there is three dots blinking on the receiver screen.

    your help will be appreciated.

    Regards
    ART IS TO COMMUNICATE.....
    DM800,DM500S/DM500C,XSAT410/430 WITH SLINGBOX
    ASIASAT 3S,INSAT 2E,THAICOM2/3,
    Intelsat 10,AGILA 146 KU.138 KU

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2004
    Location
    ISLAMIC REPUBLIC OF PAKISTAN
    Posts
    131
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hidigitalpartner ,


    Did you ever try tho update using the IRD to IRD procedure? However you may try to put the Z-board in the slave receiver and make the master IRD transfer the loder to the slave IRD.Download Instruction for IRD to IRD. ( ALL OAK Models except VA series models )
    Please follow these instructions step by step:
    1. Connect the two receivers using a serial cable.
    2. Switch on the master IRD, leave the slave IRD switched off.
    3. The master IRD is the IRD you want to transfer data from.
    4. Go to the STB Status menu on the master IRD.
    5. Press "Red" -> "Green" -> " Yellow" -> " Blue" -> " White" key of the RCU in sequence.
    6. one of the following buttons on the remote control depend on what you want to transfer
    - Press "1" if you want to transfer the loader (change loader s/w)
    - Press "2" if you want to transfer application software.
    - Press "3" if you want to transfer the setting data (copy Main menu setting value).
    - Press "4" if you want to transfer Information data only (bouquet and channel list).
    7.You will now see a message "UP-?"on the front display of the master receiver.
    8.Switch on the slave receiver and the download should begin.
    9.You will see "d-00" with the numbers increasing on the front display of the slave receiver.
    10.You will then see "P-00" with the numbers increasing.
    11.When the transfer is complete, you will see "End" on the front display of the slave receiver. 16.It is now safe to switch off the receivers. (do not switch either receivers off while the transfer is in progress) if you have humax service manual than you have all (described) what you need for "z-board" this board was maded on that doc , only you need to put bin file (of loader) in L&R eprom(2x 8 bit) is bettr to use windbontd 27C257 eeprom 's (can be reprogram in minute ) you can laso use other way of "sending data to 16 bit databus eg using little MCU(like loader) + script sending data directly from PC to transfer loader(humax) file, synhonized whith scaning signals from molex
    If this trick not work then
    You need to replace Flash of your Box,If you have Warranty Period then RECOVER YOUR HUMAX from Authorised Dealer
    BEST Regards,
    GLOBAL MODERATOR

    P4 2.8GHZ 512MB 120GB HDD
    HUMAX5400Z-Dream BOX7008S-Metabox-M R2.025 Super Joker -FUN Programer Dynamite programmer-Multipro2001XL 3Dish Fixed 1 Dish World System5LNB on Single Dish Specialist in c++

  3. #3
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    78
    Posts Thanks / Likes

    Default dear

    dear 1st format ur receiver then instal orignal firmware HIC10500-06

    then update new patch file ToH3.3_HoT5.8 then ur receiver will be

    ok



    [email protected]

  4. #4
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2003
    Location
    98.98 East 18.56 north
    Posts
    1,201
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Yep put first the Orginal Software in to The Humax after the new TOH 5.7+5.8
    Daeng

    10FT Dish 169° east-49°east

  5. #5
    Gold Member Expert
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Lahore
    Posts
    3,718
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Click here for original firmware
    http://www.********.com/uploadshow.php?id=20
    Fte Max 100S
    Humax IRCI-5400z
    Asiasat 3S,NSS 6,Insat 4B,Thaicom2/5,Intelsat7/10,HB 6/7A/8

  6. #6
    Senior Member Teacher
    Join Date
    May 2005
    Location
    On The Move
    Posts
    282
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: dear

    Quote Originally Posted by faisalramzan
    dear 1st format ur receiver then instal orignal firmware HIC10500-06

    then update new patch file ToH3.3_HoT5.8 then ur receiver will be

    ok



    [email protected]
    @faisalramzan

    according to your instruction i did it and its working again with ToH3.3_Hot5.8.

    Thanks for your kind help.

    Regards
    ART IS TO COMMUNICATE.....
    DM800,DM500S/DM500C,XSAT410/430 WITH SLINGBOX
    ASIASAT 3S,INSAT 2E,THAICOM2/3,
    Intelsat 10,AGILA 146 KU.138 KU

  7. #7
    Senior Member Teacher
    Join Date
    May 2005
    Location
    On The Move
    Posts
    282
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gastapoo
    Hidigitalpartner ,


