Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 47
  1. #1
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default Configurare diseqc 16+1

    Care ma poate ajuta cu configurarea unui diseqc 17+1? De fapt are 16+1 sateliti si o alta intrare terestra marca comutatorului e EMP Centauri.Folosesc dm 800 si am optiunea de diseqc 1.0,1.1,1.2

    http://www.baltazar.ro/shop1/index.p...11370d6a3ee856

  2. #2
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    cluj-napoca
    Posts
    3,328
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gelu_dh
    Care ma poate ajuta cu configurarea unui diseqc 17+1?...Folosesc dm 800 si am optiunea de diseqc 1.0,1.1,1.2
    N-am DM800 si nu stiu cum arata meniul,dar ma hazardez sa-ti spun ca,teoretic si aveugle{orbeste}vorbind,avind optiunea diseqc 1.1,poti seta receptorul la fel ca alte receptoare care au aceasta functie,adica:alegi diseqc 1.1 din meniu ,daca e la Lnb,sau la Scan{manual sau auto},si-l memorezi.Apoi la fiecare satelit la care ai lnb,pui in dreptul lui-1,2,3,etc,de la est la vest.Trebuie sa ai grija ca fiecare lnb{1,2,3...} sa fie legat pe portul corespunzator din comutator{1,2,3...}.
    Probabil ca indicatiile de mai sus sa nu corespunda cu meniul sofisticat al DM-ului,dar sint convins ca,in ciuda unor mici deosebiri in meniu,configurarea diseqc-ului pentru 16/1 se face dupa acelasi principiu ca la alte receptoare;toate cele folosite de mine cu functia diseqc 1.1 au fost configurate la fel,asa cum e prezentat mai sus!

    satelescu

  3. #3
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu cred ca e defect comutatorul nu vrea sa mearga decat pe un singur satelit,l-am setat in toate felurile si nu vrea mai mult de un satelit

  4. #4
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    centauri, made in cz ? spaun era mai scump dar mult mai stabil in timp.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Romania
    Posts
    365
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am aceeaasi marca dar 8x1.Am configurat la cineva un dm800 pentru 4x1 si are aceleasi optiuni ca dm500.In principiu 1.1 se alege daca antena este fixa iar 1.2 daca antena are motor.Trebuie sa ai grija ca la pozitia 1 pe centauri sa pui in dream la uncommitted switch input 1, la pozitia 2 sa pui input 2, s.a.m.d.Nu mai stiu sigur daca la 800 este ca la 500, dar la pozitia 1 corespunde lnb 0 si input 1, pozitia 2, lnb1 si input 2.....

  6. #6
    Senior Member Expert
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Prahova
    Posts
    1,162
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by julius6 View Post
    Nu mai stiu sigur daca la 800 este ca la 500, dar la pozitia 1 corespunde lnb 0 si input 1, pozitia 2, lnb1 si input 2.....
    asta este valabil daca nu lasi un satelit cu lnb0 ( adica un satelit il lasi in lista fara sa-l folosesti ) daca lasi un satelit nefolosit atunci lnb1 corespunde intrari1 si asa mai departe si se foloseste protocolul diseqc 1.1





  7. #7
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Problema e ca eu aveam un comutator diseqc 10 +1 am oprit dm-ul 800 ,l-am scos din priza si am pus comutatorul 16+1 ,iar cand pornesc dm-ul,surpriza mi s-au sters toate canalele fara ca eu sa fac ceva. Le-am copiat inapoi in dm si nu vrea sa mearga deloc decat un satelit.Am scanat la fiecare satelit cate o frecventa sa vad daca e buna cfg dar nimic

  8. #8
    Senior Member Expert
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Prahova
    Posts
    1,162
    Posts Thanks / Likes

    Default

    s-au sters canalele pentru ca nu mai sunt aceleasi setari iar lnb-urile au alte intrari acum , nu stiu cum este la dm800 dar normal lnb1 trebuie sa fie uncommitted 1 si tot asa .
    Last edited by stargate99ro; 23rd February 2009 at 22:59.

