Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    52
    Posts Thanks / Likes

    Question Merge hh dupa diseq ?

    Practic am 2 antene pe pereti diferiti.HH-ul DM3800 DiseqC 4x1 Switch Globo 6014/0.Practic nu am gasit date despre comutator la ce curent rezista.Alte tipuri se lauda cu 500 mA ce ar parea suficienti.Alta idee -- la cat intra autoprotectia hh-ului - de exemplu daca da in perete - curentul creste -la cat intra autoprotectia - la un amperaj suficient de mic ca sa nu arda comutatorul Diseq?
    Are cineva combinatia asta?
    (nu vreau comutatorul intre LNB si HH pentru ca ar trebui sa dau gauri in termopan si e inestetic)
    Multumesc!

  2. #2
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,132
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1. seteaza limitele la extreme si nu mai intra in perete.
    2. de ce nu fixezi disecq-ul pe suportul antenei ?

  3. #3
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,132
    Posts Thanks / Likes

    Default

    si, merge hh dupa disecq ?

  4. #4
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    52
    Posts Thanks / Likes

    Default detalii

    Mi-e frica sa incerc practic pentru ca am un singur comutator diseq , si sa il ard pe asta inseamna sa mai astept o saptamana sa primesc altul prin curierat.Teoretic 500 mA ca limita de ssiguranta la 12 v inseamna cam 6 w comutati de tranzistorul din comnutator.Cateva secunde cat misca motorul nu ar ridica probleme de disipatie.Oricum la dimensiunile comutatorului piesele sunt smd si la pret chinezisme asa ca tot ramane un risc pana la proba practica.Asadar chiar nu a testat nimeni?
    E greu sa pun diseq la langa antena pentru ca :
    1) ar trebui sa prelungesc coaxialul de la a doua antena - asta inseamna conexiuni in plus deci eventuale probleme in timp
    2) ma omoara consoarta daca ii gauresc termopanul - prin zid nu merge ca am izolatia exterioare si stau la etajul3 - ar strica estetica blocului
    3) cablurile sunt mascate in spatele rigipsului - am apartamentul precablat de la ultima curatenie si nu mai suport "mate" la vedere

    Nu se poate sa fiu singurul care incearca chestia asta - astept pe cineva care stie
    multumesc

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Resita
    Posts
    239
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu trebue gaurit termopanul,exista cablu special de trecere pentru termopane.Comutatorul diseqc se pune astfel:

    lnb antena mobila-->HH --> diseqc intrare A
    lnb antena fixa ----------> diseqc intrare B

    Sper sa te ajute.

    Bafta!
    Resita,DM500s + HH Strong 2100 + offset 0.9 m

  6. #6
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    52
    Posts Thanks / Likes

    Default Si tine? -that's the question

    1)trecerile alea plate le stiu si eu dar tot inseamna cabluri la vedere si urasc asta
    2)la varianta ta de legare ma gandeam si eu--dar presupune inserierea comutatorului intre receiver si hh--practic tine comutatorul curentul hh-ului
    Asta vreau sa stiu daca a experimentat cineva si merge

    Merci

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    577
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am asa:cablu de la dec in HH apoi A la antena mobila iar celelate B.C.D la fixa si merge OK, dec Echosmart 792
    Un om valoreaza exact cit cuvintul sau
    a man worth exactly how the word or

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Resita
    Posts
    239
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by bigpriap View Post
    1)trecerile alea plate le stiu si eu dar tot inseamna cabluri la vedere si urasc asta
    2)la varianta ta de legare ma gandeam si eu--dar presupune inserierea comutatorului intre receiver si hh--practic tine comutatorul curentul hh-ului
    Asta vreau sa stiu daca a experimentat cineva si merge

    Merci
    Eu am un hh si doua antene fixe puse dupa cum am spus.Daca ai un diseqc de firma tine,nu sunt probleme.
    Resita,DM500s + HH Strong 2100 + offset 0.9 m

  9. #9
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    52
    Posts Thanks / Likes

    Talking Merge! (deocamdata :))

    Am primit noul diseq asa ca am testat si deocamdata merge fara probleme.Cat...ramane de vazut! Mentionez ca am un singur LNB --la mai multe (sau quad) consumul lor devine semnificativ.Asa ca ,deocamdata
    Merge HH dupa diseq-c(La modelul asta cel putin: DiseqC 4x1 Switch Globo 6014/0)

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top