Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    master Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    beer sheva, Israel
    Posts
    67
    Posts Thanks / Likes

    Unhappy Ajutor! Antena Stricata!

    Salut inca odata! Am deschis acest Thread in speranta ca ma puteti ajuta cu o problema. Acum 2 saptamani m-am mutat intr-un oras nou(Granada, Spania), cu ocazia asta am luat si antena de unde locuiam. Am dezmembrat-o, am impachetat-o(offset de 90 cm pe 85 cm) si am pus-o la loc sigur in masina. In timpul transportului este posibil sa fi suferit anumite socuri... In fine, acum 4 zile am montat-o pe bloc, suportul montat bine si stabil, la loc ferit de curenti de aer, antena am montat-o usor, am tras cablul prin tub pana la locul unde am iesire catre reciver(HYUNDAI de la DIGITV). Am stat ieri toata ziua pe bloc cu telefonul la ureche dar nu am gasit satelitul! Ultima oara cand am instalat antena mi-a luat cam 30 minute pana am gasit satelitul intelsat 1002. Cablul are lungimea de aproximativ 50 metri(nou), antana nu da semne de deteriorare, lnb-ul este la locul lui, suportul lnbu-lui pare drept(verificat cu nivelul), reciver-ul are canalele memorate si merge la alta antena(a unui vecin care are antena orientata la acelasi satelit), mentionez ca un singur nod am facut(unde am montat amplificatorul de semnal exact cum era inainte si mergea perfect)! Gasesc toti satelitii de la 0,8 la 7 grade vest in afara de intelsat 1002. Toti satelitii au semnal pana la 60%(asta pentru ca nu am stat sa reglez satelitii la "sange"). Orice parere este bine-venita. Va multumesc!

  2. #2
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,130
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca ai thor scanezi si intelsat si e ok. semnalul mi se pare slab pentru o asemenea antena. nu am inteles ce e cu amplificatorul de semnal. la ce e bun ?
    l.e : cablul este montat la lnb in ?

  3. #3
    master Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    beer sheva, Israel
    Posts
    67
    Posts Thanks / Likes

    Unhappy DA!

    Quote Originally Posted by nirolf View Post
    daca ai thor scanezi si intelsat si e ok. semnalul mi se pare slab pentru o asemenea antena. nu am inteles ce e cu amplificatorul de semnal. la ce e bun ?
    l.e : cablul este montat la lnb in ?
    Din amplificatorul de semnal ies 2 cabluri:
    unul pentru placa skystar iar celalalt pentru reciver
    cablul este montat exact asa cum scrie in manualul instalatoru-lui
    lnb-ul este orientat catre 1,8 grade stanga(cum privesti din spatele antenei), asa scrie in ghidul de instalare electronic dupa ce am introdus coordonatele necesare.
    cand cautam(cu ajutorul dispozitivu-lui saf finder), am gasit un punct, unde trebuie sa fie satelitul intelsat semnal pe o supra fata de 10 cm cand miscam antena dar niciunul nu era ce cautam. Stiu ca si in romania aveam uneori probleme cand cautam intelsat fata de alti sateliti. Ar trebui sa-mi cumpar un focus prime(antena mai mare) sau un motor pentru antena?
    Am pus acel amplificator pentru ca daca vreau sa scot inca un cablu de pentru alt receptor zlabeste semnalul foarte mult(cu pana la 30%).