  9. #9
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    531
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu folosesc DiSEqC Telesat 8/1 pt. 8 Satelliti (8 in /1 out) pe 800. Foarte ieftin DiseqCul.
    M-am chinuit cu DiseqCul atita timp, pina l-am stricat. Noroc ca am mai avut un DiseqC, si Blackangel mi-a soptit cum este la el setat, si am testat si eu, dupa care a functionat.
    Asa intru in DisecC, nu ma intrebati de ce, dar doar asa primesc semnal:

    A = Astra 19,2E
    B = Sirius 4,8E
    C = Hotbird 13,0E
    D = Thor/Intelsat 1°W
    E = Eutelsat W2 16°E
    G = Eurobird 9°E

    Setarile pe Dream 800/Nabilo 0.8 sunt asa:


    Konfiguration - Erweitert
    Satelit 1 - Astra 19,2E
    Spannungs-Modus - Polarization
    Tone Modus - Band
    LNB - LNB 1
    DiseqC-Modus - 1.1
    Toneburst - Keins
    DiseqC-Befehl übertragen - Input 1
    Schnelles DiseqC - Nein
    Sequenuz-Wiederholung - Ja
    Befehlsfolge - uncommited, commited, Toneburst
    Uncomited DiseqC-Befehl - Input 1
    DiseqC-Wiederholungen - Keins
    LOF - Universal LNB
    Erhöhte Spannung - Ja
    Priority - Auto


    Konfiguration Erweitert
    Satelit 2 - Hotbird 13,0E
    Spannungs-Modus - Polarization
    Tone Modus - Band
    LNB - LNB 2
    DiseqC-Modus - 1.1
    Toneburst - Keins
    DiseqC-Befehl übertragen - Input 2
    Schnelles DiseqC - Nein
    Sequenuz-Wiederholung - Ja
    Befehlsfolge - uncommited, commited, Toneburst
    Uncomited DiseqC-Befehl - Input 2
    DiseqC-Wiederholungen - Keins
    LOF - Universal LNB
    Erhöhte Spannung - Ja
    Priority - Auto



    Konfiguration - Erweitert
    Satelit 3 - Sirius 5,0E
    Spannungs-Modus - Polarization
    Tone Modus - Band
    LNB - LNB 3
    DiseqC-Modus - 1.1
    Toneburst - Keins
    DiseqC-Befehl übertragen - Input 3
    Schnelles DiseqC - Nein
    Sequenuz-Wiederholung - Ja
    Befehlsfolge - uncommited, commited, Toneburst
    Uncomited DiseqC-Befehl - Input 3
    DiseqC-Wiederholungen - Keins
    LOF - Universal LNB
    Erhöhte Spannung - Ja
    Priority - Auto



    Konfiguration - Erweitert
    Satelit 4 - Thor/Intelsat 1,0W
    Spannungs-Modus - Polarization
    Tone Modus - Band
    LNB - LNB 4
    DiseqC-Modus - 1.1
    Toneburst - Keins
    DiseqC-Befehl übertragen - Input 4
    Schnelles DiseqC - Nein
    Sequenuz-Wiederholung - Ja
    Befehlsfolge - uncommited, commited, Toneburst
    Uncomited DiseqC-Befehl - Input 4
    DiseqC-Wiederholungen - Keins
    LOF - Universal LNB
    Erhöhte Spannung - Ja
    Priority - Auto



    Konfiguration - Erweitert
    Satelit 5 - Eutelsat 16,0E
    Spannungs-Modus - Polarization
    Tone Modus - Band
    LNB - LNB 5
    DiseqC-Modus - 1.1
    Toneburst - Keins
    DiseqC-Befehl übertragen - Input 5
    Schnelles DiseqC - Nein
    Sequenuz-Wiederholung - Ja
    Befehlsfolge - uncommited, commited, Toneburst
    Uncomited DiseqC-Befehl - Input 5
    DiseqC-Wiederholungen - Keins
    LOF - Universal LNB
    Erhöhte Spannung - Ja
    Priority - Auto



    Konfiguration - Erweitert
    Satelit 6 - Eurobird 9,0E
    Spannungs-Modus - Polarization
    Tone Modus - Band
    LNB - LNB 6
    DiseqC-Modus - 1.1
    Toneburst - Keins
    DiseqC-Befehl übertragen - Input 6
    Schnelles DiseqC - Nein
    Sequenuz-Wiederholung - Ja
    Befehlsfolge - uncommited, commited, Toneburst
    Uncomited DiseqC-Befehl - Input 6
    DiseqC-Wiederholungen - Keins
    LOF - Universal LNB
    Erhöhte Spannung - Ja
    Priority - Auto

    Rog meseriasii sa ma informeze de ce trebuie asa intrat in DiseqC, cind setarile in Dream sunt altele.
    Mersi

