Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 4 of 4
 1. #1
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Oct 2002
  Location
  Romania
  Posts
  265
  Posts Thanks / Likes

  Default Stream DVB-T HD pe Windows XP

  Stie cineva daca se poate face decodare hardware pentru un stream video H264/AVC pe un PC cu Windows XP folosind chipsetul placii video ? Pe Vista macar, chiar functioneaza Pure Video HD de la Nvidia sau Avivo de la Ati ? Daca da, cum se procedeaza, cu ce codecuri si driver-e?
  Am incercat cu placi video high-end de la Nvidia si de la Ati si nu a functionat corect cu nicio varianta de codec de la Cyberlink (PDVD 7.x-8 H264/AVC decoder). Intre TVR-HD si PRO TV HD se pare ca exista diferente de codare, deoarece pentru Nvidia am reusit o imagine OK pe PRO TV HD (cu incarcare relativ mica pe procesor) dar nu si pe TVR HD. Pe Ati a crash-uit fara ecran albastru, cu reset la PC. Daca se instaleaza DX10 pe XP de la rusi, oare ajuta ?
  Probabil ca lumea e multumita sa foloseasca un codec soft ca de exemplu CoreAVC, deoarece un procesor "vinjos" dual-core sau quad-core poate sa duca o asemenea decodare software, dar, conform cu marketingul de la placile video, ar trebui sa vedem incarcare spre 0% pentru decodarea stream-urilor HD asa cum e acum pentru stream-urile SD mpeg2.

 2. #2
  Moderator Mentor
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 1970
  Posts
  682
  Posts Thanks / Likes

  Default

  In vista nu merge dar in xp codecul cyberlink de la ultimele versiuni (8x) decodeaza hardware orice stream hd de pe satelit sau terestru cu o placa video ati cu chipset nou (peste 2400). Eu personal am placa ati cu chipset 3870 si vad fara probleme protv hd si tvr hd, incarcare procesor 4-5% cu un procesor core2duo. Unele probleme apar doar daca monitorul si placa video merg la rezolutie 1900x1200, probabil dintr-un bug al driverelor ati. Pe orice alta rezolutie mai mica, inclusiv 1920x1080, merge perfect. Ca sfat sa zic asa, dupa instalarea cyberlinkului, inainte de a viziona ceva hd, ruleaza un dvd obisnuit cu power dvd o perioada scurta de timp. Apoi poti sa te uiti linistit la hd.

 3. #3
  Moderator Mentor
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 1970
  Posts
  682
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Am uitat sa spun, eu folosesc numai altdvb pentru vizionarea programelor hd. Nu garantez pentru alte softuri.

 4. #4
  Junior Member Friend
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Mar 2006
  Location
  ...between heaven and hell
  Posts
  11
  Posts Thanks / Likes

  Default

  ca alternativa la filtrul Cyberlink mai poti incerca si MPCVideoDec.ax din pachetul de codecuri de la Media Player Classic Home Cinema. Si MPCVideoDec ofera suport pentru decodare prin DXVA 2.0.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top