Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 34
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default OPTICUM 4050C copy all

    Salutare, imi cer scuze inca de la inceput dar dupa mai multe cautari pe forum nu pot sa gasesc raspunsul la urmatoarea intrebare.
    Am un OPTICUM 4050C care este deja decodat adica pot prinde toata grila gigi Tv de la gigi Film la Hbo. As vrea sa va intreb cum pot sa descarc tot softul din recever pentru a-l copia pe alt recever ma refer si la lista de canale keys totul. De ce programe am nevoie si ce schema este la cablul de conectare?

    Va multumesc.

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Le legi cu un cablu nullmodem, receiverul master sa fie pornit, apoi pui in priza receiverul care trebuie programat si astepti cateva minute.

  3. #3
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc pentru rapunusul legat de cablul pe care trebui sa il folosesc. Dar intrebarea mea nu era legata de bagara in priza a aparatului si anume de ce soft trebui sa folosesc ca sa descarc firmware-ul din aparat pentru ca nu stiu ce versiune e folosita , cum sa descarc lista de programe si cheile din aparat aici m-am referit la ce (software) sa foloesc. Si care ar fi procedura.
    mersy..

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cred ca nu ai inteles ce am spus. Pai exact asta ti-am explicat: receiverul master este receiverul tau (decodat cum ii spui tu) iar prin procedura descrisa de mine (legarea lor cu cablu null modem si bagarea in priza a receiverului pe care vrei sa-l programezi) se realizeaza ce vrei tu, adica vei avea un receiver identic (soft, lista de canale, chei) cu receiverul bun.
    Ce am descris mai sus este cum sa clonezi un receiver. Daca vrei sa programezi un receiver de la inceput cu ajutorul computerului, atunci citeste aici: http://forum.paytv.ro/showthread.php?t=44815&page=152

  5. #5
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc, acum am inteles dupa cea de a doua descriere. Deci ca sa setez master receverul care este decodat trebuie pornit, adica sa fie complet bootat, eventual sa fiu in meniu. Apoi cel care o sa fie slave, adica cel pe care vreau sa transfer totul sa fie doar bagat in priza fara sa ii dau drumul(doar led-ul de power sa fie on). Eu nu intelegeam cum sa setez pe unu Master si pe altul slave acum inteleg, corecteaza-ma daca gresesc. In acest fel o sa trasmit totul de la frimware pana si lista de canale si kys?
    Am citit si postul tau legat de o instalare noua si am inteles si acolo foarte multe lucruri pe care nu le-am inteles prin tot forumul. Dar presupun ca, cheile acolo vor trebui bagate manual. Dar lista de programe o pot descarca de pe cel deja decodat folosind Opticum Toolbox 1.7 si apoi sa o pun pe alt decodor. Apropo poti sa ma indrumi catre un site unde pot achizitiona un recever la un pret bun? Eu am gasit ceva in jur de 200 Ron dar nu stiu care este pretul pe care il merita.
    Multumesc.

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asa este, receiverul bun se numeste master, iar cel pe care vrei sa-l programezi se numeste slave. Masterul sa fie pornit (functionare normala, nu in menu), legat la slave prin cablul null modem, apoi bagi slave-ul in priza. Pe TV apare o banda si dupa cateva minute se transfera tot (soft, lista de canale, chei), adica cele doua receivere vor fi identice. Atentie sa nu le inversezi din greseala si sa ai doua clone proaste!

  7. #7
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In caz ca vreau sa fac back-up la tot, cum reusesc sa descarc si frimware-ul, key-le si lista de programe pe un PC, fara sa folosesc conectare directa a a celor doua recevere. Ce programe sa folosesc ca sa descarc de pe recevrul bun(decodat) pe un PC si apoi pe alt recever?

    Stie cineva un site pt recevere de unde se poate cumpara 4050C
    Last edited by SilviuSTG; 3rd March 2009 at 18:51.

  8. #8
    Mentor Ahmadinejad Mentor
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Colonia Romania
    Posts
    911
    Posts Thanks / Likes
    Var cu Adolf, frate cu Iosif si prieten cu Kim...
    Anti-USA, anti-RUSA, anti-UE, anti-MUEEEE-UE member...

