Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18

Thread: tuner DM 500

  1. #1
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,462
    Posts Thanks / Likes

    Default tuner DM 500

    cine are idee pot schimba,se potriveste driverul la un tuner alps BSBE1-706A cu un alt tuner alps orig BSBE1-701A de pe un alt aparat.
    nu mai roteste antena si dupa anumit timp sacadeaza img,ca si cum nu are semnal.
    350 kg de scule!

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Dreambox-800
    Posts
    1,887
    Posts Thanks / Likes

    Default

    salut

    daca este model din äla de unde ai lucrat tu mai am un prieten in cj la care face la fel sacadeaza ....daca este lasat toata noaptea pe un canal rezolvarea cea mai ieftina este sa muti pe un alt canal sau sa scoti cablul coaxial 3-4 secunde din spate daca nici asa nu merge trebuie schimbat tunerul; normal ar trebui sa mearga pt ca driverul il alege la instalarea imaginei....

    bafta

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    da,este din ala unde am lucrat eu.
    este sigur dus tunerul deoarece face si pe alte canale nu da semnal la pozitioner si dupa ce se incalzeste face macrogloburi.
    350 kg de scule!

  4. #4
    Senior Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Dreambox-800
    Posts
    1,887
    Posts Thanks / Likes

    Default 10

    Quote Originally Posted by gogi View Post
    da,este din ala unde am lucrat eu.
    este sigur dus tunerul deoarece face si pe alte canale nu da semnal la pozitioner si dupa ce se incalzeste face macrogloburi.

    Sorin ti-am cautat pt tine ca esti baiat de comitet un sistem de racire profesional



    1.intra pe IHAD sectiunea database>Dreambox - Images DM500>Sonstige Images >alegi imaginea>>>erase image<<<< o downloadezi faci cu dreamup PE SERIAL apoi inca o data cu un image original DMM si la sfirsit bagi imaginea actuala care este acum si vezi cum merge cu tunerul DACA nu merge incearca punctul 2
    2.cumpara un spray cu gheata si da pe diverse componente inclusiv procesor si ram+ flash si vezi daca merge... asa apoi te apuci de lipit sa schimbi tunerul

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ok,merci de sugestie.
    oa sa incerc dupamasa.
    350 kg de scule!

  6. #6
    Senior Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Dreambox-800
    Posts
    1,887
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gogi View Post
    ok,merci de sugestie.
    oa sa incerc dupamasa.
    am gasit buba este sursa de curent ! probeaza cu cea de la DB800 sa vezi ca merge .....

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am incercat asta din prima.
    oricum l-am bulit de tot)
    am pus radiator pe procesor,de pe o placa de baza pc veche.
    nu mai facea fite dar motorul tot nu il misca.atunci minitehnicus din mine a pus si un ventilator la 12v care a facut scurt cu tunerul,nu stiu cum draq am reusit dar l-am futut,se aprinde ledul verde si cel de retea dar masurand-ul am constatat ca nu ajunge tensiune in toata placa si nu mai arata nimic pe tv ,img de boot.E PAAAAAAAA.
    bine ca nu am facut experienta asta pe 800)
    350 kg de scule!

  8. #8
    MICROCHIP Expert
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    2,887
    Posts Thanks / Likes

    Default

    poate fi ptoblema cu Q72?

    ....Nu e orfan cel fara tata si fara mama, ci cel fara invatatura......

    Possiamo perdonare un bambino che ha paura del buio.
    La vera tragedia della vita è quando gli uomini hanno paura della luce.


  9. #9
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Mi-s prin Zona......doar ca uneori nici eu nu mai stiu unde sunt
    Posts
    527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gobi2000 View Post
    poate fi ptoblema cu Q72?
    Mai mult ca sigur,acel tranzistor NDS352AP care e cat un purice e "vinovatul", dupa 2-3 ani de functionare ALELUIAS,dar si 2 rezistentze pe care nu le pot arata ca tre sa caut poza cu pricina(este pe undeva in "tododream" sau "foro-pagando" sau "isla-remota").
    Pe un dream500s l-am scapat doar cu afurisitul de tranzistor,pe alt dream a trebuit sa schimb si 1 rezistentza.Nu ma intrebatzi cum am descoperit,ce masuratori am facut,nu sunt electronist,dar am cautat pe net vreo saptamana,am cumparat tranzistori din UK si gata,mai duc vreo 2-3 ani,POATE?
    INca ceva important,inainte de a incepe sa desprinzi tranzistori,rezistentze,incercati cu o alta sursa,sunt cazuri(dreamul meu personal) in care sursa e CLON,dreamul e ok.
    Acum in serios,verificati cu o alta sursa de 12V si 2000A,la mine era bushit in sursa un condensator,cel mai finutz,de 1000 de micro si 470 V,era umflat parca ziceai ca a baut un butoi de bere
    Multa bafta,

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    391
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by DINUS View Post
    Acum in serios,verificati cu o alta sursa de 12V si 2000A
    Multa bafta,
    Cam multi amperi... scuze de offtopic (nu ma pot abtine).
    Dreambox 600pvr, Gemini 4.70, Echostar DSB-2200 2CI Viacces, Motor H-H diseq 1.2, Farfurie de 90.

