Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    6
    Posts Thanks / Likes

    Default problema instalare antena (obstacol)

    am si eu o intrebare, maine urmeaza sa achizitionez un kit digi tv, problema este la instalarea antenei (in bucuresti), la o distanta de 3 metri am un obstacol de aprox. 1.5 metri am calculat distanta pana la obstacol pe http://www.satlex.ro/ro/elobst_calc-...=&d=3&h=1.5&e= dar nu inteleg nimic din rezultate (nu am mai instalat niciodata o antena, nu am cunostinte de instalre, totul la noroc). rog pe cineva care se pricepe sa imi raspunda, ca sa stiu daca ma chinui sa o montez.

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2008
    Posts
    323
    Posts Thanks / Likes

    Default incercare

    nu ai spus inaltimea antenei fata de obstacol
    totusi incearca
    ideal ar fi sa incerci cu un receiver analogic pe hot bird mai sint 2-3 programe si e mai usor!
    apoi incerci pe 5 vest francezii!
    daca ii prinzi ai sanse
    daca te simti tare pe pozitie pori incerca direct pe 1 west
    alege o frecventa de pe thor din buchetul digi e mai tare !
    daca reusesti poti continua si cu cele de pe intelsat cu reglaj fin!
    succes!ps poti improviza un suport mai inalt la prinderea antenei?
    prelungirea suportului original pe verticala!t-ear ajuta!

  3. #3
    Member Mentor
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    717
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cu oala aia mare de o9 merge , stai linistit dar vezi ca vei primii si o lista de instalatori autorizati >
    Ce pot sa iti urez e ca sa ai multa rabdare in cautarea unui echipament
    O pasarica mia soptit ca in bucuresti nu sint antene
    Bafta multa
    pentru cccam caut "peeri adevarti nu cabanieri cu carduri in distanta 69"

  4. #4
    om fain' Expert
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Dublin
    Posts
    4,391
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by johnsaxon View Post
    nu ai spus inaltimea antenei fata de obstacol
    totusi incearca
    ideal ar fi sa incerci cu un receiver analogic pe hot bird mai sint 2-3 programe si e mai usor!
    apoi incerci pe 5 vest francezii!
    daca ii prinzi ai sanse
    daca te simti tare pe pozitie pori incerca direct pe 1 west
    alege o frecventa de pe thor din buchetul digi e mai tare !
    ...mai concret incearca frq 11785 H 28000,ai acolo 1Music channel FTA,e usor.Succes
    Last edited by mariuss; 22nd February 2009 at 20:58.

  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    717
    Posts Thanks / Likes

    Default

    E luni , ai luat echipamentul ?
    asteptam stiri
    pentru cccam caut "peeri adevarti nu cabanieri cu carduri in distanta 69"

  6. #6
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    6
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am montat antena, merge dar nu prea bine.. majoritatea posturilor au la calitate pana in 31%, sunt si cateva cu 98% dar putine, se cam blocheaza pe unele posturi dar in general se vad bine. in weekend am sa ii fac un suport pe casa sa o montez acolo, sper sa mai creasca semnalul si totul sa fie in regula.
    se poate face ceva ca fiecare post sa nu aibe volumul individual? e umpic cam stresant, ca dupa ce schimbi postul sa umbli si la volum imediat, mai ales seara cand cineva doarme si tu schimbi posturile si televizorul incepe sa urle...
    Last edited by makeronne; 25th February 2009 at 04:33.

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Acum depinde cine a montat-o , daca esti tu eu zic sa mai faci niste reglaje fine stanga dreapta , sus jos cu ochii pe semnal caci la obstacolul ala de 1.5 (care banuiesc ca-i un gard ) nu are cum sa nu mearga daca antena e pusa pe casa la 3 metri de gard . Daca o urci pe casa o sa fie mai greu , daca nu ai sistem de prindere sanatos o s-o gasesti la vecinul in curte sau in cel mai bun caz orientata catre rusi . Parerea mea e sa o lasi acolo unde este si sa chemi un specialist (daca nu a fost) sa ti-o regleze mai bine . Succes !

  8. #8
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by makeronne View Post
    se poate face ceva ca fiecare post sa nu aibe volumul individual? e umpic cam stresant, ca dupa ce schimbi postul sa umbli si la volum imediat, mai ales seara cand cineva doarme si tu schimbi posturile si televizorul incepe sa urle...
    Pai daca inainte de a schimba postul l-ai ascultat la maxim cand revii la el il gasesti la fel ! Solutia ar fi sa lasi sonorul la posturi asa cum este (la jumatate) si sa mai cresti din telecomanda televizorului sau dupa ce ai urmarit o stire la maxim si vrei sa schimbi postul sa dai sonorul mic ca la revenire sa nu-ti trezeasca "partenerul de somn " .

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Sibiu
    Posts
    263
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by makeronne View Post
    am montat antena, merge dar nu prea bine.. majoritatea posturilor au la calitate pana in 31%, sunt si cateva cu 98% dar putine, se cam blocheaza pe unele posturi dar in general se vad bine. in weekend am sa ii fac un suport pe casa sa o montez acolo, sper sa mai creasca semnalul si totul sa fie in regula.
    se poate face ceva ca fiecare post sa nu aibe volumul individual? e umpic cam stresant, ca dupa ce schimbi postul sa umbli si la volum imediat, mai ales seara cand cineva doarme si tu schimbi posturile si televizorul incepe sa urle...
    Eu am in meniul televizorului o optiune de volum autoreglabil. Seteaza pe on, pt ca am impresia ca altfel se regleaza automat in functie de puterea semnalului.