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Lista o poti salva pe computer cu AliEditC din Toolbox 1.7 Ultimul soft il gasesti mereu aici (1.2.66 face AU): http://truman-support.com/soft/globo/3329C/
    Daca vrei sa contopesti softul si lista preferata, procedezi ca aici (postul 2288 ): http://forum.paytv.ro/showthread.php...690#post693690
    De ce nu citesti Sticky-ul de la Receptoare Globo si Opticum?

  10. #10
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Iti multumesc Kroky pentru ajutor. O sa citesc cu mai multa atentie posturie din Styky, nu am facuto pentru ca sunt foarte multe pagini si sunt foarte multe lucruri off topic. In plus mai aveam nevoie sa stiu cum sa incep ca puncte de referinta iar din acel topic e mai complicat pentru un incepator. Acum o sa comand un recever si o sa fac mai multe teste o sa revein eventual daca mai am intrebari si o sa prezint si rezultaul final.

    P.S. genugeo85 mersy pentru sugestie..
    Last edited by SilviuSTG; 3rd March 2009 at 20:42.

  11. #11
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    in Gorj..
    Posts
    98
    Posts Thanks / Likes

    Default pt c e valabila....metoda

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    Le legi cu un cablu nullmodem, receiverul master sa fie pornit, apoi pui in priza receiverul care trebuie programat si astepti cateva minute.

    salut,
    asta e o faza care ma ajuta mult,si nu o stiam desi am citit foarte mult de aceste tipuri de rec....intrebarea mea este: merg clonate doar acelasi model de receptor sau merg clonate receptoarele cu acelasi procesor ?

    la inceput de drum dar... INSISTENT

  12. #12
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    60
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by look2you22 View Post
    salut,
    asta e o faza care ma ajuta mult,si nu o stiam desi am citit foarte mult de aceste tipuri de rec....intrebarea mea este: merg clonate doar acelasi model de receptor sau merg clonate receptoarele cu acelasi procesor ?


    Da, merg clonate receptoarele cu acelasi procesor.
    Adica Opticum 4000C, 4050C, 4100C, 7000C, 7100C - procesor identic.

    Si Opticum 7000CX, 7100CX, 4000CX, 4100CX, 4050CX - procesor identic.

  13. #13
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default probleme opticum 4100c

    buna seara!am luat 2 receivere opticum 4100c montate pe o antena satelit cu dublu lnb.jos nu merge gsp si digisport iar sus merge.stie cineva cum trebuie reprogramat receiverul care nu functioneaza?mentionez ca cel de sus este diferit desi pe el scrie tot opticum 4100c(are mai multe butoane).multumesc

  14. #14
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    1
    Posts Thanks / Likes

    Angry opticum 4050c


    salutare ..
    am nevoie de ajutor, acum ceva timp am cumparat un opticum 4050c,
    si mi-am bagat nasul in el ,cred ca am cam sticat ceva pe acolo.
    am nevoie daca stiti pe cineva care sa il rezolve si nu ma refer la introdus key-urile ci si la clonat (evental)
    plssssssss

  15. #15
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    1,600
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Slautare!

    M am alesc cu un 4050C. L am convins pe cumnat sa si faca abo la digi ca nu va mai merge cu key..

    Va rog care aveti un link de unde pot descarca ultimul soft pt Opticum 4050C.

    Acum ce are e chiar rudimentar.. daca tot nu mai merge decat FTA cu el, macar sa l folosesc pe posta de satfinder.. dar nu mi place meniul de acum, exista ceva alternativ?

    Se poate pune soft alternativ? nu ma intereseaza key..

    pe unele site uri nu exista acest model la downloa soft, se cheama si altfel modelul?

    Merci.
    VU+Solo2, Samsung ue40D7000,ue37D5700,Diablo Wifi, Offset 0,9m - 9E-13E-19E-23E, Offset 1.2m -28 E , 1.2m - 36 E, Offset 0.9m - 1w

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top