  11. #11
    Senior Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Dreambox-800
    Posts
    1,887
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by DINUS View Post
    Mai mult ca sigur,acel tranzistor NDS352AP care e cat un purice e "vinovatul", dupa 2-3 ani de functionare ALELUIAS,dar si 2 rezistentze pe care nu le pot arata ca tre sa caut poza cu pricina(este pe undeva in "tododream" sau "foro-pagando" sau "isla-remota").
    Pe un dream500s l-am scapat doar cu afurisitul de tranzistor,pe alt dream a trebuit sa schimb si 1 rezistentza.Nu ma intrebatzi cum am descoperit,ce masuratori am facut,nu sunt electronist,dar am cautat pe net vreo saptamana,am cumparat tranzistori din UK si gata,mai duc vreo 2-3 ani,POATE?
    INca ceva important,inainte de a incepe sa desprinzi tranzistori,rezistentze,incercati cu o alta sursa,sunt cazuri(dreamul meu personal) in care sursa e CLON,dreamul e ok.
    Acum in serios,verificati cu o alta sursa de 12V si 2000A,la mine era bushit in sursa un condensator,cel mai finutz,de 1000 de micro si 470 V,era umflat parca ziceai ca a baut un butoi de bere
    Multa bafta,

    domnu Dinu si udmr-ul daca ma uit printre rinduri mai sus vad destul de detailat despre sursa... s a m d.... 100 % este sursa bye

  12. #12
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Mi-s prin Zona......doar ca uneori nici eu nu mai stiu unde sunt
    Posts
    527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by orlandosro View Post
    Cam multi amperi... scuze de offtopic (nu ma pot abtine).
    Mr.orlando,vezi matale,puteai(ai fi putut)sa fii ONtopic si sa ma corectezi din start,ce sa-i faci,mai greseste omu',puneai si matale colea 2000mA si gata,si nu te mai bufnea rasul ca am gresit eu......
    --------------------------------------------------------------------------------------
    @dongle
    -eu ma bucur daca e sursa,o desfaci/desface cu o lama de cutit tare,ushor ushor si schimbi/schimba un condensator si "Voila",ai/are sursa ca noua
    -daca nu e sursa,e cealalta,mai citesti/citeste odata ce am scris sau vezi/vede prin google....

    offtopic
    - udmr-ul?asta ce mai e?doamñe apara-ñe si pa miñe si pe tiñe
    Mai bine trag un PINALTI.

  13. #13
    Senior Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Dreambox-800
    Posts
    1,887
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by DINUS View Post
    Mr.orlando,vezi matale,puteai(ai fi putut)sa fii ONtopic si sa ma corectezi din start,ce sa-i faci,mai greseste omu',puneai si matale colea 2000mA si gata,si nu te mai bufnea rasul ca am gresit eu......
    --------------------------------------------------------------------------------------
    @dongle
    -eu ma bucur daca e sursa,o desfaci/desface cu o lama de cutit tare,ushor ushor si schimbi/schimba un condensator si "Voila",ai/are sursa ca noua
    -daca nu e sursa,e cealalta,mai citesti/citeste odata ce am scris sau vezi/vede prin google....

    offtopic
    - udmr-ul?asta ce mai e?doamñe apara-ñe si pa miñe si pe tiñe
    Mai bine trag un PINALTI.

    scuze de intrebare ai baut ceva ? sau citesti printre rinduri ? cutit nu se foloseste pentru ca este pericol de taiere, a trecut craciunul sunt tools-uri speciale pentru asa ceva.......

  14. #14
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2005
    Posts
    475
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ...dupa ce se incalzeste un pic, tunerul face macroblocuri numai pe canalele cu SR mare 27500 , 30000.. puneti de curiozitate pe canale cu SR mic, de ex pe Turksat si s-ar putea sa functioneze corect..

    problema cu macroblocurile este datorata unei ventilatii necorespunzatoare.. pe cutia tunerului este un decupaj care usor indoit are o functie de racire bine determinata...

    asa a zis un amic cu DM500 ca ar fi scapat de macroblocuri..

    SPOR

  15. #15
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    1,781
    Posts Thanks / Likes

    Exclamation

    Quote Originally Posted by dongle View Post
    scuze de intrebare ai baut ceva ? sau citesti printre rinduri ? cutit nu se foloseste pentru ca este pericol de taiere, a trecut craciunul sunt tools-uri speciale pentru asa ceva.......
    Domule Dinus nu te ma întrece cu dongle ... ca el este un expert

    Eu cred totus ca ai dreptate si am probe ( Mai rezolvat 2 Dm500 cu aceas problema )

    Ps : Ti-am mai zis eu sa nu te mai pui cu cei de la UDMR ca ca mîine te da afara de la tine din tara ...



    Antes de postear en este foro, lea las normas y preséntese. Y al presentarse respete las normas Nº 1. Gracias

    NORMAS: http://www.rdi-board.com/showthread.php?t=59064

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top