  10. #10
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dupa ore de chin am reusit dar numai 4 sateliti restul nu vor nicicum sa intre.Asa au intrat cei 4 sateliti .1. Satelit -thor-lnb1,diseqc mode1.1,comited diseqc comand -AA,uncomited diseqc comand-input 1.
    2.satelit sirius-lnb 2, diseqc mode1.1,comited diseqc comand -AB,uncomited diseqc comand-input 1.
    3.satelit W3-diseqc mode1.1 ,comited diseqc comand -BA,uncomited diseqc comand-input1

    4.satelit eurobird 9-mode1.1,comited diseqc comand -BB,uncomited diseqc comand-input1

    restul am incercat sa pun satelit 5 -HOTBIRD, am luat de la capat AA,AB,BA,BB iar apoi tot aici am si variantele de la 1-16 ,dar punand una din variante mi-a intrat pe frecventa 11566 programe de pe satelitul w3 ,in loc sa-mi intre de pe hotbird.Am incercat la fiecare satelit varianta de lnb1-16,comited diseqc comand de la 1-16 apoi uncomited diseqc comand ori input 2 ori input de la 1-16,nimic nu vrea.Am incercat urmatorii sateliti de la 4 in sus si cu toneburst dar nimic .Ma mai chinui o zi si cred ca il trimit inapoi.Multumesc la toti care ati avut bunavointa sa ma ajutati.

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Romania
    Posts
    365
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai incercat sa pui none la comited diseqc comand?
    Mie doar asa imi merge.Setez doar numarul la lnb si uncomited diseqc comand input 1....exact cum a pus stargate99ro in poza.Avand aceeasi marca de diseqc ca mine, este imposibil sa nu mearga asa.Doar daca e stricat.

  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Buc.
    Posts
    170
    Posts Thanks / Likes

    Default salut

    Quote Originally Posted by gelu_dh View Post
    Dupa ore de chin am reusit dar numai 4 sateliti restul nu vor nicicum sa intre.Asa au intrat cei 4 sateliti .1. Satelit -thor-lnb1,diseqc mode1.1,comited diseqc comand -AA,uncomited diseqc comand-input 1.
    2.satelit sirius-lnb 2, diseqc mode1.1,comited diseqc comand -AB,uncomited diseqc comand-input 1.
    3.satelit W3-diseqc mode1.1 ,comited diseqc comand -BA,uncomited diseqc comand-input1

    4.satelit eurobird 9-mode1.1,comited diseqc comand -BB,uncomited diseqc comand-input1

    restul am incercat sa pun satelit 5 -HOTBIRD, am luat de la capat AA,AB,BA,BB iar apoi tot aici am si variantele de la 1-16 ,dar punand una din variante mi-a intrat pe frecventa 11566 programe de pe satelitul w3 ,in loc sa-mi intre de pe hotbird.Am incercat la fiecare satelit varianta de lnb1-16,comited diseqc comand de la 1-16 apoi uncomited diseqc comand ori input 2 ori input de la 1-16,nimic nu vrea.Am incercat urmatorii sateliti de la 4 in sus si cu toneburst dar nimic .Ma mai chinui o zi si cred ca il trimit inapoi.Multumesc la toti care ati avut bunavointa sa ma ajutati.
    cauta aici la adresa asta gasesti setarile eu de aici leam luat si este ok
    http://www.emp-centauri.cz/products....ateg=45&id=284
    este asemanator cel 8/1 la setari ai 2 variante(Table 1: P.168 V1 / P.168-W V1)(Table 2: P.168 V2 / P.168-W V2)
    http://www.emp-centauri.cz/products....kateg=40&id=63
    http://www.emp-centauri.cz/pdf/Dream...setting168.pdf
    va salut

  13. #13
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu vrea deloc sa mearga beleaua mai mult de 4 lnb-uri ma chinui de 24 ore.Il dau jos de pe antena si revin inapoi la 10 +1,am avut si 8+1 si le-am setat repede dar cu acesta e ceva necurat.Poate in timp mai cumpara cineva in lumea asta si-l foloseste pe dm 800 si iau setarile de-a gata ,m-a enervat beleau de ma doare capul , nu mai pot de ciuda,s-au ros amprentele la degete de atata frecus

  14. #14
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am si acest comutator diseqc de 8+1 si-l ofer gratis costa 113 ron http://www.dk-sat.ro/?l=ro&m=2&c=&sc=&p=5&fid=67 , cu conditia ca cineva sa-mi dea solutia de configurare pentru dm 800 la comutatorul de 16/1

  15. #15
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    531
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Al meu este acesta, cam ca si al tau, as zice eu:
    http://cgi.ebay.at/DiSEqC-Telesat-8-...mZ370094049886

    Ai incercat asa cum am scris eu ?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top