  4. #4
    iphone unlocker Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Costa Tropical(ESPAÑA)
    Posts
    1,561
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by jackuzzy View Post
    Salut inca odata! Am deschis acest Thread in speranta ca ma puteti ajuta cu o problema. Acum 2 saptamani m-am mutat intr-un oras nou(Granada, Spania), cu ocazia asta am luat si antena de unde locuiam. Am dezmembrat-o, am impachetat-o(offset de 90 cm pe 85 cm) si am pus-o la loc sigur in masina. In timpul transportului este posibil sa fi suferit anumite socuri... In fine, acum 4 zile am montat-o pe bloc, suportul montat bine si stabil, la loc ferit de curenti de aer, antena am montat-o usor, am tras cablul prin tub pana la locul unde am iesire catre reciver(HYUNDAI de la DIGITV). Am stat ieri toata ziua pe bloc cu telefonul la ureche dar nu am gasit satelitul! Ultima oara cand am instalat antena mi-a luat cam 30 minute pana am gasit satelitul intelsat 1002. Cablul are lungimea de aproximativ 50 metri(nou), antana nu da semne de deteriorare, lnb-ul este la locul lui, suportul lnbu-lui pare drept(verificat cu nivelul), reciver-ul are canalele memorate si merge la alta antena(a unui vecin care are antena orientata la acelasi satelit), mentionez ca un singur nod am facut(unde am montat amplificatorul de semnal exact cum era inainte si mergea perfect)! Gasesc toti satelitii de la 0,8 la 7 grade vest in afara de intelsat 1002. Toti satelitii au semnal pana la 60%(asta pentru ca nu am stat sa reglez satelitii la "sange"). Orice parere este bine-venita. Va multumesc!
    daca receptionezi alti sateliti antena nu are nici o problema,probabil reciciver-ul are ceva.Incearca sa-i dai o resetare de fabrica sa vezi daca isi revine.Mentionez ca nu ai nevoie de nici-un amplificator pentru asta.
    Last edited by harry75; 8th March 2009 at 23:56.
    If you want unlock your iPhone contact me.

    Nobody is Perfect
    I am Nobody


  5. #5
    iphone unlocker Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Costa Tropical(ESPAÑA)
    Posts
    1,561
    Posts Thanks / Likes

    Default sorry

    acuma am vazut ca ai spus ca ai incercat reciver-ul la alta antena si merge.In cazul asta trebuie sa mai incerci sus la antena.Incearca cu 11785/H/28000 care are cel mai bun semnal si dupa ce iti intra semnalul mai faci reglajul fin si la celelalte frecvente.
    If you want unlock your iPhone contact me.

    Nobody is Perfect
    I am Nobody


  6. #6
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by jackuzzy View Post
    Salut inca odata! Am deschis acest Thread in speranta ca ma puteti ajuta cu o problema. Acum 2 saptamani m-am mutat intr-un oras nou(Granada, Spania), cu ocazia asta am luat si antena de unde locuiam. Am dezmembrat-o, am impachetat-o(offset de 90 cm pe 85 cm) si am pus-o la loc sigur in masina. In timpul transportului este posibil sa fi suferit anumite socuri... In fine, acum 4 zile am montat-o pe bloc, suportul montat bine si stabil, la loc ferit de curenti de aer, antena am montat-o usor, am tras cablul prin tub pana la locul unde am iesire catre reciver(HYUNDAI de la DIGITV). Am stat ieri toata ziua pe bloc cu telefonul la ureche dar nu am gasit satelitul! Ultima oara cand am instalat antena mi-a luat cam 30 minute pana am gasit satelitul intelsat 1002. Cablul are lungimea de aproximativ 50 metri(nou), antana nu da semne de deteriorare, lnb-ul este la locul lui, suportul lnbu-lui pare drept(verificat cu nivelul), reciver-ul are canalele memorate si merge la alta antena(a unui vecin care are antena orientata la acelasi satelit), mentionez ca un singur nod am facut(unde am montat amplificatorul de semnal exact cum era inainte si mergea perfect)! Gasesc toti satelitii de la 0,8 la 7 grade vest in afara de intelsat 1002. Toti satelitii au semnal pana la 60%(asta pentru ca nu am stat sa reglez satelitii la "sange"). Orice parere este bine-venita. Va multumesc!
    Incearca sa reglezi la sange pe 0.8W 12244 H 28000 (Focus Sat Promo, FTA) si apoi schimba pe 12526 H 27500 (unul din TP-urile de la Digi). Ideea e ca TP-ul de la Focus are semnal o idee mai bun, asa ca te va ajuta la reglaje. Cu toate astea, nu-ti garantez ca regula e valabila si in Spania, suntem la peste 2000 km distanta unul de celalalt.

