Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Romania
    Posts
    46
    Posts Thanks / Likes

    Default Problema conectare dream la router

    Am urmatoarea problema:
    incerc sa conectez printr-un router un al 2-lea dreambox 500.Nu reusesc sa il conectez la nici una din celelalte 3 iesiri din camere. Din 4 iesiri din router nu ma pot conecta decat la una.As vrea sa specific ca nu imi reuseste conectarea la capetele cablurilor pe care le-am trasat pe sub parchet in cele 3 camere

    Am facut urmatoarele operatiuni in incercarea mea de a reusi:
    -am verificat toate celelate 3 iesiri din router(in camere), si sunt ok.Spun acest lucru ca m-am conectat prin cablu , la laptop si exista conexiune .
    -am verifcat cu testerul de cablu si sunt ok, in sensul ca pozitia firelor din cablu corespunde la ambele capete(1-1;2-2;3-3;6-6).
    -cel de-al 2-lea dream , pe care vreau sa il conectez la retea, e ok, pentru ca am incercat sa il conectez la iesirea din router la care mergea primul dream, si merge.Isi ia Ip automat.
    - am incercat sa ii aloc din router un ip fix , pe care ulterior sa il introduc manual in dream , impreuna cu adresa mac al dreamului.
    -am conectat cel de-al 2-lea dream direct la router, si merge, insa cand incerc sa il conectez la calul care corespunde fiecarei camere , nu mai merge.Repet. cablurile de la router pana in camere siuunt ok , fiind verificate cu testerul de cablu, si in plus ma pot conecta cu laptopul la net , in fiecare camera.
    Nu mai stiu la ce sa ma gandesc in legatura cu asta.
    Daca a intalnit cineva o astfel de problema , si a rezolvat-o, va rog sa ma ajutati

    Desi e alambicata descrierea situatiei mele, sper sa ma fi facut inteles.
    Multumesc.

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,388
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Verifica sa nu fie cu acelasi mac. 2 dreamuri cu acelas mac nu se pot conecta. ( fenomen intilnit la clone )

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Romania
    Posts
    46
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am verificat, si nu au acelasi mac, dreamurile nefiind clone.
    Am mai incercat sa pun primul dream in fiecare din cele 3 camere , si nici asa n-a mers

  4. #4
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,388
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Setezi la dm2 (cu pricina) dhcp on si save. Verifica ce face? Dhcp off, lasi IP in cazul ca la memorat.
    Si continui testele FTP etc...

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Romania
    Posts
    46
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am incercat si dhcp, si nu merge.Am incercat si ip pus manual din subclasa pe care o are routerul , si nici asa nu vrea.Am pus un laptop pt verificare la cele 3 iesiri , si in fiecare loc isi ia ip prin dhcp, conectandu-se, numai dream-ul nu vrea

  6. #6
    Senior Member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3,261
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Verifica in router, sa nu fie bifat DMZ.




  7. #7
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incearca un "reset to default" pentru router ca sa stearga toate setarile si apoi ia-o de la inceput cu toate setarile. Daca DHCP din router lucreaza inteligent (adica unui MAC ii va aloca intotdeauna acelasi IP), atunci poti activa DHCP si pe dreamuri.

    Varianta mai urata ar fi ca dreamul care nu se leaga sa aiba LAN-ul troznit. Sper sa nu fie asta.

  8. #8
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ia un cablu utp de fabrica si conecteaza al doilea dream la el in timp ce pe primul il lasi conectat (mergand). Daca merge, trebuie mufate cablurile din nou.
    Ce cabluri ai tras? CAT5, CAT5e sau ceva mai sus CAT6 etc ?
    baFTA
    un server câteva receivere si ceva pasiune...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top