Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    c:\Outside of Bucharest
    Posts
    227
    Posts Thanks / Likes

    Default Linkey-sharing for all

    Stimaţi confraţi,
    Vă mpărtăşesc cu plăcere faptul că nişte băieţi simpatici pun la dispoziţie o cutiuţă "magică" ce permite conectarea pe post de client la serverele de sharing a receptoarelor ce nu dispun de această facilitate din fabricaţie.
    Deschid acest topic pentru alţi eventuali utilizatori, pentru că forumul original e n olandeză .
    Cutiuţa Linkey permite conectarea la serverele Gbox, newcamd si DA, la CCCam, pentru a transmite informaţile necesare "iluminării" pe un port serial (protocol SSSP, Truman) către un receptor dotat cu cele necesare.
    n această categorie de receptoare intră Technomate 6900HD, Clarke Tech 5000, Max Digital 225 şi alte receptoare ce au n firmware SSSP.
    Dacă receptorul nu are port serial, problema se poate rezolva cu un add-on, o cartelă conectată printr-un cablu panglică, ce emulează o cartela originală "you name it".

    Nu sunt sigur ca pot pune link catre forum-ul original, dar un Google cu linkey maxdigital forum face minuni.

    Poate că este pentru unii "yesterday news", dar pe mine m-a fericit, cu toate că NU rulează Linux.

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    298
    Posts Thanks / Likes

    Wink Deci, merge!

    Salut!
    De curand am primit si eu aceasta cutie contra sumei de 64.
    E un pic cam dificil de lucrat cu ea, pentru ca nu vine insotita de un manual, iar cel online are fix 3 pagi - si una dintre ele e cuprinsul!
    In fine, dupa indelungi cautari si traduceri cu translate.google am reusit sa ii dau de cap.
    L-am conectat la receptorul HD din dotare - DHT 7100 (transformat software intr-un ClarkeTech 5000C), printr-un cablu null modem la care am adaugat un cablu de alimentare format dintr-un cablu USB si un alimentator cu iesire USB (l-am folosit pe cel de la iPhone - insa multe receptoare au mufa USB de unde se poate alimenta), precum si un cablu de ethernet.
    Si - da! Merge!
    Am facut sharing din cealalta camera de pe un Dreambox 7000 cu o cartela de Focus.
    Ce nu imi place deocamdata e ca decripteaza destul de greu - programul e deschis cam in 4-5 secunde, iar numarul de linii este redus la 4.

  3. #3
    Senior Member Expert
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    1,275
    Posts Thanks / Likes

    Default

    dar cu ultima versiune de cccam ai incercat?

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    298
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai ultima versiune de firmware (v1.30) are CCCam 2.0.11.

  5. #5
    Senior Member Expert
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    1,275
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by GO4DVB View Post
    Pai ultima versiune de firmware (v1.30) are CCCam 2.0.11.
    sa te conectezi la un server de cccam 2.1.0 sa vezi daca se mai poate.

  6. #6
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,388
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mesteru222 View Post
    sa te conectezi la un server de cccam 2.1.0 sa vezi daca se mai poate.
    Sint convins ca nu se mai poate.
    Vorba lui KB vreo catva raman fara conectie.

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    298
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai deocamdata nu am pe nimeni cu 2.1.0. Daca dau de cineva o sa va tin la curent...

  8. #8
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    979
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu sunt sigur ca am inteles bine:

    Vreti sa spuneti ca imi iau o astfel de cutiuta, scot din sertar imparatul tunerelor, Echostar 3000 si pot avea sharing pe el?!
    Cu ala si antena de 3m am agatat Astra 2D intr-o zi. Din Bucuresti. Vestea ca as putea avea share pe el ar fi superba!
    Multumesc,
    Scorpio


    VU+ Solo 2/ parabola 1,8m / offset 1.85m / Bucuresti

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    298
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da, e posibil sa il resuscitezi... trebuie insa sa testezi.
    Acum nu stiu exact ce sa iti spun; din ce am citit pana acum, majoritatea receptoarelor ce merg, merg pe portul serial cu ajutorul protocolului SSSP, din ce am testat eu, cu acel card virtual nu a mers pe receptorul meu... documentatia e cam slaba si nici nu stiu exact ce trebuie setat. Eu zic ca e posibil sa aibe un viitor foarte stralucit, insa depinde cat de mult va prinde si in functie de vanzari softul o sa fie dezvoltat sau nu. Eu unu l-am cumparat de aici: Ryadax. Tot aici ai cateva cuvinte in engleza despre capabilitatile lui.