  7. #7
    iphone unlocker Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Costa Tropical(ESPAÑA)
    Posts
    1,561
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    Incearca sa reglezi la sange pe 0.8W 12244 H 28000 (Focus Sat Promo, FTA) si apoi schimba pe 12526 H 27500 (unul din TP-urile de la Digi). Ideea e ca TP-ul de la Focus are semnal o idee mai bun, asa ca te va ajuta la reglaje. Cu toate astea, nu-ti garantez ca regula e valabila si in Spania, suntem la peste 2000 km distanta unul de celalalt.
    In spania nu se receptioneaza thor3 asa ca tp-ul de la focus nu-l ajuta cu nimic
    If you want unlock your iPhone contact me.

    Nobody is Perfect
    I am Nobody


  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Costa del Sol
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default ceau

    Toti satelitii au semnal pana la 60%(asta pentru ca nu am stat sa reglez satelitii la "sange"). Orice parere este bine-venita. Va multumesc![/quote]


    salut, ai reusit sa orientezi ? eu stau in Malaga dar poate reusesc sa te ajut cu ceva prin tel. eu am o antena de 60cm, semnalul nu scade sub 60% si inca una de 120cm pusa pe motoras, minim 70- 75% semnal
    ai pm

  9. #9
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,130
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ala nu este amplificator ce folosesti tu , este un dispozitiv care i-ti permite sa vizionezi pe ambele televizor, respectiv pc programele de pe o anumita polaritate orizontal sau vertical si asta in functie de polaritatea de pe receiver. scoate prostia aia si regleaza antena astfel ca sa scoti semnal maxim. ideal schimba lnb-ul cu unul twin si mai pune inca un cablu.
    ai acelasi nivel de semnal si pe placa skystar ?

  10. #10
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ideal ar fi sa ai receptorul cu tine pe bloc cind reglezi antena si bineinteles un televizor mic de 37 daca ai ( chiar imprumutat de la cineva ) si pe perioada reglajului sa elimini chestia aia care zici ca-ti distribuie semnalul ( e o improvizatie ) , nu exista sa nu prinzi Thor/Intelsat daca zici ca prinzi ceilalti sateliti ( cu cei 60 % ai avut imagine sau de fapt nu era semnal util ? ) doar daca nu ai ales un transonder corect pt. reglare .

  11. #11
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incearca mai intai sa reglezi antena fara nici un amplificator, in locul lui pui un F coupler (de fapt nu-ti trebuie amplificator, asta mai rau strica semnalul, dar eu cred ca tu ai un sat-splitter, nu amplificator). Deci mai intai fara el, si dupa ce gasesti satelitul, poti sa-l pui la loc. Vezi ca si sat-finderul introduce o atenuare, incearca fara el. Nu inteleg ce vrei sa spui cu "lnb-ul este orientat catre 1,8 grade stanga(cum privesti din spatele antenei)".

  12. #12
    Nepriceput in multe Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,538
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Antena nu e stricata
    poate totusi nu e reglata cum trebuie

    uite aici e 11785 H 28000 5/6 de la digi si se intelege ca se poate prinde foarte bine si cu antena de 50-60 cm






    aici este spotul pentru restul de transpondere pentru digi




    aici e un pic mai slab semnalul

    poate te ajuta totusi idelile colegilor si reusesti cumva sa ajungi cu un mic televizor pe acolo
    ca altfel...nu reusesti
    45*49 N , 24* 8 E offset 180 cm Pozitioner Strong , Actuator 21' Strong

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top