    Did you ever try tho update using the IRD to IRD procedure? However you may try to put the Z-board in the slave receiver and make the master IRD transfer the loder to the slave IRD.Download Instruction for IRD to IRD. ( ALL OAK Models except VA series models )
    Please follow these instructions step by step:
    1. Connect the two receivers using a serial cable.
    2. Switch on the master IRD, leave the slave IRD switched off.
    3. The master IRD is the IRD you want to transfer data from.
    4. Go to the STB Status menu on the master IRD.
    5. Press "Red" -> "Green" -> " Yellow" -> " Blue" -> " White" key of the RCU in sequence.
    6. one of the following buttons on the remote control depend on what you want to transfer
    - Press "1" if you want to transfer the loader (change loader s/w)
    - Press "2" if you want to transfer application software.
    - Press "3" if you want to transfer the setting data (copy Main menu setting value).
    - Press "4" if you want to transfer Information data only (bouquet and channel list).
    7.You will now see a message "UP-?"on the front display of the master receiver.
    8.Switch on the slave receiver and the download should begin.
    9.You will see "d-00" with the numbers increasing on the front display of the slave receiver.
    10.You will then see "P-00" with the numbers increasing.
    11.When the transfer is complete, you will see "End" on the front display of the slave receiver. 16.It is now safe to switch off the receivers. (do not switch either receivers off while the transfer is in progress) if you have humax service manual than you have all (described) what you need for "z-board" this board was maded on that doc , only you need to put bin file (of loader) in L&R eprom(2x 8 bit) is bettr to use windbontd 27C257 eeprom 's (can be reprogram in minute ) you can laso use other way of "sending data to 16 bit databus eg using little MCU(like loader) + script sending data directly from PC to transfer loader(humax) file, synhonized whith scaning signals from molex
    If this trick not work then
    You need to replace Flash of your Box,If you have Warranty Period then RECOVER YOUR HUMAX from Authorised Dealer
    masood Posted: Sat Sep 24, 2005 10:37 pm Post subject:

    --------------------------------------------------------------------------------

    Click here for original firmware
    http://www.********.com/uploadshow.php?id=20


    Daeng Posted: Sat Sep 24, 2005 2:19 am Post subject:

    --------------------------------------------------------------------------------

    Yep put first the Orginal Software in to The Humax after the new TOH 5.7+5.8


    faisalramzan Posted: Fri Sep 23, 2005 7:28 pm Post subject: dear

    --------------------------------------------------------------------------------

    dear 1st format ur receiver then instal orignal firmware HIC10500-06

    then update new patch file ToH3.3_HoT5.8 then ur receiver will be

    ok

    Thanks to all of you for giving me advice.after changing the new patch its working again..

    cheers
    ART IS TO COMMUNICATE.....
    DM800,DM500S/DM500C,XSAT410/430 WITH SLINGBOX
    ASIASAT 3S,INSAT 2E,THAICOM2/3,
    Intelsat 10,AGILA 146 KU.138 KU

  8. #8
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    PAKISTAN
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Front panel (L/D) of Humax irci-5400z is not switching on, no display on tv screen. i uploaded wrong file in humax irci-5400z receiver after this it's not switching it's front panel (L/D), what should i do help me plzzzzzzzz
    HAMEED

  9. #9
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    PAKISTAN
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Post humax irci-5400z front panel(L/D) problem

    Dear friends all,

    i have humax irci-5400z receiver, i uploaded wrong file in the receiver now it's front panel(L/D) is not switching on, what should i do, i also check my power supply circuit it's working, all voltage ok. please help me

    SHAHID SOLANGI
    MOB:0306-3251964
    HAMEED

  10. #10
    Pushtoon Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Bosnia Harzegovenia
    Posts
    293
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by shahid solangi View Post
    Dear friends all,

    i have humax irci-5400z receiver, i uploaded wrong file in the receiver now it's front panel(L/D) is not switching on, what should i do, i also check my power supply circuit it's working, all voltage ok. please help me

    SHAHID SOLANGI
    MOB:0306-3251964
    Please you contact here for your receiver falshing.
    Kbeer hall road lahore .042-7352524
    Your receiver flash is dead and he need to
    Reprogram bye universal falsh programmer
    agaian.May be 300 RS are 200 Rs need for you to back your hummi.
    I am from KSA not i am shop are Repaire technician i leave Pakistan
    Before 3 years.
    There is no word of IMPOSSIBLE in my dictionary.

    Dreambox 500, Humax 5400Z,Spark DVB 3000 HDD
    One Dish Hotbird,Nail sat, Other Astra 28.2

  11. #11
    Pushtoon Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Bosnia Harzegovenia
    Posts
    293
    Posts Thanks / Likes

    Default


    [QUOTE=ART IS TO COMMUNICATE.....
    HUMAX 5400,DM500S(Newcamd5.28&G-Box),X-SAT 430,Dream Package On NOKIA,MULTICHOICE WITH (CV12)....
    ASIASAT 3S,INSAT 2E,THAICOM2/3,
    PAS10,AGILA 146 KU.. [/QUOTE]

    Please guaide me you how to see ART and Dream package same time in one Palce. AGila is 146* Eats and ART on Nail 101 7* West how its possible.

    Nailsat and pas 10 possible in middle east but dream how its possible to see..


    Need some your Expalanation.....
    There is no word of IMPOSSIBLE in my dictionary.

    Dreambox 500, Humax 5400Z,Spark DVB 3000 HDD
    One Dish Hotbird,Nail sat, Other Astra 28.2

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Humax 5400z problem
    By Nice27 in forum RDI - English
    Replies: 3
    Last Post: 28th October 2006, 02:18
  2. problem with humax 5300 5400z
    By Nice27 in forum RDI - English
    Replies: 1
    Last Post: 26th August 2006, 10:03
  3. Signal problem in Humax 5400z...
    By baba4u in forum RDI - English
    Replies: 26
    Last Post: 5th May 2006, 12:42
  4. humax 5400z problem
    By rod905 in forum RDI - English
    Replies: 26
    Last Post: 23rd March 2006, 16:55
  5. humax 5400z
    By dan_69 in forum RDI - Satelit
    Replies: 0
    Last Post: 4th January 1970, 14:43

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top