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    298
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am trecut si eu pe CCCam 2.1.0 si se pare ca se imperecheaza bine si cu 2.1.0.
    Din ce am mai testat:
    - timpul de deschidere a unui program prin SSSP este de ~4-5 secunde - deci solutia nu e chiar asa rapida, spre deosebire de softcam, unde programele sunt deschise in ~1-2 secunde.
    - Add-on-ul season (Smartcard interface) poate sa emuleze doar SECA sau I r d e t o Pe SECA l-am probat, pare sa mearga bine, programele sunt deschise in ~1-2 secunde.

    Cateva cuvinte despre SSSP:

    SSSP Simple Serial Sharing Protocol
    =====================================

    This Protocol defines the communication between a DVB Box and a gbox by using a RS232(serial/com/tty port) with only 4 commands to implement.


    RS232 communication settings
    ============================
    115200 8N1 (115200 Baud, 8 data bits, no parity, 1 stop bit)
    To activate add in the gbox_cfg R: { 01 } for com1, or R: { 02 } for com2
    W: and V: should be deactivated 00 00
    When developing Software you can activate thers232 debug messages by adding
    10 to the R: parameter, a example for com1 would be R: { 11 }


    Format of data
    ==============
    AB CD EF GH ....

    AB = Command
    CDEF = length of the data following
    GH ... = data

    Total length is CDEF + 3 (1 byte command + 2 bytes len)


    Command 0x means from STB to gbox
    Command Fx means from gbox to STB


    SEND PMT = 01 (send PMT to gbox)
    --------------------------------
    01 xx xx yy yy zz zz zz zz data ....
    xx = Len
    yy = SID ( byte 2 and bytes 3 from the PMT)
    zz = PMT CRC32 (last 4 bytes in the PMT)
    Data = CAID1 (2 bytes) PID1 (2 bytes) PROVIDER1 (3 bytes) CAID2 PID2 PROVIDER2 ....
    Provider is only used in Seca and Viaccess, in other systems put 00 00 00
    For Seca use 00 xx yy and for viaccess xx yy z0

    On each channel change the DVB box must send the PMT first, on FTA Channels please send: 01 00 06 yy yy zz zz zz zz


    SEND ECM = 03 (send ECM to gbox)
    --------------------------------
    03 xx xx yy yy ecm_data ....
    xx = len
    yy = pid

    Note: Please send every ecm only once, do not send the same ecm multiple times.


    REQUESTING PIDS DATA = F1 (receive ECM pid list )
    -------------------------------------------------
    F1 xx xx pid1 pid2 pid3 ....
    xx = Len
    pidx = 2 bytes for each pid

    Please send me ECM data from these pids only, close all other already open.


    CW RETURN = F2 (receive ControlWords)
    -------------------------------------
    F2 00 10 cw1 (8 bytes) cw2 (8 bytes)


    Command flow on a channel change
    ================================
    1. DVB box sends PMT with command 01 on a channel change
    2. gbox sends pid list of the ecm's it can handle with command F1
    3. DVB box sends ECM's (from all pids in the pid list) with command 03
    4. gbox sends CW's with command F2
    5. As soon the gbox has success in decoding a ecm it sends again a F1 command
    with one pid only, the DVB box should close then all other pids and from
    now on send only ecm data from that pid.

    After this command 03 and F2 will be repeated until a channel change.

    On the next channel change the DVB should close all open pids and repeat the
    above procedure.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top