Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    25
    Posts Thanks / Likes

    Default doua antene -prima fixa a doua h-h

    salutare,
    as dori si eu ajutorul pentru modul cum pot lega 2 antene offset fiecare cu cate un LNB
    Prima sa fie fixa (1 w) si a doua mobila cu o montura h-h .

    Intrebarea mea este daca le leg printr-un diseq receptorul meu poate comuta atat pe cea fixa cat si sa-mi mute a doua antena prin h-h pe ce satelit vreau eu?

    multam

  2. #2
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    ALBA_IULIA
    Posts
    3,696
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Depinde de receptor.Cele mai recente stiu asa ceva.Eu am un motor H-H care are si un comutator diseq incorporat.



  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    25
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dreambox 500s

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Resita
    Posts
    239
    Posts Thanks / Likes

    Default doua antene -prima fixa a doua h-h

    Quote Originally Posted by bia99 View Post
    Dreambox 500s
    Merge legat in felul urmator:
    -la configurare sateliti alegi non standard user
    Pentru HH la sat/pozitie alegi un satelit care te intereseaza la lnb pui 0 dai ok ,la mapare sat/LNB alegi tot 0,din nou ok si la pagina urmatoare
    toneburst :none
    modul diseqc: version 1.2
    parametru diseqc: a/a
    Restul optiunilor ramin pe none,apesi salvare.
    Pentru restul satelitilor de pe HH procedezi la fel
    Pentru antena fixa se procedeaza la fel dar in loc de LNB 0 pui LNB 1 iar la parametrul diseqc pui b/b

    Eu am o antena fixa cu 3 Lnb-uri si un HH puse la un diseqc 4x1
    Bafta!
    Resita,DM500s + HH Strong 2100 + offset 0.9 m

  5. #5
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Targoviste
    Posts
    87
    Posts Thanks / Likes

    Default

    merge si cu echosmart. am o antena fixa si una mobila cu un motor opticum 2400 si cu un comutator diseq 2+1. pe satelitii care ii prindeam cu antena mobila nu selectasem niciun port pt comutator. dupa o perioada a inceput s-a functioneze prost, in sensul ca nu mai muta pe unii sateliti, sau mai ramanea blocat intro singura pozitie, dar mai apoi am setat cel de-al doilea port pe fiecare satelit si acum merge. nu stiu daca de aici a fost problema sau din motor dar acum merge bine cu functia usual. cu diseq 1.2 nu mai stie care e estul si care vestul, adica dau sa mute la vest se duce la est si invers (daca cineva stie cum se remediaza problema ii multumesc)

  6. #6
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Oradea
    Posts
    2,539
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by tuborgx2 View Post
    Pentru antena fixa se procedeaza la fel dar in loc de LNB 0 pui LNB 1 iar la parametrul diseqc pui b/b

    Eu am o antena fixa cu 3 Lnb-uri si un HH puse la un diseqc 4x1
    Bafta!
    Cum setez dacă la antena fixă am un LNB monobloc (de exemplu acesta: http://digitalsatelit.ro/shop/produc...roducts_id=140 ) ?


  7. #7
    dibaci Expert
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    44.26’24 /26.10'50
    Posts
    10,801
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Deoarece LNB-ul are comutator Diseq incorporat seteaza pe receptor un satelit cu Diseq A(sau 1) si celalat cu Diseq B(sau 2)
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  8. #8
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Oradea
    Posts
    2,539
    Posts Thanks / Likes

    Default

    OK, dar mă gândesc CĂ CAblul care iese din LNB-ul monobloc trebuie să intre într-un alt comutator Diseq, alături de cablul care vine de la antena mobilă. Mai departe „mă pierd” la setări. Ar merge o combinaţie de-asta sau mă complic prea tare?


  9. #9
    dibaci Expert
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    44.26’24 /26.10'50
    Posts
    10,801
    Posts Thanks / Likes
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Resita
    Posts
    239
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by *Victor* View Post
    OK, dar mă gândesc CĂ CAblul care iese din LNB-ul monobloc trebuie să intre într-un alt comutator Diseq, alături de cablul care vine de la antena mobilă. Mai departe „mă pierd” la setări. Ar merge o combinaţie de-asta sau mă complic prea tare?
    Teoretic ar trebui sa mearga dar nu stiu ,nu am incercat asa ceva.Deoarece si monoblocul are un diseqc incorporat schema de legare seamana cu asta http://www.satlex.ro/ro/1participant...onf_1p_3s.html

    Bafta!

    LE:A fost mai rapid @satenicu
    Last edited by tuborgx2; 3rd March 2009 at 19:12.
    Resita,DM500s + HH Strong 2100 + offset 0.9 m

  11. #11
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Oradea
    Posts
    2,539
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mulţumesc amândurora!


  12. #12
    dibaci Expert
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    44.26’24 /26.10'50
    Posts
    10,801
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by tuborgx2 View Post
    Teoretic ar trebui sa mearga dar nu stiu ,nu am incercat asa ceva.Deoarece si monoblocul are un diseqc incorporat schema de legare seamana cu asta http://www.satlex.ro/ro/1participant...onf_1p_3s.html

    Bafta!

    LE:A fost mai rapid @satenicu
    Pai e bine ca i-am scris amandoi acelasi lucru .Acum omul e convins ca asta e solutia
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Cluj
    Posts
    148
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by bia99 View Post
    salutare,
    as dori si eu ajutorul pentru modul cum pot lega 2 antene offset fiecare cu cate un LNB
    Prima sa fie fixa (1 w) si a doua mobila cu o montura h-h .

    Intrebarea mea este daca le leg printr-un diseq receptorul meu poate comuta atat pe cea fixa cat si sa-mi mute a doua antena prin h-h pe ce satelit vreau eu?

    multam
    Iti recomand sa pui la pozitia 1 la diseq motorul H-H,.. caci doar asa cand e in stand-by boxul,.. poti totusi misca motorul de la butonul monturii.
    Dbox2, Dbox1, Humax CI-8100PVR 80GB/HDD, DG 17500 CI, DigiTV, H-H Strong2100, 1,2m AL and more...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top