Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default DM500-S: pb de scanare a unor canale

    Buna,

    am o problema tare ciudata cu un DM 500-S.
    1. instalez o imagine noua (Gemini 4.60)
    2. sunt orientat pe Astra (configuratie 1 satelit) si el scaneaza doar 308 canale (in procesul de scanare am observat ca incepind cu o anumita frecventa, nu mai adauga nimic; dar poate fi doar o impresie).
    3. nu e o problema cu antena/satelitul deoarece pe un al DM 500-S pe care le aveam in memorie merg canalele respective (frecventa 11856 V).
    4. canalele citite, in majoritate free, merg excelent; CCcamul local functioneaza, decodeaza unul din canale ... totul merge aproape bine
    mai putin
    5. la fiecare repornire, intra in secventa de initializare (alegi PAL, config satelit, ...) ca si cum nu ar avea in memorie rezultatele anterioare.

    A mai auzit cineva de problema asta?

    E mort, adica in agonie, vreo componenta hard ?

    Stie cineva cum pot lua o imagine de la un DM (adica sa copiez tot ce se afla pe DM, inclusiv lista canaleleor scanate) si sa o transfer pe alta ?

    Multam,

  2. #2
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Imaginea se pune cu DreamUP folosind cablul null-modem ; initial se da flash-erase de citeva ori .
    la setarea oricarei optiuni apesi si tabul < salveaza >
    dupa configurarea retelei intrii in serverul imaginii ( buton-albastru , addons ) si updatezi satellites.xml sau instalezi direct un setings cu satelitul dorit .
    Satellites.xml mai poti ca aici http://forum.paytv.ro/showthread.php?p=555537

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucharest
    Posts
    3,414
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu am avut aceasi problema ,ba mai mult scanam 12,5w si imi baga canalele la 16est si asa cum ai citit mai sus erase de mai multe ori / imagine noua cu dream up /setari noi si apoi totul ok
    1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd

  4. #4
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Buna,

    am "flash-erase" cu dreamUp si cablu serial pina m-a durut degetul; am instalat 3 imagini diferite si am obtinut acelasi rezultat ... trag concluzia ca ori bootloaderul e defect [putin probabil deoarece dupa ce pune pe DM o imagine carculeaza un CRC ce e OK] sau memoria.

    Stie cineva cum as putea sa testez memoria?

    Exista vreo metoda sa pun JTAG-ul pe ea si sa reinstalez bootloaderul? Daca da, unde gasesc bootloaderul?

    Alte idei ?

    Multam,

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    fa exact ca aici:1.intra pe IHAD sectiunea database>Dreambox - Images DM500>Sonstige Images >alegi imaginea>>>erase image<<<< o downloadezi faci cu dreamup PE SERIAL apoi inca o data cu un image original DMM si la sfirsit bagi imaginea actuala care este acum si vezi cum merge.

    asta ma invatat mesterul @dongle si a dat rezultate.
    350 kg de scule!

  6. #6
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Buna,

    Tot rescanind, am observat ca gaseste doar canalele din banda de jos (adica peste 11,7 G nu mai gaseste nimic). Ca sa fiu cu sufletul impacat, am scos vechiul meu Topfield 3000 si am rescanat satelitul: si a mers. Deci, deduc ca e mai degraba o problema cu DM-ul (hard sau soft) nu cu antena (care are un LNB cu 4 iesiri, fara comutator disecq).

    Vreo idee de ce nu gaseste banda superioara ?

    Gogi: am urmat secventa propusa dar nici un rezultat. Cred ca e ceva, pe undeva, care blocheaza citirea canalelor mai sus de 11,7 GHz ...

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucharest
    Posts
    3,414
    Posts Thanks / Likes

    Default

    vezi ca nu cumva in sattelite configuration sa ai bifat acolo unde se specifica banda hi/lo pentru lnb
    1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top