Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    HD
    Posts
    34
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up Probleme cu Ethernet la Echosmart 792

    Tocmai ce am cumparat un 792 si am incercat sal conectez la un router..
    am constatat ca nu comunica, indiferent ce setari fac din receptor ledurile nu se aprind, ca si cum mufa aceea ar fi de forma.. iar conectar la PC apare mesajul cablu deconectat!

    Intrebarea mea este:
    Exista un mod prin care se activeaza aceasta mufa sau intradevar e defect din fabricatie?

    Multumesc anticipat!

  2. #2
    Nepriceput in multe Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,538
    Posts Thanks / Likes

    Default

    la menu 6666 ai mai multe optiuni : DHCP si chiar acea activare de care spui plus activare prin proxy la internet

    fa acolo bifarile necesare
    daca nu merge asa inseamna ca e problema ori cu acel cablu care il bagi in receptor ori cu placa ethernet a receptorului , pt ca e posibil si asa ceva
    45*49 N , 24* 8 E offset 180 cm Pozitioner Strong , Actuator 21' Strong

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    HD
    Posts
    34
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by horatyu View Post
    la menu 6666 ai mai multe optiuni : DHCP si chiar acea activare de care spui plus activare prin proxy la internet

    fa acolo bifarile necesare
    daca nu merge asa inseamna ca e problema ori cu acel cablu care il bagi in receptor ori cu placa ethernet a receptorului , pt ca e posibil si asa ceva
    Am incercat din toate meniurile pe care le-am stiut 6666, 7777, 9999, 9230-9239 si acelasi rezultat...
    Cablul este bun... fiind folosit la, laptop...
    Trebuie sa incerc cu unul crosower...
    Voi incerca si varianta altui soft 3.46 de la 3.44 cazul meu fiind dezbatut si pe alt forum!
    O sa incerc si revin cu rezultate.

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    HD
    Posts
    34
    Posts Thanks / Likes

    Default Revin cu noutati!

    Sa conectat la retea
    Problema a fost din soft iar cu versiunea v3.46_7x1_oldmenu pe care am gasit-o eu era tot asa mort.
    Minunea a fost cand am gasit New_SW_v3.47_magic_792_LAN si dupa restart s-au aprins ledurile si imediat si-a alocat IP.
    Deocamdata ma bucur cu atat si ca totusi nu a fost defect.
    Acum urmeaza sa-mi pierd noptile cautand cum, ce si de unde sa iau setarile Gbox sa vad daca intradevar a meritat investitia deoarece sharing nu am probat niciodata, avand pana acum un Echo 791...
    In partea de retelistica ma descurc foarte bine, acum sa vad cu ce se manaca restul...

    Multumesc horatyu pt. sfaturi si sper sa gasesc si celelate setari macar de proba... apoi o sa incerc daca se poate si cu SkyStar HD2, acolo m-ar pasiona receptia unor programe in format HD.

  5. #5
    Nepriceput in multe Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,538
    Posts Thanks / Likes

    Default

    a meniu 6666 se bifeaza optiunea DHCP si astfel se activeaza totul si cand dai exit se restarteaza receptorul si astfel totul e ok in privinta Ip-ului


    o linie de gbox ara cam asa :
    am sa colorez pt a intelege mai bine

    D: { server.dyndns.org { 5563 5566 { 24041955 { A3 A3 }}}}

    cu rosu e hostul de la care luam

    portul nostru care trebuie deschise in router sau modem pt a fi totul ok

    cu albastru e portul hostului de la care luam

    la sfarsit cu verde e parola hostului de la care luam


    uite un generator de parole de gbox in hex


  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Brasov
    Posts
    258
    Posts Thanks / Likes

    Default Problemutze 792

    Dupa cateva zile bune de butonat la el am reusit in mare parte sa ma cam familiarizez.
    Totusi am 2 probleme care inca ma enerveaza si nu le dau de cap.

    1. Semnalul iesire din 792 spre un SS2 din calculator se pierde foarte mult pe transporderele orizontale , iar transporderele verticale nu mai merg deloc. Exista undeva o setare in reciever care ar putea rezolva problema asta?

    2. Softul 3.49 e desul de instabil in sensul ca se restarteaza cand ti-e lumea mai draga si booteaza cam o data pe zi sau de 2 ori fara nici o explicatie. Am rescris 3.44 acela cu newconfig si cand ma uit in system options imi apare tot 3.49 . Cel putin acum nu mai booteaza.
    Se misca bine pe newcamd server insa si aici am ceva probleme cu editarea din telecomanda. Exista vreo optiune de alocara a macar 2 porturi nu doar a unui port la newcamd server? Eu n-am reusit...in final am copiat de 16 ori acelasi server cu cate un port diferit da asta nu e o solutie.....apoi....Se pierd setarile sau e instabil serveru.....ideal ar fi sa am acces la un server newcamd valabil da se pare ca serverele newcamd serioase au cam disparut ......astept un pm daca ma contrazice cineva

    Stima si respect!
    Bv-Ro,1.5Al,Invacom0.3db+ss2+Echosmart792

  7. #7
    Nepriceput in multe Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,538
    Posts Thanks / Likes

    Default

    serverele se pot copia foarte usor la optiunile din butoanele verzi parca

    si editezi doar posrtul sau folosesti loaderul pentru gbox daca iti vine mai usor dar tu completezi partea de newcamd si retea

    restarturile ti le da pentru ca inainte si dupa updatare de soft tu nu ai dat factory default

    oricum mai fa teste si mai intreaba pe forum ce nu iti iese

    stiu ca la tine o problema cu netul ca tu il ai prin proxy parca

  8. #8
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    HD
    Posts
    34
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by horatiu74 View Post
    Dupa cateva zile bune de butonat la el am reusit in mare parte sa ma cam familiarizez.
    Totusi am 2 probleme care inca ma enerveaza si nu le dau de cap.

    1. Semnalul iesire din 792 spre un SS2 din calculator se pierde foarte mult pe transporderele orizontale , iar transporderele verticale nu mai merg deloc. Exista undeva o setare in reciever care ar putea rezolva problema asta?

    2. Softul 3.49 e desul de instabil in sensul ca se restarteaza cand ti-e lumea mai draga si booteaza cam o data pe zi sau de 2 ori fara nici o explicatie. Am rescris 3.44 acela cu newconfig si cand ma uit in system options imi apare tot 3.49 . Cel putin acum nu mai booteaza.
    Se misca bine pe newcamd server insa si aici am ceva probleme cu editarea din telecomanda. Exista vreo optiune de alocara a macar 2 porturi nu doar a unui port la newcamd server? Eu n-am reusit...in final am copiat de 16 ori acelasi server cu cate un port diferit da asta nu e o solutie.....apoi....Se pierd setarile sau e instabil serveru.....ideal ar fi sa am acces la un server newcamd valabil da se pare ca serverele newcamd serioase au cam disparut ......astept un pm daca ma contrazice cineva

    Stima si respect!
    Salut!
    Eu am setat gbox asa cum spune horatyu mai sus atat din telecomanda cat si cu 24_NewCamd_Uptool_4.4 dar nu merge nimic, sau nu stiu eu ce posturi ar trebui sa mearga... iar pt tine iti pot da BackUpFlash-s0 meu cu versiunea 3.47 , se misca foarte bine.. caruia nu pot sai bag nimic de vina, mai putin gbox care poate merge dar nu stiu eu cum..

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top