  10. #10
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    6
    Posts Thanks / Likes

    Default

    obstacolul este o casa. http://img87.imageshack.us/my.php?image=26892817.jpg http://img87.imageshack.us/my.php?image=65874752.jpg eu am montat antena si sunt convins si eu ca nu este reglata bine, dar dupa ce am montat-o si am miscat putin de ea au iesit holsuruburile (de 10 cm) din perete, vreo 2 gauri le-am prins intre caramizi si se misca suportul de perete acuma. dupa ce am vazut ca se misca tot suportul am reglat si eu antena pana am prins semnal si nu am mai miscat-o (am reglat-o de vreo 4 ori si mereu am avut la calitate doar 31%). http://img87.imageshack.us/my.php?image=image4u.jpg lnb-ul l-am montat de jos si dupa ce am reglat antena nu am mai umblat la el pt ca imi era frica sa nu dereglez antena iar.. sunt sanse sa mai creasca calitatea miscand de lnb? am vorbit cu un prieten care se pricepe la sudura si ce mai tine de fier si am zis sa facem un cadru in jurul cosului de pe casa si o teava sudata de el pt antena, cred ca ar sta fix. cu toate astea credeti ca sunt sanse sa ma urc lunar pe casa sa reglez antena? in legatura cu volumul asa am facut.. am dat volumul la jumate si umblu cu telecomanda televizorului, este umpic cam incomod dar cred ca ma obisnuiesc.

  11. #11
    Member Mentor
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Timis
    Posts
    799
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by makeronne View Post
    obstacolul este o casa. http://img87.imageshack.us/my.php?image=26892817.jpg http://img87.imageshack.us/my.php?image=65874752.jpg eu am montat antena si sunt convins si eu ca nu este reglata bine, dar dupa ce am montat-o si am miscat putin de ea au iesit holsuruburile (de 10 cm) din perete, vreo 2 gauri le-am prins intre caramizi si se misca suportul de perete acuma. dupa ce am vazut ca se misca tot suportul am reglat si eu antena pana am prins semnal si nu am mai miscat-o (am reglat-o de vreo 4 ori si mereu am avut la calitate doar 31%). http://img87.imageshack.us/my.php?image=image4u.jpg lnb-ul l-am montat de jos si dupa ce am reglat antena nu am mai umblat la el pt ca imi era frica sa nu dereglez antena iar.. sunt sanse sa mai creasca calitatea miscand de lnb? am vorbit cu un prieten care se pricepe la sudura si ce mai tine de fier si am zis sa facem un cadru in jurul cosului de pe casa si o teava sudata de el pt antena, cred ca ar sta fix. cu toate astea credeti ca sunt sanse sa ma urc lunar pe casa sa reglez antena? in legatura cu volumul asa am facut.. am dat volumul la jumate si umblu cu telecomanda televizorului, este umpic cam incomod dar cred ca ma obisnuiesc.
    100% sunt sanse,desfaci putin cu surubelnita suportul lnb-ului si il rotesti usor,urmarind evolutia caliatii semnalului si apoi il strangi la loc,nu se deregleaza antena din cauza asta
    Dar daca nu e fixa in perete si se misca vei avea mereu probleme,mai ales la vant.
    Incearca prima data sa reglezi LNB-ul,daca iti urca semnalul atunci cauta niste conespane si fixeaz-o teapan
    Succes

  12. #12
    Member Mentor
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Timis
    Posts
    799
    Posts Thanks / Likes

  13. #13
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da de ce nu o ridici pe perete mai sus (daca-i tot casa ta) . Din imagine pare cam la limita , nu cred ca de vina este reglajul , probabil receptionezi semnal doar cu jumatate de antena .

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    baia-mare
    Posts
    370
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @ makeronne monteaza antena mai sus decat nivelul cladiri din fata ei ,foloseste alte 4 buc de dibluri de 8- 10mm diametru executi reglajele fine ale antenei si a lnb-ului si vei avea o receptie buna dar si satisfactia reusitei. Pentru sonor efectuaza urmatori pasii : MENU-PREFERINTE- PRESETARI VOLUM- OK cu tastele P+ si P- selectezi canalele pe care le vrei, iar sonorul cu ajutorul tastelor V+ si V- . succes

  15. #15
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    6
    Posts Thanks / Likes

    Default

    partea de sus a casei este a vecinilor cu care nu ma inteleg prea bine. ar merge pe suportul de perete sa sudez o teava de 1.5 m in sus si sa montez antena mai sus si asa scap sa dau gauri in peretii vecinilor dar ramane problema scarii. antena este montata acum la 3.5 m si sunt la limita cu scara, la 5 metri nu am cu ce sa ajung. am sa incerc sa mai reglez antena si din lnb si daca ramane tot asa semnalul, o montez pe casa.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top